Vijfdaagse kunst- en belevingsreis

'Venetië & De Biënnale'

Vliegreis van 7 t/m 11 oktober 2017 - vanaf € 1.548,-

Vliegreis van 11 t/m 15 november 2017 - vanaf € 1.270,-             Vliegreis van 16 t/m 20 november 2017 - vanaf € 1.270,-        

 

Verblijf in het luxe vijfsterren 'Hilton Hotel Molino Stucky'                                                      Venetië een echte Kunststad!

Bij de stad Venetië denk ik aan een overvloed aan kunst!

Dat varieert zowel van zeer oude als moderne kunst, waarbij dankzij de twee jaarlijkse Biënnale de hedendaagse kunst ook bijzonder in de aandacht staat. Dus voor de liefhebbers van kunst in al zijn facetten is Venetië in 2017 weer een waarachtig cultureel walhalla. Voor de 57ste keer wordt in Venetië de beroemde kunstmanifestatie De Biënnale gehouden. In diverse paviljoens kun je op het speciale Biënnale-terrein hedendaagse kunst uit de gehele wereld bewonderen. 

Uiteraard is in het door Rietveld ontworpen paviljoen ook Nederland vertegenwoordigd, waarbij dit jaar kunstenares Wendelien van Oldenborgh (1962) en curator Lucy Cotter (1973) door het Mondriaan Fonds geselecteerd zijn voor de Nederlandse inzending.     

Klassiek modernen in het Guggenheim Museum

Maar ook als je hart uitgaat naar klassiek moderne kunst ben je in Venetië op de goede plek. Ik ben zelf een grote fan van deze vroege periode uit de moderne kunstgeschiedenis en met heel veel plezier neem ik je dan ook mee naar onder meer het Peggy Guggenheim Museum. De collectie van de Amerikaanse verzamelaarster Peggy Guggenheim is onder gebracht in het Palazzo Vernier dei Leoni, schitterend gelegen naast het Canal Grande en hier zijn werken van Pablo Picasso, Henri Matisse, Joan Miró, Max Ernst en andere klassiek moderne meesters te zien. "Ik ben zelf een grote fan van deze periode uit de kunstgeschiedenis"

- Marcel Verhoeven -


Dogenpaleis en andere hoogtepunten

Natuurlijk neem ik je tijdens deze reis mee naar het beroemde San Marcoplein en de daar gelegen gelijknamige basiliek. Dit fameuze plein en de prachtige kerk hebben hun naam te danken aan de Heilige Sint Marcus, van wie het lichaam in de negende eeuw vanuit Alexandrië hier naar toe is gebracht en waar het zijn hernieuwde laatste rustplaats heeft gekregen.

Naast het San Marcoplein ligt het opzienbarende Dogenpaleis, dat ooit de residentie van de leiders van Venetië, bekend als de Dogen, was. In de hoogtijdagen heersten zij vanaf hier over de Adriatische zee en andere delen van de Middelandse Zee. Wist je trouwens dat het woord doge komt van het latijnse woord ‘dux’ wat letterlijk leider betekent. Werd je als misdadiger in dit Dogenpaleis veroordeeld dan liep je via een brug genaamd ‘De Brug der Zuchten’ vanuit het paleis naar de naastgelegen gevangenis aan de andere kant van het water. 


Via de raampjes van de brug zagen de gevangenen dan voor de laatste keer het daglicht. De naam ‘De Brug der Zuchten’, refereert aan de zucht die de gevangen maakten op weg naar hun bestemming en daar behoorden onder andere de beroemde vrouwenversierder Casanova en de wetenschapper Galileo Galilei bij.

Gallerie dell'Accademia en nog meer musea

Wandelend door de vele pittoreske straatjes en over de ontelbare bruggetjes kom je steeds weer interessante bezienswaardigheden tegen, van indrukwekkende kerken tot imposante woonhuizen en talrijke musea.

Eén van de belangrijkste is waarschijnlijk wel de Gallerie dell'Accademia met vele zalen met Venetiaanse kunst uit diverse periodes, zoals Byzantijnse kunst en kunst uit de Renaissance en de Barok. Een belangrijk werk dat zich hier bevindt is 'Het onweer' van Giorgione, dat een nadere bestudering waardig is. Ook Giorgione’s beroemde leerling Titiaan is vertegenwoordigd in dit museum. Daarnaast tref je werken in de collectie van onder meer Bellini, Tintoretto, Veronese en Vasari.

Schrijf je in door gebruik te maken van het inschrijfformulier:'Hilton Hotel Molino Stucky' in Venetië.
'Hilton Hotel Molino Stucky' in Venetië.

Het Hotel tijdens deze reis

Zoals je weet is de slogan van KUNSTSTAD "De Kunst van het Beleven". In dat kader hebben we voor deze reis weer een exclusief vijfsterrenhotel geselecteerd waarin het verblijf een echte belevenis is, het 'Hilton Hotel Molino Stucky'.  

Het prachtige historische neogotische gebouw waarin het Hilton Hotel gevestigd is werd in 1985 geconstrueerd als graansilo en pastafabriek door de familie Stucky. In 2007 werd het omgebouwd tot luxueus hotel. Het hotel is gelegen op het eiland Giudecca, tegenover het San Marcoplein. Michelangelo zou op dit langgerekte eiland hebben gewoond toen hij korte tijd in Venetië verbleef.


DAGPROGRAMMA vijfdaagse kunst- en belevingsreis naar Venetië

 

DAG 1: s'Ochtends vlieg je rechtstreeks met KLM naar de Lagunestad. Met een privé boot wordt je opgehaald, waarna je je intrek neemt in het indrukwekkende vijfsterren Hilton Molino Stucky Hotel. Dit hotel, gelegen op Giudecca, tegenover het San Marcoplein, is een uitstekende basis om de eerste middag al gelijk te beginnen met een cultureel programma en kennis te maken met een aantal van de hoogtepunten van Venetië, zoals het San Marcoplein en de Rialtobrug.

 

DAG 2: De hele tweede dag staat in het teken van de Biënnale. We maken een selectie van de ruim veertig paviljoens, waarbij we uiteraard het Nederlandse paviljoen niet overslaan.

 

DAG 3: Vandaag staat het Arsenaal op het programma. De locatie is de voormalige scheepswerf en munitiedepot van Venetië. Nu is het één van de prachtige plekken waar de Biënnale plaatsvindt. 

De middag is ter vrije besteding. 

 

DAG 4: De Venetiaanse schilderkunst staat vandaag centraal. We brengen een bezoek aan de Galleria dell’Accademia waar we de ontwikkeling van de Venetiaanse schilderkunst zullen volgen aan de hand van werken van o.a. Gentile en Giovanni Bellini, Carpaccio, Giorgione, Titiaan, Tintoretto, Veronese en Tiepolo. Maar ook bekijken we de Frari-kerk met als hoogtepunten werken van Titiaan en Giovanni Bellini. 

's Middags bezoeken we enkele kerken, zoals de SS Giovanni e Paolo en de San Zaccaria. Daar bewonderen we werken van Giovanni Bellini en de werken van Vittore Carpaccio zijn in de Scuola di San Giorgio degli Schiavoni te aanschouwen. 

Tijdens de stadswandeling komen we tevens een aantal interessante projecten tegen van de Biënnale die verspreid zijn door het centrum van Venetië.

 

DAG 5: Het Peggy Guggenheim museum mag natuurlijk niet op het programma ontbreken tijdens je bezoek aan Venetië. De collectie omvat bijzondere werken van Picasso, Matisse, Miro, Max Ernst en andere klassiek moderne meesters.

Aan het einde van de middag wordt je naar de luchthaven van Venetië gebracht voor de rechtstreekse KLM vlucht terug naar Amsterdam. 


Marcel in 2003 tijdens de Biënnale in het Arsenaal bij een beeld van Ron Much. 

Download
Wat maakt deze reis naar Venetië uniek?
Er zijn meer organisaties die een reis naar de Biënnale in Venetië aanbieden voor ongeveer dezelfde reissom. Waarom is de reis van KUNSTSTAD uniek?
Wat maakt deze reis naar Venetië uniek.p
Adobe Acrobat document 95.3 KB


Informatie over de reis:

 

Reisdatum:                                                     

Zaterdag 7 t/m woensdag 11 oktober 2017*

Zaterdag 11 t/m woensdag 15 november 2017

Donderdag 16 t/m maandag 20 november 2017

 

Prijs:

Vanaf:                                                                         € 1.395,-  

Amici-tarief:                                                             € 1.355,-  

Amici-tarief met kortingen:                               € 1.270,-

De prijzen zijn per persoon en op basis van een tweepersoonskamer

Toeslag kamer voor eenpersoonsgebruik:    € 295,-

* Voor de vertrekdatum van 7 oktober 2017 geldt een toeslag van € 278,- p.p. op basis van een tweepersoonskamer.

Voor enkel gebruik van de hotelkamer is de toeslag voor die vertrekdatum € 549,-

 

Betaling en kortingen: 

Je betaalt 50% van de reissom gelijk na de reservering en het restant vóór de datum zoals vermeld zal worden in de reisbevestiging. Mocht je de reissom geheel na reservering betalen dan ontvang je € 50,- p.p. betalingskorting.

(Deze regeling is toepasbaar op inschrijvingen en betalingen die minimaal 4 maanden voor de reisdatum bij ons binnen komen. Als je je aanmeldt na deze periode van 4 maanden dien je de gehele reissom in een keer te voldoen).

Meld je je aan vóór 1 februari 2017 dan ontvang je daarnaast ook nog eens extra € 35,-vroegboekkorting.

Als Amici betaal je met deze kortingen dus € 1.270,- (vertrekdatum 7 oktober 2017 € 1.548)

 

Groepsgrootte: 10-22 deelnemers

 

Inclusief:

• Kunsthistorische begeleiding door mr. drs. Marcel Verhoeven


• Reisbegeleiding door Judith de Groot of een andere gastvrouw uit het team

• Ontvangst op Schiphol door een gastheer

• Rechtstreekse comfortabele vliegreis met KLM van Amsterdam naar Venetië en vice versa 

• Luchthavenbelasting

• Ruimbagage (20 kg.)

• Transfer van en naar de luchthaven 

• Verblijf in een luxe 5-sterrenhotel gelegen in het centrum van Venetië

• Uitgebreid ontbijtbuffet


• Entreegelden van alle musea en bezienswaardigheden die op het programma staan

• Informatiemateriaal

• Glas wijn op een leuke locatie


• Administratiekosten t.w.v. € 25,00 

Exclusief:

• Lunches en diners

• Persoonlijke uitgaven

• Reis- en/of annuleringsverzekering

 

Extra:

The Dinner Club
 biedt elke avond een facultatieve mogelijkheid om (op eigen kosten) samen te dineren, waarbij gevarieerde restaurants op het programma staan. 

 

Tot ziens!

Marcel Verhoeven & Judith de Groot