Purple Family


Live bij de TinekeShow

Marcel was op 2 augustus 2016 live te horen in de radio-uitzending van Tineke de Nooij op radio 5. Luister de twee geluidsfragmenten terug door op de foto hierboven te klikken.Passage uit een interview met ZOZ Magazine

(December 2016):

 

Jullie hebben elkaar gevonden in het reizen, en ook in de kleur paars?

J: “We zijn nu achttien jaar samen, Marcel is met de kleur paars begonnen in 2004…”

M: “Judith heeft mij paars gemaakt: zij heeft het bedacht en op mij toegepast. Ik doe het al minimaal acht jaar consequent, daarvoor combineerde ik nog wel met andere kleuren.”

J: “Het begon zo: Marcel kwam voor zijn werk veel op bijeenkomsten, waar mannen meestal een zwart, donkerblauw of grijs pak dragen. Ooit trok Marcel een paars overhemd aan en kreeg daar zoveel complimenten over. We vonden ergens paarse schoenen, een paarse stropdas, een paars pak…zodoende.” 

M: “De eerste dagen dat ik helemaal in het paars liep dacht ik echt: ik loop voor schut. Maar omdat ik ook lezingen geef over kunst, paste het wel om er net iets anders uit te zien en niet zo’n standaard grijs pak te dragen. In die tijd gaf ik lezingen over het boek De Da Vinci Code. Dat zit vol met kunstgeschiedenis, symboliek en mysteries. De uitgever linkte de titel ‘mysteriekenner’ aan mij en daar sloot de kleur paars ook perfect op aan.”

J: “Paars is een geheimzinnige kleur en staat symbool voor inspiratie, passies en mysterie.”

Lees hier het hele artikel uit ZOZ:


M: “Op een gegeven moment zei ik tegen Judith: ‘Laat je mij de hele tijd in het paars lopen, en jij dan? Doe nou niet zo flauw, doe eens mee.’ Sinds twee jaar draagt zij ook paars.”

J: “En ineens was alles paars, want voor de kinderen dachten we: nou hup, dan zij ook maar in het paars. Lekker makkelijk: een wasmachine vullen met alles en klaar.”

De Purple Family is gespot in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Groeten uit Lissabon! (December 2016)Klik via Facebook op 'vind ik leuk' en je volgt ons via de social media.

Deel deze pagina via:

We travel the world.

Have you seen us or met us somewhere during our journeys? Please do not hesitate to post a message or a picture on our Facebook page: facebook.com/purplefamily