Vijfdaagse kunst- en belevingsreis

Sereen Sevilla & Concreet Córdoba

Vliegreis van 17 t/m 21 februari 2017


Deze vijfdaagse reis staat in het teken van twee belangrijke kunststeden namelijk Sevilla en Córdoba, die beiden uitgebreid bekeken zullen worden.

We beginnen met Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, dat zowel voor liefhebbers van bouwkunst als voor de fans van schilderkunst een waar eldorado is. 

Belangrijke Spaanse schilders waaronder Diego Velázquez en Bartolomé Murillo zijn geboren in Sevilla en werken van hen zijn te bewonderen in Museo de Bellas Artes de Sevilla. In dit toonaangevende museum hangen nog veel meer kunstwerken van beroemde kunstenaars zoals van Francisco de Zurbarán, Francisco Goya en ook van de Vlaming Jan Brueghel de Oude. Van de genoemde Spaanse meesters bevinden zicht ook in de allerlei kerken in Sevilla werken, waarvan verschillenden zeker het bezoek waard zijn. Natuurlijk mag de magnifieke kathedraal van Sevilla niet overgeslagen worden waarvan de bijzondere toren echt opvalt. Deze toren stamt nog uit de Moorse tijd en is oorspronkelijk gebouwd als minaret. Van het Arabische verleden van Sevilla is in de stad op verschillende plekken nog van alles te zien zoals bijvoorbeeld in het Alcázar Real de Sevilla. In dit koninklijk paleis zijn nog allerlei herinneringen uit de Moorse tijd te zien.


"Een bezoek aan dit immense historische bouwcomplex is één van de hoogtepunten van

deze reis "


Wellicht een nog indrukwekkender voorbeeld uit de Moorse tijd is de zogenaamde Mezquita Kathedraal in het nabij gelegen Córdoba. Dit was ooit de grootste moskee van Europa en tegenwoordig doet het gebouw met de vele honderden zuilen dienst als kathedraal van Córdoba. Een bezoek aan dit immense historische bouwcomplex is één van de hoogtepunten van deze reis naar Zuid-Spanje. 

Deze reis biedt talloze belangrijke bezienswaardigheden, maar daarnaast kun je ook genieten van alle andere dingen die je tijdens de reizen van KUNSTSTAD gewend bent.Niet alleen de kunst en cultuur zijn belangrijke, uiteraard wordt het culinaire aspect niet vergeten.

Daarbij speelt het aantrekkelijke klimaat natuurlijk ook een rol om hier wederom een onvergetelijke trip van te maken.

Ga je mee met ons naar Sevilla en Córdoba in februari 2017 ?

Hotel Alfonso XIII in Sevilla
Hotel Alfonso XIII in Sevilla

De Hotels tijdens deze reis

Zoals je weet is de slogan van KUNSTSTAD "De Kunst van het Beleven". In dat kader hebben we voor deze reis twee hele exclusieve vijfsterrenhotels geselecteerd waarin het verblijf een echte belevenis is.  

In Sevilla logeren we in het schitterende 'Hotel Alfonso XIII ', dat speciaal gebouwd is voor de Wereldtentoonstelling van 1929 om de hooggeplaatste gasten te ontvangen. 

In Córdoba hebben we gekozen voor het  prachtige 'Hospes Palacio del Bailío', dat is gehuisvest in een voormalig Andalusisch Stadspaleis waar verschillende periodes uit de geschiedenis in het gebouw te vinden zijn, zoals in de kelder de restanten van oude Romeinse vestingen te bewonderen zijn. 

Voor beide hotels geldt dat ze midden in het centrum van de betreffende stad zijn gelegen en dus op korte loopafstand van verschillende bezienswaardigheden. 


Informatie over de reis:

 

Reisdatum:                                                     

Vrijdag 17 februari t/m dinsdag 21 februari 2017

 

Prijs:

Vanaf:                                                                        € 1.465,-  

Amici-tarief:                                                            € 1.400,-  

Amici-tarief met kortingen:                              € 1.315,-

De prijzen zijn per persoon en op basis van een tweepersoonskamer

Toeslag kamer voor eenpersoonsgebruik:    € 345,-

 

Betaling en kortingen: 

Je betaalt 50% van de reissom gelijk na de reservering en het restant vóór de datum zoals vermeld zal worden in de reisbevestiging. Mocht je de reissom geheel na reservering betalen dan ontvang je € 50,- p.p. betalingskorting.

(Deze regeling is toepasbaar op inschrijvingen en betalingen die minimaal 4 maanden voor de reisdatum bij ons binnen komen. Als je je aanmeldt na deze periode van 4 maanden dien je de gehele reissom in een keer te voldoen).

Meld je je aan vóór 1 juli 2016 dan ontvang je daarnaast ook nog eens extra € 35,-vroegboekkorting.

Als Amici betaal je met deze kortingen dus € 1.315,-

 

Groepsgrootte: 10-22 deelnemers

 

Inclusief:

• Kunsthistorische begeleiding door mr. drs. Marcel Verhoeven


• Reisbegeleiding door Judith de Groot of een andere gastvrouw uit het team

• Ontvangst op Schiphol door Eric van Hombergh

• Rechtstreekse heenreis van Amsterdam naar Sevilla  

• Rechtstreekse retourreis van Sevilla naar Amsterdam  

• Luchthavenbelasting

• Ruimbagage (20 kg.)

• Transfer van en naar de luchthaven 

• Vervoer tussen Sevilla & Córdoba

• Verblijf in luxe  5-sterrenhotels gelegen in het centrum van Sevilla en Córdoba

• Uitgebreid ontbijtbuffet


• Entreegelden van de musea en bezienswaardigheden die op het programma staan

• Informatiemateriaal

• Glas wijn op een leuke locatie


• Administratiekosten t.w.v. € 25,00 

Exclusief:

• Lunches en diners

• Persoonlijke uitgaven

• Reis- en/of annuleringsverzekering

 

Extra:

The Dinner Club
 biedt elke avond een facultatieve mogelijkheid om (op eigen kosten) samen te dineren, waarbij gevarieerde restaurants op het programma staan. 

 

Tot ziens!

Marcel Verhoeven & Judith de Groot