KUNSTSTAD Presentaties

Wij bieden interessante cursussen, presentaties, arrangementen en voorstellingen in Nederland aan. Zo staat onder meer een tweedaagse cursus en een lezing over 'Kassel & De Documenta' op het programma.

Wanneer u van kunst, cultuur in combinatie met reizen houdt dan zijn deze arrangementen een aanrader.  

Om in de stemming te komen start elk arrangement met een kopje koffie of thee en een petite fourtjeTijdens de presentaties, veelal over kunststeden, kom t u door middel van beeld en geluid en een boeiende verhaal meer over de bestemming te weten. Aan de hand van de hoogtepunten van deze bestemming en middels verhalen en anekdotes uit de geschiedenis en kunstgeschiedenis leert u de locatie goed kennen. U maakt kennis met bekende persoonlijkheden uit de betreffende stad, de inheemse keuken, de mythes, de gewoontes en gebruiken van de streek. U voelt u zelfs even een 'local'.

De virtuele reis wordt afgesloten met een borrel en hapjes, om gezellig na te praten onder het genot van een glas wijn of een ander drankje.

Overigens vinden en er ook arrangementen plaats die gaan over algemene kunstonderwerpen, over specifieke tentoonstellingen of andere onderwerpen die met kunst en cultuur te maken hebben.

Een arrangement biedt gezelligheid, informatie en inspiratie.

 

De arrangementen over steden zijn zowel geschikt voor diegenen die de stad al goed kennen maar nieuwe ins en outs willen horen. Het is echter ook een interessant evenement voor diegenen wel eens meer van een bepaalde plaats willen weten, omdat ze van plan zijn om er naar toe te gaan, of gewoon een gezellige en informatieve middag willen beleven.

Met KUNSTSTAD hebt u bovendien regelmatig de mogelijkheid om gezamenlijk daadwerkelijk de steden en regio's te bezoeken. Zo’n reis is als het ware een verlenging van de arrangementen.

 

U kunt u aanmelden voor de activiteiten via de webwinkel, door ons te bellen of door een e-mail te sturen naar info@kunststad.nl.

 


Arrangementen en cursussen Datum
Arrangement 'Venetië, ook het centrum van de Moderne Kunst'      8 april 2017
Arrangement 'Een kennismaking met Kassel & De Documenta' 9 april 2017

 

De arrangementen vinden plaats in het Hilton Hotel in Amsterdam, mits anders aangegeven.

De tweedaagse kunstgeschiedeniscursussen worden gegeven in het Van der Valkhotel Breukelen.

Bezoek aan de bouwput van de Noord-Zuidlijn
Bezoek aan de bouwput van de Noord-Zuidlijn