'Kopenhagen & Malmö'

Vijfdaagse kunst- en cultuurreis

met verblijf in luxe 4-sterren Admiral Hotel in het centrum van Kopenhagen en een overnachting in het 4-sterren Clarion Hotel in Malmö

Vliegreis van woensdag 15 tot en met zondag 19 juli 2020"Denemarken en Zweden, een culturele verbintenis"

Kopenhagen is een stad die eigenlijk niet aan uw stedenlijst met favorieten mag ontbreken. De hoofdstad van Denemarken ligt op slechts een klein uurtje vliegen van Amsterdam en biedt op allerlei vlakken voor ieder wat wils. Met name voor kunstliefhebbers is de stad een Eldorado want er zijn talrijke musea te vinden met indrukwekkende collecties. Het eerste noemenswaardige museum is het Statens Museum for Kunst ("staatsmuseum voor kunst") waar de zeventiende eeuwse kunst uit onze Hollandse Gouden Eeuw een belangrijk onderdeel is. Ook de Franse Modernisten uit het begin van de twintigste eeuw mogen absoluut niet overgeslagen worden, waarbij enkele bekende werken van Henri Matisse een hoogtepunt zijn. Ook de Duitse Expressionisten, zoals Emile Nolde met zijn beroemde ‘Laatste Avondmaal’ behoren tot de collectie.

De Ny Carlsberg Glyptotheek heeft een prachtige beeldenverzameling. Het museum is inderdaad genoemd naar de belangrijke bierbrouwer Carlsberg die de oprichter is van dit museum. Ook gaan we tijdens deze reis de stad uit om het beroemde Louisiana Museum of Modern Art en haar collectie te bewonderen. Gelegen zo’n 35 ten noorden van Kopenhagen, prachtig aan het water van de Sont is het echt een climax.


Wat een heerlijke combinatie tussen de historie van het Zweedse Malmö en de kunst en cultuur die we in Denemarken gezien hebben. Het was een heerlijke reis, die ik niet snel zal vergeten"

Tineke de Rijk, Utrecht Tijdens de verschillende stadswandelingen passeren we in Kopenhagen oude bouwkunst afgewisseld met moderne architectuur. Historisch zijn het Rosenborg Slot en het Amalienborg Paleis, maar niet ver daar vandaan kun je het moderne Operagebouw en de Nationale Bibliotheek, ook wel bekend als ‘De Zwarte Diamant’ zien liggen.

Een echte bezienswaardigheid is de verkeersverbinding over de Sont: Øresundsbroen. Deze brug, deels tunnel, is 16 kilometer lang en verbindt Denemarken en Zweden met elkaar. U zult het tijdens deze reis beleven hoe Kopenhagen en het Zweedse Malmö tegenwoordig bij elkaar ‘om de hoek’ liggen, want wij zullen tijdens deze reis ook een bezoek brengen aan de historische havenstad Malmö, waarvandaan u onder andere prachtige vergezichten over het water hebt richting Denemarken.

Deze reis is voor liefhebbers van kunst, architectuur maar ook van alles wat Scandinavië te bieden heeft, zeer aantrekkelijk.


Het Louisiana Museum of Modern Art

Het Louisiana Museum of Modern Art

Het Louisiana Museum of Modern Art is het belangrijkste museum voor moderne kunst in Denemarken. Het is in 1958 geopend en ligt in de plaats Humlebæk, ongeveer 35 kilometer ten noorden van Kopenhagen, direct aan de oevers van de Sont. Vanuit het museum heb je een schitterende uitzicht op de zee, terwijl je je langs bijzondere kunst begeeft.

Asger Jorn, belangrijk Deens kunstenaar

Asger Jorn is één van de belangrijkste Deense kunstenaars van de twintigste eeuw. Jorn is vooral bekend als vooraanstaand lid en oprichter van de Cobrabeweging. Cobra bestond uit expressionistisch werkende kunstenaars die zich met hun vrije expressie en haast kinderlijke vormtaal afzetten tegen de kunstopvattingen van de kunstacademies.

Giacometti in Humlebaek

De werken van kunstenaar Alberto Giacometti vormen een grote pijler van de Louisiana-collectie. De bijzondere sculpturen spelen op een wonderbaarlijke manier samen met de architectuur. In de galerij met twee verdiepingen, die de meeste beeldhouwwerken van Giacometti bevat, voelt het alsof ze hier op hun plek zijn. Het is genot om hier rond te lopen.Het gevarieerde programma van de vijfdaagse reis naar Kopenhagen & Malmö

Wij bieden u tijdens deze reis een gevarieerd en interessant programma aan waarbij u een goed overzicht krijgt van al het fraais dat Kopenhagen en Malmö u te bieden hebben.

 

Dag 1: Aan het begin van de ochtend vliegt u rechtstreeks met KLM naar Kopenhagen. Na aankomst rijden we gelijk de Sontbrug over naar Zweden waar u zich kunt installeren in de hotelkamer van het hotel in Malmö. In de middag staat er een wandeling door Malmö op het programma, waarbij u een goede indruk krijgt van deze interessante Zweedse stad, haar geschiedenis en de moderne en historische bouwkunst. 

 

Dag 2: Na een stukje door Zweden gereden te hebben met een touringcar maakt u met een veerpont de oversteek naar Denemarken. Het stadje Helsingør ligt gelijk aan de overzijde, waar we het kasteel Kronborg bezoeken. Na de lunch krijgt u in de middag een rondleiding door het beroemde Louisiana Museum of Modern Art

Aan het einde van de middag checken we in in het hotel in Kopenhagen.

Dag 3: Deze ochtend maken we een wandeling door Kopenhagen en staat u oog in oog met een aantal bekende bezienswaardigheden van de stad, zoals  Amalienborg (Koninklijk Paleis), de Marmorkirken (Frederikskirken), de Alexander Nevski Kirke, het Kongens Nytorv (stadsplein) en het Rosenborgslot.

In de middag bezoeken we gezamenlijk het Statens Museum for Kunst.

 

Dag 4: Deze ochtend staat de NY Carlson Glyptotek op het programma. De middag is ter vrije besteding.

 

Dag 5: Deze laatste ochtend benutten we nog volop en maken we een stadswandeling langs bijzonderheden in Kopenhagen. 

Aan het einde van de middag vliegt u weer met KLM terug naar Amsterdam. 

 

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. 
Foto-impressie van Kopenhagen, Helsingør & Malmö

(Klik op de foto's om ze te vergoten)

Kopenhagen:

Helsingør:

Malmö: