'De Magnifieke kunst van Washington'

Presentatie-arrangement op zaterdag 2 september 2017


De Amerikaanse hoofdstad Washington is echt een walhalla voor de kunstliefhebber!

Naast het feit dat Washington het regeringscentrum van de VS is, bevindt zich hier ook een aantal bijzondere kunstcollecties die tot de belangrijkste van de wereld worden gerekend. 

De 'Groten der Aarde' in kunststad Washington

Een groot deel van de genoemde kunst bevindt zich in de National Gallery of Art dat echt een enorme hoeveelheid schitterende werken herbergt gemaakt door de Groten der Aarden: Johannes Vermeer, Rembrandt, Frans Hals, Peter Paul Rubens en Leonardo de Vinci zijn slechts enkele vertegenwoordigers van de oude meesters die hier getoond worden.

National Gallery of Art

Vincent van Gogh, Claude Monet, Picasso en Matisse zijn enkele namen van kunstenaars uit de periode van de klassiek moderne kunst die vervolgens in National Gallery of Art te zien zijn. Graag toon ik tijdens deze presentatie talrijke werken die in dit imposante museum in Washington gehuisvest zijn.


Informatie over dit arrangement

Datum: Zaterdag 2 september 2017

Tijdstip: 14.00-17.15 uur

Prijs: € 59,50 p.p. Amici-tarief € 39,50 p.p.

Inclusief

  • koffie/thee met iets lekkers
  • uitgebreide presentatie 
  • gezellige borrel met hapjes.


Smithsonian Institution

Maar er zijn nog veel meer belangrijke musea in Washington zoals het Smithsonian American Art Museum, dat een onderdeel is van Smithsonian Institution, dat trouwens in Washington wel meer dan 15 musea onder zijn beheer heeft. In het genoemde Smithsonian American Art Museum hangen werken van David Hockney, Georgia O'Keeffe, Edward Hopper en andere belangrijke leiders van de 20ste eeuwse kunst. Tot deze musea behoort ook het Hirshhorn Museum dat niet alleen een prachtige schilderijencollectie heeft, maar ook haar beeldentuin waar schitterende beelden in staan is meer dan de moeite waard. Het is eigenlijk onmogelijk om het aantal musea in Washington op te noemen die de moeite waard zijn en in combinatie met de beroemde monumenten zoals het Capitool, het Wittehuis, het Lincoln Memorial en nog veel meer, raakt een kunstliefhebber in de hoofdstad van de Verenigde Staten eigenlijk niet uitgekeken.

Graag laten wij u deze middag een groot scala van hoogtepunten uit de genoemde musea en andere typerende kunsthistorische bezienswaardigheden zien.


Locatie van het arrangement

Apollo Hotel Amsterdam

Apollolaan 2 (hoek Stadionweg)

Telefoon: 020 - 673 5922

 

U kunt eventueel parkeren op het terrein van het hotel (kosten € 4,50 per uur) of in de rustige straten rondom het hotel. 

 

Graag tot dan!