Vijfdaagse kunst- en belevingsreis

Ravissant Ravenna, Boeiend Bologna & Prachtig Padua

Vliegreis van 8 t/m 12 april 2017 - vanaf € 1.195,-

Verblijf in het beste hotel van Bologna, iPorticiDeze vijfdaagse reis naar drie fantastische Italiaanse kunststeden is echt dé ultieme trip voor de liefhebbers van kunst en cultuur!

De eerste stad waar we tijdens de reis uitgebreid een bezoek aan brengen is het indrukwekkende Bologna. Deze Italiaanse plaats is onder meer bekend doordat zich hier de oudste universiteit van de wereld bevindt, die opgericht is in 1088. Vele oude gebouwen in het centrum zijn dan ook in gebruik door de verschillende faculteiten. Opmerkelijk zijn de historische galerijen die aan de gebouwen vast zitten en die ervoor zorgen dat je lange afstanden beschut door de stad kunt wandelen, meestal beschermd tegen de zon echter soms tegen de regen. Het zijn maar liefst 40 kilometer bogengalerijen langs de straten in de oude stad! Ook de Pinacoteca Nazionale di Bologna met werk van onder meer Rafaël, Perugino, Carraci en Guido Reni mag zeker niet overgeslagen worden. En terwijl je op het centrale Piazza Maggiore staat kun je je voorstellen waarom Bologna in 2000 de Culturele Hoofdstad van Europa was.

Vervolgens zullen we het nabij gelegen Ravenna gaan bewonderen. De stad die niet ver van de Adriatische kust is gelegen en die beroemd is om de sublieme mozaïeken die een aantal vroegchristelijke gebouwen versieren. Het gaat hierbij om een aantal kerken waaronder de Basiliek van Sant'Apollinare Nuovo, de Basiliek van Sant'Apollinare in Classe en de Basiliek van San Vitale. De laatste genoemde kerk is wereldberoemd vanwege het mozaïek van Keizer Justinianus en zijn vrouw Keizerin Theodora, die in de zesde eeuw vervaardigd zijn. Dit kunstwerk moet je gewoon een keer in je leven gezien hebben! Ook de koepelmozaïeken van de twee doopkapellen genaamd Baptisterium van de Orthodoxen en Baptisterium van de Arianen zijn echt hoogtepunten uit de kunstgeschiedenis. 


Natuurlijk lopen we tijdens onze ontdekkingstocht door Ravenna ook langs het graf van Dante Alighieri, de beroemde Italiaanse dichter. Ravenna is dus absoluut een kunststad bij uitstek!


"Dit kunstwerk moet je gewoon een keer in je leven gezien hebben! "


In hetzelfde gebied als Bologna en Ravenna ligt het prachtige Padua. Deze interessante stad, waarvan de geschiedenis terug gaat tot de vroeg-Romeinse tijd, is voor sommigen misschien bekend als de plek waar de heilige Antonius van Padua is begraven, in de gelijknamige Basilica di Sant'Antonio. Deze kerk in romaans-gotische stijl moet je natuurlijk bezocht hebben als je in Padua bent. 


Natuurlijk richt je je blik dan ook op het bronzen ruiterstandbeeld van de Gattamelata (1453) dat voor deze kerk staat en dat van de hand is van de beroemde renaissance beeldhouwer Donatello.

Uiteraard is een bezoek aan de Cappella degli Scrovegni of Arenakapel in Padua echt een must. In de bescheiden ruimte van deze kapel bevinden zich de wereldberoemde fresco’s uit het begin van de veertiende eeuw van de schilder Giotto en een bezoek hieraan mag uiteraard niet op het programma ontbreken.

Deze reis biedt talloze belangrijke bezienswaardigheden, maar daarnaast kun je ook genieten van alle andere zaken die je tijdens de reizen van KUNSTSTAD gewend bent. Ga je mee met ons naar Bologna, Ravenna en Padua in april?

Schrijf je in door gebruik te maken van het inschrijfformulier:Het luxueuze 4-sterren hotel tijdens deze reis

Zoals je weet is de slogan van KUNSTSTAD "De Kunst van het Beleven". In dat kader hebben we voor deze reis het beste hotel van Bologna geselecteerd waarin het verblijf een echte belevenis is.  

Hotel iPortici is gehuisvest in een prachtig voormalig theater daterend uit de negentiende eeuw. Met de komst van de bioscoop raakte het theater minder in trek en na een lange periode van leegstand is er recentelijk geïnvesteerd om er een luxe hotel in te vestigen. Historische elementen en muurschilderingen zijn gelukkig behouden gebleven en je waant je even terug in de tijd van de Art Nouveau. De ontbijtzaal bevindt zich in de oude theaterzaal en in het weekend speelt een harpiste tijdens het ontbijt mooie klanken. De strakke moderne nieuwe hotel inrichting zorgt echter voor alle faciliteiten die je als hotelgast nodig hebt. Een unieke plek midden in het centrum van Bologna en een heerlijk rustpunt tijdens ons culturele programma.

-Marcel Verhoeven-


DAGPROGRAMMA vijfdaagse kunst- en belevingsreis naar Bologna, Ravenna & Padua

 

DAG 1: Aan het einde van de ochtend vlieg je rechtstreeks met KLM naar Bologna. In de middag maken we een introductiewandeling door Bologna, waarbij je gelijk al onder een deel van de talrijke galerijen van de stad door wandelt en overblijfselen uit de tijd van het ontstaan van Bologna tegen het lijf loopt. KUNSTSTAD biedt je een gezellig glas prosecco aan waarmee we proosten op een interessante en verrassende reis.

 

DAG 2: De hele tweede dag staat in het teken van het historische Bologna. De monumenten en historische architectuur spelen daarin een grote rol. Zo komen we onder meer langs de Kathedraal van Bologna, Piazza Maggiore en de Sint-Petroniusbasiliek. We bezoeken de kerk Santa Maria della Vita, waar zich een zeer ongebruikelijke en opvallende beeldengroep van Niccolò dell’Arca bevindt, waarbij alle aanwezigen overstuurd en hard huilend zich rondom het lichaam van Christus bevinden.

In de middag wandelen we langs de twee scheve Due Torri (‘De Twee Torens’) en krijg je een uitgebreide rondleiding langs de hoogtepunten van de Pinacoteca Nazionale di Bologna.

 

DAG 3: Vandaag maken we ene uitstap naar Ravenna, waar we uiteraard een wandeling door de stad maken om alle hoogtepunten van de vroegchristelijke en Byzantijnse mozaïeken die de stad rijk is te gaan bewonderen. Schitterend om onder andere in de San Apolinaire Nuovo te staan, de wereldberoemd mozaïek van Keizer Justinianus in de San Vitale kerk te zien, het 

Mausoleum van Galla Placidia te bezoeken en in Baptisterium van de Arianen te staan. We trekken de hele dag uit om te genieten van deze hoogtepunten uit de kunstgeschiedenis en rijden aan het einde van de middag pas weer terug naar Bologna.

 

DAG 4: Deze dag staat de bijzondere Italiaanse stad Padua op het programma. Tijdens een wandeling zien we uiteraard belangrijke bezienswaardigheden als de Basilica di Sant'Antonio, met het graf van de Heilige Antonius), maar ook de Piazza dei Frutti en de Duomo van Padua (Kathedraal). Na de lunch is de zeer indrukwekkende en beroemde Scrovegnikapel van Giotto aan de beurt. Je raakt totaal in beroering van de wandschilderingen van de Renaissancekunstenaar die de hele kapel beslaan. Prachtig!

 

DAG 5: Deze ochtend nemen we de tijd om nog een laatste moment in Bologna te besteden. We bezoeken gezamenlijk de Sint-Dominicusbasiliek, met het graf van de Heilige Dominikus. We lopen naar Piazza Santo Stefano en betreden de Basilica di Santo Stefano. Als laatste staat de Santa Maria dei Servi op het programma, waar zich een mooi altaarstuk van Cimabue bevindt.

Aan het einde van de middag vlieg je weer met KLM terug naar Amsterdam en kun je tijdens de vlucht alle indrukken die je hebt opgedaan op je laten inwerken, want dit is een reis met louter hoogtepunten.


Download
Wat maakt deze reis naar Bologna, Padua & Ravenna uniek?
Er zijn meer organisaties die een reis naar deze streek aanbieden voor ongeveer dezelfde reissom. Waarom is de reis van KUNSTSTAD uniek?
Wat maakt deze reis naar Bologna uniek.p
Adobe Acrobat document 95.8 KB


Informatie over de reis:

 

Reisdatum:                                                     

Woensdag 8 t/m zondag 12 april 2017

 

Prijs:

Vanaf:                                                                        € 1.345,-  

Amici-tarief:                                                            € 1.280,-  

Amici-tarief met kortingen:                              € 1.195,-

De prijzen zijn per persoon en op basis van een tweepersoonskamer

Toeslag kamer voor eenpersoonsgebruik:    € 275,-

 

Betaling en kortingen: 

Je betaalt 50% van de reissom gelijk na de reservering en het restant vóór de datum zoals vermeld zal worden in de reisbevestiging. Mocht je de reissom geheel na reservering betalen dan ontvang je € 50,- p.p. betalingskorting.

(Deze regeling is toepasbaar op inschrijvingen en betalingen die minimaal 4 maanden voor de reisdatum bij ons binnen komen. Als je je aanmeldt na deze periode van 4 maanden dien je de gehele reissom in een keer te voldoen).

Meld je je aan vóór 20 december 2016 dan ontvang je daarnaast ook nog eens extra € 35,-vroegboekkorting.

Als Amici betaal je met deze kortingen dus € 1.195,-

 

Inclusief:

• Kunsthistorische begeleiding door mr. drs. Marcel Verhoeven


• Reisbegeleiding door Judith de Groot of een andere gastvrouw uit het team

• Rechtstreekse retourreis van Amsterdam naar Bologna

• Ontvangst op Schiphol door KUNSTSTAD gastheer

• Luchthavenbelasting

• Ruimbagage (20kg.)

• Transfer van en naar de luchthaven in Bologna

• Vervoer tussen Ravenna, Padua en Bologna per luxe touringcar

• Verblijf in luxe 4-sterrenhotels gelegen in het centrum Bologna

• Uitgebreid ontbijtbuffet


• Entreegelden van de musea en bezienswaardigheden die op het programma staan

• Informatiemateriaal

• Glas wijn op een leuke locatie


• Administratiekosten t.w.v. € 25,00 

Exclusief:

• Lunches en diners

• Persoonlijke uitgaven

• Reis- en/of annuleringsverzekering

 

Extra:

The Dinner Club
 biedt elke avond een facultatieve mogelijkheid om (op eigen kosten) samen te dineren, waarbij gevarieerde restaurants op het programma staan. 

 

Tot ziens!

Marcel Verhoeven & Judith de Groot