Word vriend ('Amici') van Kunststad

Als vriend van KUNSTSTAD behoort u tot een gezellig gezelschap van gelijkgestemden. Als Amici, zoals wij onze vrienden noemen, geniet u van een aantal exclusieve privileges. Het Amici-lidmaatschap staat onder andere voor betrokkenheid, een brede interesse en reislust. 

Als Amici van KUNSTSTAD ontvangt u een aantal privileges

  • u krijgt twee maal per jaar kosteloos een Matinée Exclusive aangeboden. Een Matinée Exclusive is een speciaal evenement alleen voor Amici, op een bijzondere locatie in Amsterdam of omgeving. In de afgelopen jaren werden we bijvoorbeeld ontvangen door de directeur van het toen recent geopende museum Het Grachtenhuis, gingen we achter de schermen van Het Concertgebouw, bezochten we de redactie van het NRC en kregen we een rondleiding door het nieuwe Paleis van Justitie. Een Matinée wordt altijd afgesloten met een hapje en een drankje, waar u lekker kunt napraten met Amici die u al kent of met wie u daar kennismaakt
  • u wordt uitgenodigd voor de gezellige Nieuwjaarsreceptie
  • u ontvangt uitnodigingen voor de Zomerborrel die altijd op een unieke locatie plaatsvindt, zoals in het atelier van kunstenares Ans Markus, in de Zuiderkerk of in de Kunstkapel tijdens ArtZuid
  • u betaalt voor alle arrangementen, reizen en andere activiteiten van KUNSTSTAD een gereduceerd Amici-tarief
  • bij alle reizen zijn de administratiekosten à € 25,- per boeking voor Amici inbegrepen in de reissom
  • u wordt op de hoogte gehouden van het programma en andere wetenswaardigheden.

In 2019 stonden er bijzondere Matinées Exclusive op het programma

Op 8 mei 2019, ontvangst door Mart Visser

Op 8 mei 2019 vond de eerste Matinée Exclusive speciaal voor Amici plaats. We werden ontvangen door couturier en kunstenaar Mart Visser in zijn atelier in Amsterdam, waar hij ons persoonlijk meer vertelde over zijn mode, zijn kunst en zijn inspiratie. 

Wilt u volgende keer ook bij een dergelijke bijeenkomst zijn? Wordt dan Amici van KUNSTSTAD en geniet van alle privileges en speciale uitnodigingen.


Op 5 september 2019, ontvangst door Joop van Caldenborgh

Op 5 september hadden de Amici van KUNSTSTAD het genoegen om tijdens een exclusief ontvangst kennis te maken met de markante zakenman en kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh in zijn Museum Voorlinden. De heer van Caldenborgh vertelde deze middag persoonlijk over zijn kunstcollectie die hij tentoonstelt in Wassenaar. Daarna kregen de Amici een rondleiding door een museumgids. Uiteraard werd ook deze Matinée Exclusive afgesloten met een gezellig drankje. 

De jaarlijkse Matinées Exclusive die speciaal aangeboden worden voor de Amici zijn één van de voordelen van het Amici-Schap. Voorbeelden van voorgaande Matinées Exclusive

Kunstcollectie AkzoNobel

Voorjaar 2017 - Een exclusieve rondleiding langs de bedrijfscollectie van AkzoNobel in Amsterdam.

Cromhouthuizen

Najaar 2016 - De Cromhouthuizen, met daarin gevestigd het Bijbelsmuseum, zijn prachtig en zeer interessant. 

Redactie NRC

Najaar 2013 - Een redacteur van het NRC nam de Amici mee over de redactie en vertelde over het proces hoe de krant tot stand komt.Naast de Matinée Exclusive, die exclusief aan Amici wordt aangeboden, is het inmiddels een goede traditie geworden om in januari een Nieuwjaarsreceptie te organiseren. U proost met de andere Amici en vaste KUNSTSTAD-deelnemers op een goed begin van een nieuw kunst- en reisjaar, op een gezellige locatie in Amsterdam, zoals in de Schreierstoren of in de Beurs van Berlage.

 

In de Zomermaanden, als het iets minder druk is op cultureel gebied, komen we samen op een bijzondere plek om onder het genot van een drankje het nieuwe KUNSTSTAD programma aan te kondigen. Afgelopen jaren vond de Zomerborrel plaats in onder meer het atelier van kunstenares Ans Markus, in de Zuiderkerk en in de Kunstkapel.

Nieuwjaarsreceptie & ZomerborrelContributie Amici van KUNSTSTAD

De contributie voor 2020 bedraagt € 150,- p.p.

Het partnerlidmaatschap is € 245,- per echtpaar (voorwaarde is dat beide personen op hetzelfde adres woonachtig zijn).

 

NB. Uiteraard hoeft u geen Amici te zijn om deel te nemen aan de activiteiten van KUNSTSTAD. Helaas geniet u dan niet van de kortingen en andere voordelen. 

Uw lidmaatschap wordt zonder tegenbericht elk jaar in december verlengd.