Hamburg, Bremen & Worpswede

Presentatie-arrangement op zaterdag 26 mei 2018Marcel Verhoeven zal op zijn inspirerende wijze deze middag uitgebreid vertellen over twee belangrijke steden in Duitsland namelijk Hamburg en Bremen. Deze fraaie plaatsen hebben een zeer boeiende geschiedenis en zijn bekend onder meer vanwege hun rijke Hanzeverleden. Zowel qua architectuur als wat betreft beeldende kunst zijn deze twee plaatsen meer dan de moeite waard!

Zeer opvallend voor de historische gebouwen in Hamburg is het gebruik van baksteen dat echt kenmerkend is voor de Noord-Duitse bouwkunst. Een aantal voorbeelden komt aan de orde zoals verscheidene bakstenen kerken als ook het markante Chilehaus dat in de jaren ’20 van de twintigste eeuw is gebouwd. Niet alleen oude bouwkunst maar ook moderne architectuur uit de vermaarde havenstad komt aanbod, zo is bijvoorbeeld het nieuwe concerthuis, genaamd de Elbphilharmonie, van het gerenommeerde architectenbureau Herzog & de Meuron, echt opzienbarend en een eye-catcher in het havengebied van Hamburg. Talrijke voormalige pakhuizen in de genoemde omgeving zijn daar trouwens getransformeerd tot hippe winkels, galeries of restaurants en tegenwoordig is de 'Speicherstadt', zoals een deel van het havengebied heet, één van de populairste wijken van Hamburg.

Natuurlijk wordt ook tijdens deze presentatie door Marcel uitgebreid gesproken over de beeldende kunst die in beide hanzensteden te zien is, met als hoogtepunt de schilderijen van Casper David Friedrich en (klassiek) moderne werken van fameuze kunstenaars als Lieberman, Corinth, Munch, Nolde, Kirchner en Beckman die in musea in Hamburg als Bremen te zien zijn.


Informatie over dit arrangement

Datum: Zaterdag 26 mei 2018

Tijdstip: 14.00-17.15 uur

Prijs: € 59,50 p.p. Amici-tarief € 39,50 p.p.

Presentatie door Marcel Verhoeven

Inclusief

  • koffie/thee met iets lekkers
  • uitgebreide presentatie 
  • gezellige borrel met hapjes.


Kunststad Bremen en zijn hoogtepunten

De Hanzenstad Bremen heeft ook veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Wellicht schiet als eerste het sprookje van de ‘Bremer Stadtmusikanten’ u te binnen en daar gaat men in Bremen ook prat op want midden in het stadscentrum bevindt zich dan ook een levensgroot sculptuur met de op elkaar staande dieren uit het beroemde kinderverhaal. Echter Bremen heeft meer.

Naast de Bremer Kunsthalle met zijn indrukwekkende kunstcollectie, mag het Paula Modersohn-Becker Museum niet overgeslagen geworden. Dit museum is gewijd aan de gelijknamige modernistische kunstenares Paula Modersohn-Becker. Zij was tevens de mede-oprichter van het kunstenaarsdorp Worpswede waar deze middag ook aandacht aan wordt besteed.


Locatie van het arrangement:

Apollo Hotel Amsterdam

Apollolaan 2 (hoek Stadionweg)

Telefoon: 020 - 673 5922

 

U kunt eventueel parkeren op het terrein van het hotel (kosten € 4,50 per uur) of in de rustige straten rondom het hotel. 

 

Graag tot dan!