De ervaringen van trouwe deelnemers

Al vele jaren organiseren we reizen naar beroemde steden. En wat hebben we al een hoop plaatsen grondig bekeken. De deelnemers zijn altijd erg enthousiast over de organisatie en alle bijzondere zaken die we tijdens onze trips ondernemen. Op deze pagina vindt u een aantal verhalen van trouwe reizigers.

 

KUNSTSTAD is een betrekkelijk kleine maar zeer bijzondere reisorganisatie. De reizen worden zorgvuldig voorbereid en begeleid door de kunsthistoricus Marcel Verhoeven samen met Judith de Groot. De reis begint eigenlijk al enkele weken tevoren met een lezing over de reis met een bevlogen verhaal over de stad die bezocht zal worden. Aan de hand van een powerpoint presentatie word je geleid door de geschiedenis van de stad, de sociale context, maak je kennis met de huidige stad, de architectuur en musea met bijzondere collecties. De reis zelf kenmerkt zich door een prettige vertrektijd, een leuke ontvangst ter plaatse en een verblijf in een zeer goed hotel midden in de stad. Doordat het hotel zich in het historisch stadscentrum bevindt kunnen de meeste bezienswaardigheden te voet bereikt worden waardoor de beleving van de stad optimaal plaatsvindt. De reizen zijn zo goed georganiseerd dat in een paar dagen heel veel gezien en ervaren wordt zonder dat je overstelpt wordt door indrukken. ’s Avonds kan vrijwillig deelgenomen worden aan een gezamenlijk diner in zorgvuldig uitgekozen leuke restaurants met aandacht voor regionale gerechten. Dit ervaart menigeen als een zeer aangename en gezellige afsluiting van de dag.

De reizen zijn van harte aan te bevelen!

Martine Eskes 

 

Alvorens een eerste reis bij KUNSTSTAD te boeken, is het verstandig goed over de consequenties na te denken.

Mijn vrouw en ik hebben 5 jaar geleden kennis gemaakt met Marcel en Judith tijdens een reis naar Berlijn. Al gedurende de rit werden we door Marcel in de touringcar bestookt met zulke boeiende verhalen over “zijn” Berlijn dat we van het landschap weinig hebben gezien. Die Berlijn-reis heeft ons overgehaald een volgende reis bij KUNSTSTAD te boeken. En daarmee is onze KUNSTSTADverslaving begonnen en hebben al zo’n 10 reizen (van de meer dan 100 die in de loop der jaren door KUNSTSTAD zijn georganiseerd) gemaakt.

Als deelnemer aan zo’n reis wordt je van het begin tot het eind begeleid en worden ter plaatse de nodige zaken (ook lunch- en dineradressen en concertkaarten e.d.) geregeld door Judith en Marcel vertelt boeiende verhalen over de stad, de bezienswaardigheden en musea, zodat je aan het einde van de reis kunt zeggen dat je de stad echt hebt beleefd. Temeer omdat je steeds verblijft in een luxe hotel op een eersteklas locatie in de binnenstad.

Kortom, ga met KUNSTSTAD en het zal u aan niets ontbreken.

Maar dan komen de dilemma’s: bij elke volgende aanbieding van een reis is de verleiding weer groot om mee te gaan, temeer daar de bestemmingen zeer divers en interessant zijn.

Daar komt bij dat Marcel en Judith een leuke groep “amici” om zich hebben verzameld, die naast de deelname aan de reizen ook jaarlijks wordt verrast op een aantal bijeenkomsten op een leuke locatie met een praatje, drankje en hapje.

Elke bijeenkomst en elke reis is weer een reünie met goede bekenden.

Even terzijde, als je tot de amici wilt behoren betaal je contributie. Je krijgt daar, naast de speciale amici-bijeenkomsten, ook nog iets anders voor terug, namelijk korting op de reissom, dus hoe meer je verslaafd bent aan reizen met KUNSTSTAD, hoe meer korting er te verdienen valt. Dus: bezint eer ge begint!

Henk van der Grind 


Mijn eerste kennismaking met KUNSTSTAD is nu tien jaar geleden. Een weekend-excursie naar Brugge en Gent. Na vertrek kregen we in de bus van Marcel Verhoeven een inleiding over al het moois dat we konden verwachten. En dat was niet weinig. Een stadswandeling in Brugge was het eerste onderdeel van het programma, gevolgd door een bezoek aan verschillende musea en kerken, want werken van Jan van Eyck, Hans Memling, Permeke en andere beroemde kunstenaars mochten niet gemist worden.

De volgende dag besteedden we in Gent, met als hoogte-punt de St.Baafskathedraal, waarin het altaarstuk “Lam Gods“ zich bevindt. Geweldig! Deze eerste kennismaking met KUNSTSTAD smaakte naar meer en er zouden nog vele reizen voor mij volgen!

Patricia Houbaer 

 

In 2012 stond de reis Venetië van KUNSTSTAD gepland. De deelnemers verheugden zich op een mooie kunstreis. 24 Uur voor het vertrek vanaf Schiphol kwam er vanuit Venetië van de reisleiding een telefoontje, er is ‘aqua alta’, jullie moeten laarzen meenemen! Nog snel de stad in op jacht naar rubberen kaplaarzen.

Op Schiphol moet de beveiligingscontrole vreemd hebben opgekeken, dat in vele koffers laarzen waren verpakt. Sommige deelnemers hadden hun laarzen uit voorzorg thuis al aangetrokken, hetgeen een hilarisch gezicht was. Het mooie kunstprogramma werd gewoon zonder problemen en zonder nattigheid uitgevoerd. Echter op de laatste dag waadden de deelnemers inderdaad door het water. Hierdoor kreeg de reis een extra aparte dimensie, waarover nog veel is nagepraat.

Menige reisleider zou in paniek zijn geraakt, maar KUNSTSTAD hield “het hoofd boven water”, zodat ook deze reis tot grote hoogte werd uitgevoerd.

Wij verheugen ons alweer op de volgende trip!

Bob van de Giessen 

 

Een reis met KUNSTSTAD betekent voor mij: Op reis met anderen met dezelfde brede interesse in kunst en cultuur.

Het ontmoeten van bekende reisgenoten en nieuwe interessante deelnemers. Genieten van de luxe van het centraal gelegen hotel.

Nieuwe indrukken opdoen en ontspannen. Gezelligheid en een mooie ervaring, begeleid door de enthousiaste Marcel Verhoeven en een professionele, geïnteresseerde reisleidster.

Jacqueline