'Natuurlijk Napels!'

Vijfdaagse kunst- en cultuurreis

met verblijf in luxueuze 4-sterren Renaissance Hotel

Vliegreis van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april 2019Bij Napels schieten waarschijnlijk allerlei gedachtes door je hoofd zoals dat het de plek is waar de pizza is uitgevonden en ook de plaats waar beroemde Italiaanse liedjes als ‘Funiculì Funiculà’, ‘O Sole Mio’, ‘Santa Lucia’ en ‘Buone Sera’ vandaan komen, maar Napels betekent nog veel en veel meer!


Kunststad Napels is een kunstreis waard!

De stad is rijk aan kunst en cultuur dat tot uiting komt in de bouwkunst en de beeldende kunst. Indrukwekkende kerkgebouwen zoals de bijzondere Domkerk, De kerk van Pio Monte della Misericordia, waar het altaarstuk van Caravaggio echt een hoogtepunt is en de imposante kerk van San Francesco di Paola, die qua opbouw veel weg heeft van het Pantheon.

De straten en pleinen van Napels vormen een waar openluchtmuseum waardoor je het gevoel hebt alsof je door een filmset loopt en je zelf één van de hoofdrolspelers bent. Deze atmosfeer wordt nog meer versterkt als je aan de haven bij de fameuze Baai van Napels staat en uitzicht heb op de Vesuvius. Een uitbarsting van deze bekende vulkaan zorgde er ooit voor dat onder meer de nabij gelegen Romeinse stad Pompeï door as bedolven werd.  Vandaag de dag kun je hier een schitterend beeld van het oude Romeinse beschaving kunt krijgen. Natuurlijk slaan we Pompeï niet over tijdens ons bezoek aan Napels.

Baai van Napels & Vesuvius

Caravaggio in Napels

PompeïHet Archeologisch Museum in Napels

En dan de vele prachtige musea die de stad rijk is, zoals allereerst de imposante collectie van het Nationaal Archeologisch Museum waar onder meer een enorme reeks monumentale standbeelden staat van Romeinse keizers zoals Augustus, Marcus Aurelius en Vespasianus. Ook de grootste marmeren beeldengroep die uit de Klassieke Oudheid is overgebleven, bevindt zich in dit museum. Daarnaast kijkt u hier je ogen uit naar alle Romeinse mozaïeken waarvan de ‘Slag tussen de Perzische koning Darius en Alexander de  Grote' wellicht wel de allerbekendste is.

Museo Capodimonte en andere hoogtepunten van deze kunststad bij uitstek

In het voormalige Koninklijk paleis van de Spaanse machthebbers in Napels bevindt zich tegenwoordig het Museo di Capodimonte. Dit behoort met zijn collectie tot de hoogtepunten van de Zuid-Italiaanse stad. Hier bevindt zich een keur aan topwerken uit de kunstgeschiedenis zoals het schilderij ‘Paus Paulus III en zijn zonen’ van Titiaan. Van zijn hand zijn er nog talrijke andere kunstwerken te vinden en ook van zijn renaissancecollega’s zoals Masaccio, Botticelli en Carracci. Uit onze contreien komen onder andere werken van Joachim Beuckelaer en Pieter Breugel de Oudere die het bekende werk ‘De Parabel der Blinden’ maakte.

 

Napels moet je een keer meegemaakt hebben want ik sluit me graag aan bij de woorden die de beroemde Duitse schrijver Goethe ooit zei : ”Een mens die Napels heeft gezien kan nooit meer treurig zijn”. Gaat u mee met ons naar Napels in april 2019 ? 

Archeologisch Museum

Beroemde mozaïeken

Titiaan in Museo CapodimonteDagprogramma

Het afwisselende programma ziet er als volgt uit:

 

Dag 1: Aan het begin van de middag vliegt u rechtstreeks naar Napels. Na uw intrek te hebben genomen in het mooie 4-sterren Renaissance Hotel Mediterraneo maakt u al een kennismakingswandeling langs een aantal van de hoogtepunten van de stad, zoals de Galleria Umberto I en het stadhuis.

 

Dag 2: Deze 2e dag staat een rondleiding door het bijzondere Museo Capodimonte op het programma met onder andere vele schitterende werken van Titiaan. 's Middags maakt u een stadswandeling door de wijk Chiaia en langs de boulevard waarbij u een blik werpt op het Castel dell'Ovo en de Baai van Napels.

 

 

 

Dag 3Spacca-Napoli is de oudste wijk van de stad en een waar openluchtmuseum. Deze ochtend gaan we hier op ontdekkingstocht. 

Het Nationaal Archeologisch Museum is zeer indrukwekkend en mag tijdens een bezoek aan Napels niet overgeslagen worden. En dat doen we dus ook niet. 's Middags zullen we er gezamenlijk naar toe gaan.

 

Dag 4: Deze ochtend gaan we naar Pompeï . Tijdens een rondleiding hoort u het intrigerende verhaal over deze wereldberoemde opgravingen

De middag heeft geen programma en vult u naar eigen wens in. 

 

Dag 5: Deze laatste ochtend geniet u van een schitterend uitzicht op de stad, de Baai van Napels en de Vesuvius. De wijk Vomero, gelegen op een heuvel, staat op het programma.

Aan het einde van de middag wordt u naar de luchthaven van Napels gebracht voor de rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam. 


Beroemde Napolitaan, Pulcinella

In stijl dineren in Napels

Elke dag wasdag in NapelsInformatie over de kunstreis naar Napels

Reisdatum:

Maandag 8 t/m vrijdag 12 april 2019

Prijs:

Vanaf € 1.185