Vijfdaagse kunst- en belevingsreis

'Variërend Valencia'

Vliegreis van 2 t/m 6 mei 2017 - vanaf € 1.095,-                                                                      

Verblijf in vijfsterren hotel ' Westin Valencia' In mei 2017 nemen wij je graag mee op reis naar de verrassende en buitengewoon interessante stad Valencia. Deze derde stad van Spanje heeft veel te bieden qua kunst, cultuur, geschiedenis en ook op culinair gebied.

De geschiedenis van de stad gaat terug tot voor het begin van onze jaartelling, toen de Romeinen heer en meester in deze streek werden en waar nog enkele restanten van over zijn.

Ook de Moorse tijd is aan Valencia niet zonder slag of stoot voorbij gegaan, echter de meeste moskeeën zijn in de loop van de geschiedenis verbouwd tot kerken. Natuurlijk brengen we een bezoek aan het Museo de Bellas Artes de Valencia, dat een mooie historische collectie schilderijen herbergt waaronder werken van Velázques, El Greco, Goya en Jeroen Bosch, die doen herinneren aan de gloriedagen van dit deel van Spanje. Aan het eind van de 19de eeuw komt Valencia tot economische bloei en hiervan is de gevarieerde Art Nouveau architectuur in de stad een overblijfsel.


Beroemd in Valencia is de opvallende architectuur van Santiago Calatrava Valencia kent ook veel moderne gebouwen waaronder het futuristische metrostation “Estación de la Alameda” en een nabij gelegen brug, die net als een aantal andere gebouwen in Valencia ontworpen zijn door een beroemde Valenciaan, namelijk de architect Santiago Calatrava. Het hoogtepunt van Calatrava's architectuur is natuurlijk de indrukwekkende Ciudad de las Artes y Ciencias, de Stad van Kunst ende Wetenschap. Alleen al vanwege Calatrava’s interessante en opvallende architectuur in zijn geboortestad is een bezoek aan Valencia meer dan de moeite waard.


"Telkens als ik in Valencia ben vallen mij een aantal dingen op zoals de combinatie van spectaculaire hedendaagse en historische architectuur, prachtige kunst, lekker weer, heerlijke Spaanse specialiteiten en de relaxte Spaanse sfeer. Ik vind Valencia een zeer fijne plek om in maart te vertoeven, als het hier in Nederland nog lente moet worden".We gaan echter ook een dagje de stad uit om de oude Romeinse stad Saguntum, dat bekend is wegens de uitspraak "De senaat vergaderde, terwijl Saguntum verging", te bezoeken. De vesting ligt een kilometer lang uitgestrekt op een heuvelrug en vanuit de indrukwekkende overblijfselen heb je een mooi uitzicht over de kust en de omgeving. En we gaan naar Albufera met het stadje El Palmar. Deze streek net ten zuiden van Valencia is bekend vanwege de uitgestrekte rijstvelden, waar de oorsprong ligt van de beroemde paella. Uiteraard nemen we hier de tijd om dit typische Spaanse lunchgerecht te nuttigen.

Deze reis mag je eigenlijk niet missen, meld je dus aan voor ‘Variërend Valencia’.

Schrijf je in door gebruik te maken van het inschrijfformulier:Het luxueuze 5-sterren hotel tijdens deze reis

Zoals je weet is de slogan van KUNSTSTAD "De Kunst van het Beleven". In dat kader hebben we voor deze reis een exclusief vijfsterrenhotels geselecteerd waarin het verblijf een echte belevenis is.  

In Valencia logeren we in het schitterende Westin Hotel. Dit is gelegen in het centrum van de stad en dus op korte loopafstand van verschillende bezienswaardigheden. Het gebouw, dat dateert uit 1917, is indrukwekkend. Maar ook het Amerikaanse Art Deco interieur valt bij mij in de smaak. Ik vind dit hotel de beste uitvalsbasis voor een mooie reis naar Valencia.

-Marcel Verhoeven-


DAGPROGRAMMA vijfdaagse kunst- en belevingsreis naar Valencia

 

DAG 1: Aan het einde van de ochtend vlieg je rechtstreeks met KLM naar Valencia. Na aankomst maken we een introductiewandeling door Valencia, waarbij je gelijk al oog in oog staat met de bekende Mercado de Colon, het Turia park en de bloemenbrug. KUNSTSTAD biedt je een gezellig glas cava aan waarmee we proosten op een interessante en verrassende reis.

 

DAG 2: De hele tweede dag staat in het teken van het historische Valencia. De monumenten en historische architectuur spelen daarin een grote rol. Zo komen we onder meer langs het Museo Nacional de Cerármica dat gevestigd is in een zeer ongebruikelijk gebouw, de kerk van de heilige Sint Maarten, het typische Plaza Redonda, de Santa Catalina kerk en we brengen een bezoek aan de Mercado Central

In de middag bezoek we de beroemde Lonja de la Seda (De Gotisch Zijdebeurs) en betreden we het Stadhuis van Valencia. Het Estación del Norte (hoofd treinstation) is in Art Nouveaustijl opgetrokken en je waant je even in vervlogen tijd. Via het Plaza de Toros (stierenvechtersarena) lopen we de hippe wijk l’Eixample binnen.

 

DAG 3: Vandaag gaan we op zoek naar de oorsprong van Valencia. Via de Puente de la Exposicíon (ontworpen door architect Calatrava) gaan we naar het Almudín, een historisch middeleeuws pakhuis dat omgetoverd werd tot een kerk. Vervolgens staat een bezoek aan de crypte van de heilige Sint Vincentius op het programma. Het Almoinia is zeer indrukwekkend en verrassend. Hier ga je ondergronds en vind je archeologische opgravingen van het Romeins Valencia.

Na de siësta bezoeken we het Centro del Carmen met een moderne kunstcollectie en geniet je van een rondleiding door het Museo del Bellas Artes.

 

DAG 4: Niet ver van Valencia ligt de oude Romeinse stad Saguntum, dat bekend is wegens de uitspraak "De senaat vergaderde, terwijl Saguntum verging". De vesting ligt een kilometer lang uitgestrekt op een heuvelrug en vanuit de indrukwekkende overblijfselen heb je een mooi uitzicht over de kust en de omgeving.

's Middags vertrekken we naar Albufera en het stadje El Palmar. Deze streek is bekend vanwege de uitgestrekte rijstvelden, waar de oorsprong ligt van de beroemde paella. Uiteraard nemen we hier de tijd om dit typische Spaanse lunchgerecht te nuttigen.

 

DAG 5: Deze ochtend nemen we uitgebreid de tijd om de Ciudad de las Artes y las Ciencias (de stad van de kunst en wetenschappen) van de beroemde architect Santiago Calatrava te bezoeken. Je krijgt uitleg over dit meesterwerk, over de architect en over de kritiek die deze bouwwerken ontvingen in Valencia, de geboorteplaats van Calatrava.

Aan het einde van de middag vlieg je weer met KLM terug naar Amsterdam.


Download
Wat maakt deze reis naar Valencia uniek?
Er zijn meer organisaties die een reis naar Valencia aanbieden voor ongeveer dezelfde reissom. Waarom is de reis van KUNSTSTAD uniek?
Wat maakt de reis naar Valencia uniek.pd
Adobe Acrobat document 94.4 KB


Informatie over de reis:

 

Reisdatum:                                                     

Dinsdag 2 t/m zaterdag 6 mei 2017

 

Prijs:

Vanaf:                                                                        € 1.225,-  

Amici-tarief:                                                            € 1.180,-  

Amici-tarief met kortingen:                              € 1.095,-

De prijzen zijn per persoon en op basis van een tweepersoonskamer

Toeslag kamer voor eenpersoonsgebruik:    € 298,-

 

Betaling en kortingen: 

Je betaalt 50% van de reissom gelijk na de reservering en het restant vóór de datum zoals vermeld zal worden in de reisbevestiging. Mocht je de reissom geheel na reservering betalen dan ontvang je € 50,- p.p. betalingskorting.

(Deze regeling is toepasbaar op inschrijvingen en betalingen die minimaal 4 maanden voor de reisdatum bij ons binnen komen. Als je je aanmeldt na deze periode van 4 maanden dien je de gehele reissom in een keer te voldoen).

Meld je je aan vóór 1 februari 2017 dan ontvang je daarnaast ook nog eens extra € 35,-vroegboekkorting. Als Amici betaal je met deze kortingen dus € 1.095,-

 

Groepsgrootte: 12-22 deelnemers

 

Inclusief:

• Kunsthistorische begeleiding door mr. drs. Marcel Verhoeven


• Reisbegeleiding door Judith de Groot of een andere gastvrouw uit het team

• Ontvangst op Schiphol door een KUNSTSTAD gastheer

• Rechtstreekse comfortabele vliegreis met KLM van Amsterdam naar Valencia en vice versa 

• Luchthavenbelasting

• Ruimbagage (20 kg)

• Transfer van en naar de luchthaven in Valencia

• Verblijf in het luxe 5-sterren Westin hotel gelegen in het centrum van de stad Valencia

• Uitgebreid ontbijtbuffet


• Entreegelden van de musea en bezienswaardigheden die op het programma staan

• Excursie naar Saguntum en La Albufera

• Informatiemateriaal

• Glas wijn op een leuke locatie


• Administratiekosten t.w.v. € 25,00 

Exclusief:

• Lunches en diners

• Persoonlijke uitgaven

• Reis- en/of annuleringsverzekering

 

Vliegtijden:

Je vertrekt op zondag 19 maart rond 13.30 uur vanaf Schiphol. De terugvlucht landt op donderdag 23 maart rond 19.45 uur op de luchthaven van Amsterdam.  

 

Extra:

The Dinner Club
 biedt elke avond een facultatieve mogelijkheid om (op eigen kosten) samen te dineren, waarbij gevarieerde restaurants op het programma staan. 

 

Tot ziens!

Marcel Verhoeven & Judith de Groot