Zesdaagse kunst- en belevingsreis

Majestueus Málaga & Grandioos Granada

Vliegreis van 7 t/m 12 februari 2017 - vanaf 1.210,-In februari 2017, als het weer in Nederland nog koud en guur is, gaan wij genieten van het heerlijke zonnige voorjaar in twee bijzondere Zuid-Spaanse steden namelijk Málaga en Granada.

Málaga, gelegen in het prachtige Andalusië, is echt een stad die je een keer gezien moet hebben! De sfeer is heerlijk om te vertoeven en de stad heeft ook enorm veel te bieden qua kunst en cultuur.

De oude historische stad is gelegen aan de Middellandse Zee waarbij de haven en het nabij gelegen strand dan ook interessante trekpleisters zijn. In dit stadsdeel ligt het gloednieuwe Centre Pompidou Málage, een dependance dat het beroemde museum uit Parijs kort geleden geopend heeft. Hier zijn werken te zien van onder meer Willem De Kooning, Pablo Picasso, Rineke Dijkstra, Frida Kahlo, Francis Bacon, Max Ernst en René Magritte. Het was in één woord genieten toen ik hier rondliep. Een museum dat in december 2016 haar deuren heeft geopend is het Museo de Málaga. Dit historische douanegebouw herbergt een indrukwekkende collectie met regionale kunst en is zeer de moeite waard.

Maar om deze reis nog interessanter te maken zullen we ook de historische stad Granada met elkaar bezoeken. Deze Andalusische stad ligt 125 kilometer meer landinwaarts, aan de voet van de beroemde bergketen Sierra Nevada. 


Deze oude stad heeft talrijke boeiende plekken om te bekijken waaronder de monumentale kathedraal. Maar waarschijnlijk is de allerbekendste bezienswaardigheid het wereldberoemde Alhambra. Dit oorspronkelijk Moorse fort en bijbehorend Arabische paleis is echt een must om een keer gezien te hebben.

Tijdens mijn bezoek had ik echt het gevoel in een sprookje van Duizend-en-één-nacht te zijn beland. 


"De vele musea die Málaga rijk is in combinatie met een bezoek aan het

historische Moorse Alhambra maken deze reis onvergetelijk "


De Moorse elegante bouwkunst is prachtig en het uitzicht vanaf het Alhambra op de stad Granada en het omliggend gebied is spectaculair.

Dit wordt echt een prachtige zesdaagse reis waarbij wij ons in alle rust zullen onderdompelen in de kunst, cultuur en natuurlijk ook culinaire zaken die deze Andalusische steden ons te bieden hebben.

Ga je met ons mee op ontdekkingstocht in Zuid-Spanje?

Schrijf je in door gebruik te maken van het inschrijfformulier:DAGPROGRAMMA zesdaagse kunst- en belevingsreis naar Málaga & Granada

 

DAG 1: Aan het einde van de middag vlieg je met Vueling rechtstreeks naar Málaga. Na aankomst in het heerlijke comfortabele viersterrenhotel, gelegen in het centrum naast de kathedraal, maken we een korte wandeling naar deze beroemde kathedraal om de sfeer te proeven van Málaga. Daarna wordt je door KUNSTSTAD een glas wijn met tapas aangeboden.

 

DAG 2: In de ochtend maken we een Stadswandeling door het historische centrum, met onder meer een bezoek aan het Bisschoppelijk Paleis en de Kathedraal. We bekijken het Teatro Romano en lopen door het Alcazaba (de Moorse vestingwerken).

Na de siësta verkennen we de haven en de prachtige boulevard. Je krijgt een rondleiding door het prestigieuze Centre Pompidou, waar topstukken te zien zijn van onder meer Willem De Kooning, Pablo Picasso, Rineke Dijkstra, Frida Kahlo, Francis Bacon, Max Ernst en René Magritte. Na ons bezoek lopen we door naar het strand Playa de la Malagueta.

 

DAG 3: Deze ochtend maken we een wandeling door het Málaga van Picasso . Pablo Picasso werd in 1881 in Malaga geboren en daar is men in zijn geboortestad meer dan trots op! Zijn geboortehuis is te bezichtigen en op het pleintje hiervoor is Picasso in een bronzen standbeeld vereeuwigd. Natuurlijk zullen we ook een bezoek brengen aan het Picasso Museum dat alleen al vanwege het prachtige gebouw een traktatie is.

In de middag krijg je een rondleiding door het Russisch Museum, waar telkens bijzondere tentoonstelling zijn met kunst uit Sint Petersburg en Moskou.

 

DAG 4: Tijdens de ochtendwandeling bezoeken we onder meer het nieuwe indrukwekkende Museo de Málaga en zien we de Río Guadalmedina.

De middag is ter vrije besteding.

 

DAG 5: Vandaag rijden we richting Granada. Na aankomst brengen we eerst een bezoek aan het schitterende en unieke Alhambra, waar je een uitgebreide rondleiding krijgt. In de middag staat een stadswandeling door Granada op het programma.

 

DAG 6: Met onze luxe touringcar rijden we naar Nerja om daar te genieten van het uitzicht vanaf het Balkon van Europa. Daarna gaan we ondergronds, de indrukwekkende druipsteengrotten van Nerja bezoeken.

We rijden via de kustweg terug naar Málaga, waar we een lunchstop zullen maken bij het strand. U hebt daar de mogelijkheid om verse vis te eten in één van de karakteristieken visrestaurantjes.

Na de lunch rijden we via Málaga om daar het historische Gibralfaro kasteel te betreden. Daarna gaat de tocht verder naar Benalmadena om de grootste Boedistische Stupa van Europa te bezoeken, gelegen tegen een berg met een fantastisch uizicht op de kunst van Andalusië.

Aan het einde van de middag vetrekken we naar de luchthaven van Málaga om daar in de avonduren de terugvlucht naar Schiphol aan te vangen. 


Download
Wat maakt deze reis naar Málaga en Granada uniek?
Er zijn meer organisaties die een reis naar Málaga en Granada aanbieden voor ongeveer dezelfde reissom. Waarom is de reis van KUNSTSTAD uniek?
Wat maakt deze reis naar Malaga uniek.pd
Adobe Acrobat document 94.5 KB


Informatie over de reis:

 

Reisdatum:                                                     

Dinsdag 7 februari t/m zondag 12 februari 2017

 

Prijs:

Vanaf:                                                                        € 1.335,-  

Amici-tarief:                                                            € 1.295,-  

Amici-tarief met kortingen:                              € 1.210,-

De prijzen zijn per persoon en op basis van een tweepersoonskamer

Toeslag kamer voor eenpersoonsgebruik:    € 265,-

 

Speciale opmerking

Wij hebben er voor gekozen van deze reis, anders dan je van ons gewend bent, een zesdaagse reis te maken, aangezien de vertrektijd van het vliegtuig vanuit Schiphol op de eerste dag pas aan het einde van de middag is. Het is namelijk helaas alleen mogelijk om op die tijd, of zeer vroeg in de ochtend (en dat heeft niet onze voorkeur), vanuit Amsterdam naar Málaga te vliegen. Uiteraard trakteren wij je op de eerste avond na aankomst al gezellig op ons beroemde glaasje wijn, dit keer aangevuld met tapas, en kun je genieten van het prachtige Málaga.

Op de laatste dag (dag 6) zul je pas 's avonds vertrekken waardoor deze gehele dag nog te besteden is in Zuid-Spanje. Wij zijn van mening dat het op deze manier een echte typische comfortabele KUNSTSTAD-reis is.

 

Betaling en kortingen: 

Je betaalt 50% van de reissom gelijk na de reservering en het restant vóór de datum zoals vermeld zal worden in de reisbevestiging. Mocht je de reissom geheel na reservering betalen dan ontvang je € 50,- p.p. betalingskorting.

(Deze regeling is toepasbaar op inschrijvingen en betalingen die minimaal 4 maanden voor de reisdatum bij ons binnen komen. Als je je aanmeldt na deze periode van 4 maanden dien je de gehele reissom in een keer te voldoen).

Meld je je aan vóór 10 september 2016 dan ontvang je daarnaast ook nog eens extra € 35,-vroegboekkorting.

Als Amici betaal je met deze kortingen dus € 1.210,-

 

Groepsgrootte: 10-22 deelnemers

 

Inclusief:

• Kunsthistorische begeleiding door mr. drs. Marcel Verhoeven


• Reisbegeleiding door Judith de Groot of een andere gastvrouw uit het team

• Ontvangst op Schiphol door Eric van Hombergh

• Rechtstreekse comfortabele vliegreis van Amsterdam naar Málaga en vice versa

(heenvlucht om 16.00 uur met Vueling, terugvlucht om 20.30 uur met Transavia)

• Luchthavenbelasting

• Ruimbagage (20 kg.)

• Transfer van en naar de luchthaven in Málaga

• Verblijf in luxe 4-sterrenhotels gelegen in het centrum van Málaga en Granada

• Uitgebreid ontbijtbuffet


• Entreegelden van de musea en bezienswaardigheden die op het programma staan

• Informatiemateriaal

• Glas wijn en tapas op de eerste avond van de reis


• Administratiekosten t.w.v. € 25,00 

Exclusief:

• Lunches en diners

• Persoonlijke uitgaven

• Reis- en/of annuleringsverzekering

 

Extra:

The Dinner Club
 biedt elke avond een facultatieve mogelijkheid om (op eigen kosten) samen te dineren, waarbij gevarieerde restaurants op het programma staan. 

 

Tot ziens!

Marcel Verhoeven & Judith de Groot