KUNSTSTAD, wie zijn wij?

Marcel Verhoeven en Judith de Groot, organisatoren van culturele kunstreizen in Europa


Hoe het begon: Marcel Verhoeven vertelt

"Als kleine jongen bezocht ik met school de grote musea in Nederland, zoals het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Goghmuseum. Ik keek mijn ogen uit! Wat een indrukwekkende kunstwerken! Ik was echter voorgoed verkocht toen ik Het Melkmeisje van Johannes Vermeer zag. Vermeer is nog steeds een van mijn favoriete kunstschilders.

kunststad, kunstreizen, kunstgeschiedenis, luxe reizen
Marcel vertelt enthousiast over een schilderij van Peter Paul Rubens

 

 

 

Tijdens mijn opleiding Kunstgeschiedenis was ik reisleider voor een grote reisorganisator. Na mijn studie aan de universiteit werd ik onder meer docent aan de UvA en conservator van het Cobra Museum.

 

Daarnaast gaf ik lezingen over kunst aan particulieren. Ik kreeg een groeiende fanclub en heel verrassend: ze vroegen mij hen eens mee te nemen op een kunstreis naar Parijs. Wauw!

En zo geschiedde. Het jaar daarna gingen we naar kunststad Wenen. De vraag bleef groeien en ik organiseerde steeds meer kunstreizen binnen Europa.


Ik promootte mijn culturele kunstreizen met titels als ‘Parijs als kunststad.’ Zo is de naam van onze reisorganisatie geboren.

 

Als jonge reisleider had ik ondervonden hoe slecht de accommodaties vaak waren. En hoe druk het reisprogramma. Dat wilde ik beter regelen. KUNSTSTAD zou unieke, luxe en comfortabele kunstreizen organiseren en dat is gelukt. Veel deelnemers aan een kunstreis bij KUNSTSTAD komen terug en genieten van het comfort en het boeiende programma.

In 1999 kwam ik Judith tegen. Samen brachten wij de reisorganisatie naar een nog professioneler niveau.

 

KUNSTSTAD  bestaat sinds 1995. Tijdens een kunstreis in Europa steunt u dus op onze tientallen jaren kennis en ervaring in de reis- en kunstwereld.”

 

kunstreis, kunstreis in Europa, kunststad

mr. drs. Marcel Verhoeven Judith de Groot, organisator van KUNSTSTAD, vertelt

"Ik heb een toeristische opleiding afgerond, ben onder meer stewardess geweest en ik kwam Marcel tegen net voordat ik in het Van Gogh Museum ging werken.

 

Ik houd van kunst en ben reisfanaat, evenals Marcel, en organisator pur sang. Tijdens onze reisavonturen in het verleden ontdekten wij allebei hoe slecht vakanties vaak geregeld zijn. Dat kon anders, vonden wij.

kunststad, kunstreizen, kunstgeschiedenis, Judith de Groot

Judith de Groot

In 1999 raakte ik bij KUNSTSTAD betrokken. Sindsdien neem ik onder andere de boeking van het hotel, de reserveringen van de restaurantjes, de entreebewijzen van de musea en de ontvangst op de luchthavens op me.

 

Van tevoren reizen wij zelf af naar de kunststad om de beste hotels te selecteren, de meest authentieke restaurantjes met het lekkerste eten te vinden en een reisprogramma op te stellen, waar iedereen blij van wordt. Want een kunstreis moet een belevenis zijn!

Ons motto is dan ook De Kunst van het Beleven.


Ik ben kritisch in alles wat ik kies. Zo moet het hotel in het centrum staan en comfort bieden, zodat u tot rust komt en uw verblijf daar uw kunstreis tot een belevenis maakt. Samen testen Marcel en ik onze hotels ruim van tevoren en pas wanneer wij het geschikt vinden, reserveren wij het voor onze reizen van KUNSTSTAD. Onze vaste deelnemers weten dat wij zeer selectief zijn en dat waarderen ze zeer. Zo voeren wij persoonlijke aandacht door tot in alle details van uw culturele reis.

Maar bij ons begint het comfort al op Schiphol: u wordt daar opgevangen door een host(ess). En ook bij aankomst op het vliegveld van de kunststad wordt u welkom geheten. Zo zorgen wij gedurende de hele culturele reis dat u het zo comfortabel mogelijk hebt.

 

Een echt vakantiegevoel en een belevenis van begin tot eind, daar gaan wij voor. Gelukkig is dat ook precies de ervaring van de deelnemers aan onze kunstreizen.

Gaat u met ons mee op kunstreis?"