Vijfdaagse kunst- en belevingsreis

'Miraculeus Marseille, Aix & Arles'

Vliegreis van 1 t/m 5 november 2017 - vanaf € 1.285,-    

 

Verblijf in het luxe vijfsterren 'Intercontinental Hotel Dieu'                                                      De tweede stad van Frankrijk

Met buitengewoon plezier neem ik je dit najaar mee naar de historische havenstad Marseille dat enorm veel te bieden heeft op gebied van kunst en cultuur. Daarbij zullen we tijdens deze reis ook de nabijgelegen steden Aix-en-Provence en Arles bezoeken.

Wist je dat Marseille de tweede stad (na de hoofdstad Parijs) van Frankrijk is? En dat Marseille ook een aantal zeer bijzondere musea en bezienswaardigheden heeft?

Het valt me op dat Marseille bij veel mensen redelijk onbekend is. Marseille heeft meer aandacht gekregen toen ze in 2013 Culturele Hoofdstad was maar dat heeft er helaas niet voor gezorgd dat veel kunst- en cultuurliefhebbers naar deze Zuid-Franse stad toekomen en dat is onterecht.

De rijke geschiedenis van Marseille

Marseille is één van de oudste steden van Zuid-Europa want het is zo’n 600 jaar voor Christus gesticht door de Grieken, die vanaf dat moment handel gingen drijven met de Kelten en op deze manier was de stad een intermediair tussen Noord- en Zuid Europa.

Toen in de loop van de tientallen eeuwen Marseille langzaam groter en groter werd werden nabij gelegen dorpen bij de stad betrokken, waarbij het voormalige vissersdorpje L’Estaque wellicht het bekendste is. L’Estaque is tegenwoordig het 16de arrondissement van Marseille, maar was ooit als pitoresque plaatsje bron van inspiratie voor bekende kunstenaars zoals Paul Cézanne, Georges Braque, Pierre-Auguste Renoir en Raoul Dufy.

Alle genoemde kunstenaars hebben deze plek meerdere malen op schilderijen vereeuwigd.

Wat direct opvalt in Marseille is de Neobyzantijnse Basiliek Notre Dame de la Garde die gelegen is op 162 meter hoge kalkstenen rots aan de zuidkant van de oude haven van Marseille. Deze imposante kerk is echter niet de zetel van de bisschop van deze regio, want dat is de Cathédrale de la Major de Marseille, die eveneens uit de 19de eeuw stamt en in het oude centrum is gelegen.


Marseille, een museumstad

Voor museumliefhebbers is Marseille ook buitengewoon interessant. Een echte must voor met name de architectuurfans is het MuCEM (Musée des Civilisations de l'Europe et de la Méditerranée) dat nu net drie jaar geleden geopend is en opvalt door zijn strakke design. Het MuCem is trouwens deels geïntegreerd in het historische fort Saint-Jean, wat een mooie combinatie tussen oud en nieuw creëert. Het Musée des Beaux-Arts van Marseille heeft een bescheiden collectie maar door zijn situering in het Palais Longchamp mag het eigenlijk ook niet overgeslagen worden. En voor de liefhebbers van moderne architectuur is het een must om het multifunctionele en beroemde 'Unité d'Habitation' van Le Corbusier te bezoeken. 

Aix-en-Provence

Tot de agglomeratie van Marseille hoort Aix-en-Provence, dat vanzelfsprekend een stad op zich is en dat we tijdens onze reis zullen bezoeken. Zo’n dertig kilometer landinwaarts ligt deze gemoedelijke, typische Zuid-Franse stad dat opvalt door zijn brede lanen met platanen, smalle historische straatjes, pituresque pleintjes en statige historische huizen.

Maar Aix is wellicht het meest bekend door de beroemde schilder Paul Cézanne, die hier geboren is en het grootste deel van zijn leven gewerkt heeft. Op talloze plekken in Aix wordt je herinnerd aan de ‘Vader van de Moderne Schilderkunst’ zoals Cézanne ook wel genoemd wordt. Zijn atelier en woonhuis is te bezoeken en ook in Musée Granet, het belangrijkste museum van Aix, kan je schilderijen van Cézanne bewonderen.


De Mont Saint Victoire, die zo vaak door Cézanne vereeuwigd is, kun je op verschillende plekken vanuit de stad in de verte zien liggen en maakt het bezoek aan Aix compleet.

Arles

Als we naar Aix-en-Provence gaan dan mag een bezoek aan de nabijgelegen stad Arles natuurlijk niet overgeslagen worden. Denken we bij Aix aan Paul Cézanne dan schiet bij Arles direct Vincent Van Gogh in je gedachten. Onze beroemde modernist heeft een tijdje in Arles gewoond en gewerkt, en Arles ademt dan ook de atmosfeer van Van Gogh uit. Verschillende plekken in de Arles doen herinneren aan schilderijen van Vincent, maar natuurlijk is er nog veel meer in Arles te zien. Aan de rivier de Rhône hadden de Romeinen al een belangrijke nederzetting gesticht waar je vandaag de dag nog onder meer het amfitheater, de obelisk en de termen van Constantijn zijn te bewonderen.


De kathedraal Saint-Trophime met zijn romaans portaal (1180) is ook bewonderingswaardig en een hoogtepunt van deze Zuid-Franse stad. En als je bij avond op het Place du forum in Arles zit en de sterrenhemel openbaart zich dan voel je even in een schilderij van Vincent van Gogh.

Schrijf je in door gebruik te maken van het inschrijfformulier:Het prestigieuse vijfsterren 'Hotel Dieu' in Marseille.
Het prestigieuse vijfsterren 'Hotel Dieu' in Marseille.

De hotels tijdens deze reis

Zoals je weet is de slogan van KUNSTSTAD "De Kunst van het Beleven". In dat kader hebben we voor deze reis weer twee exclusieve vijfsterrenhotels geselecteerd waarin het verblijf een echte belevenis is, het 'Intercontinental Hotel Dieu' in Marseille en het 'Hotel Jules Cesar' in Arles. Hotel Dieu is gevestigd in een voormalig ziekenhuis en is het meest luxe en prestigieuze hotel van de stad. Een heerlijke plek om tot rust te komen en vanaf het terras te genieten van een prachtig uitzicht op de oude haven. Hotel Jules Cesar huisvest in een voormalig zeventiende eeuws kloostercomplex en is recentelijk door modekoning Christian Lacroix totaal gerenoveerd. Historische elementen en een kleurrijke moderne inrichting sluiten er naadloos op elkaar aan en creëren een fijne ambiance.


Informatie over de reis:

 

Reisdatum:                                                     

Woensdag 1 t/m zondag 5 november 2017

 

Prijs:

Vanaf:                                                                         € 1.425,-  

Amici-tarief:                                                             € 1.370,-  

Amici-tarief met kortingen:                               € 1.285,-

De prijzen zijn per persoon en op basis van een tweepersoonskamer

Toeslag kamer voor eenpersoonsgebruik:    € 295,-

 

Betaling en kortingen: 

Je betaalt 50% van de reissom gelijk na de reservering en het restant vóór de datum zoals vermeld zal worden in de reisbevestiging. Mocht je de reissom geheel na reservering betalen dan ontvang je € 50,- p.p. betalingskorting.

(Deze regeling is toepasbaar op inschrijvingen en betalingen die minimaal 4 maanden voor de reisdatum bij ons binnen komen. Als je je aanmeldt na deze periode van 4 maanden dien je de gehele reissom in een keer te voldoen).

Meld je je aan vóór 1 maart 2017 dan ontvang je daarnaast ook nog eens extra € 35,-vroegboekkorting.

Als Amici betaal je met deze kortingen dus € 1.285,-

 

Inclusief:

• Kunsthistorische begeleiding door mr. drs. Marcel Verhoeven


• Reisbegeleiding door Judith de Groot of een andere gastvrouw uit het team

• Ontvangst op Schiphol door gastvrouw/heer

• Rechtstreekse heenreis van Amsterdam naar Marseille

• Rechtstreekse retourreis van Marseille naar Amsterdam  

• Luchthavenbelasting

• Ruimbagage (20kg.) 

• Transfer van en naar de luchthaven in Marseille

• Verblijf in luxe 5-sterrenhotels gelegen in het centrum van Marseille en Arles

• Uitgebreid ontbijtbuffet


• Entreegelden van de musea en bezienswaardigheden die op het programma staan

• Vervoer tussen Marseille, Aix en Arles 

• Informatiemateriaal

• Glas wijn op een leuke locatie


• Administratiekosten t.w.v. € 25,00 

Exclusief:

• Lunches en diners

• Persoonlijke uitgaven

• Reis- en/of annuleringsverzekering

 

Extra:

The Dinner Club
 biedt elke avond een facultatieve mogelijkheid om (op eigen kosten) samen te dineren, waarbij gevarieerde restaurants op het programma staan. 

 

Tot ziens!

Marcel Verhoeven & Judith de Groot