Bonn & omgeving

Met een uitleg over de opera 'Le Nozze di Figaro'


Presentatie-arrangement - inclusief wijnproeverij

op zaterdag 25 november 2017


Naar aanleiding van de schitterende kunstreis, die in februari 2018 gaat plaats vinden, vertelt kunsthistoricus Marcel Verhoeven tijdens een boeiende presentatie over de kunst en architectuur van de Duitse stad Bonn en omgeving. Hierbij komt ook het prachtige Hans Arpmuseum in het nabij gelegen Remagen vanzelfsprekend aan bod. Een deel van dit indrukwekkende museumgebouw is ontworpen door de gerenommeerde Amerikaanse architect Richard Meier en is schitterend gelegen aan de Rijn. Qua moderne museumbouwkunst kom je in Bonn zelf ook behoorlijk aan je trekken want zo heeft bijvoorbeeld de Duitse architect Axel Schultes het imponerende 'Kunstmuseum Bonn' gerealiseerd. Dit museumgebouw ligt naast de Bundeskunsthalle dat een creatie is van de Oostenrijkse architect Gustav Peichl. Deze genoemde musea vormen samen met onder andere het Deutsches Museum en het Haus der Geschichte de Museummeile in Bonn.

Wist u trouwens dat de componist Ludwig van Beethoven in Bonn geboren is? Zijn geboortehuis is tegenwoordig een museum en is één van de bezienswaardigheden in de oude binnenstad van de voormalige West-Duitse hoofdstad. Zijn collega Robert Schumann overleed in Bonn en zijn laatste woonhuis is eveneens een museum. Bonn is zoals u begrijpt naast een kunststad dus een echte muziekstad. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we tijdens de reis naar de indrukwekkende opera 'Le Nozze di Figaro' gaan.
In dit kader zal Marcel tijdens deze presentatie een uitgebreide en animerende uitleg geven over deze beroemde opera van Amadeus Mozart en dit is eventueel een perfecte voorbereiding voor de deelnemers van de genoemde reis. Marcel zal aan de hand van videofragmenten meer uit de doeken doen waarom 'Le Nozze di Figaro' onder meer zo een bijzondere opera is. 

Aangezien nabij Bonn het beroemde wijngebied het Ahrtal begint, zal deze interessante presentatie afgesloten worden met een wijnproeverij met een aantal wijnen uit deze streek en dit maakt deze middag helemaal compleet.


Informatie over dit arrangement

Datum: Zaterdag 25 november 2017

Tijdstip: 14.00-17.15 uur

Prijs: € 59,50 p.p. Amici-tarief € 39,50 p.p.

Inclusief

  • koffie/thee met iets lekkers
  • uitgebreide presentatie 
  • gezellige borrel met hapjes.


Perfecte en gezellige voorbereiding

Gaat u met ons mee naar Bonn in februari? Dan is dit arrangement een uitstekende voorbereiding op hetgeen u tijdens de unieke reis te zien krijgt.

Marcel Verhoeven vertelt u zogezegd over de prachtige musea en bezienswaardigheden waarvan een aantal tijdens deze trip bezocht zullen worden. 

Daarnaast staat hij uitgebreid stil bij de opera 'Le Nozze di Figaro' en Amadeus Mozart, zodat u helemaal op de hoogte bent van wat u op vrijdagavond 23 februari te wachten staat.

 

Bent u niet in de gelegenheid om deel te nemen aan de genoemde Bonn en Remagenreis in februari? Dat is geen probleem, want dit presentatie-arrangement is ook uitermate geschikt voor alle kunst- en muziekliefhebbers die heerlijk in Amsterdam willen genieten van een interessante en vermakelijke middag over Bonn en omgeving.

Graag nodigen wij u dan ook uit om aan deze interessante presentatie deel te nemen.


Locatie van het arrangement:

Apollo Hotel Amsterdam

Apollolaan 2 (hoek Stadionweg)

Telefoon: 020 - 673 5922

 

U kunt eventueel parkeren op het terrein van het hotel (kosten € 4,50 per uur) of in de rustige straten rondom het hotel. 

 

Graag tot dan!