'Helsinki & Tallinn'

Vijfdaagse kunst- en cultuurreis

met verblijf in luxe 4-sterren Radisson Blu hotels in het centrum van Helsinki en Tallinn

Vliegreis van donderdag 25 tot en met maandag 29 juni 2020

Vliegreis van donderdag 23 tot en met maandag 27 juli 2020

Vliegreis van donderdag 13 tot en met maandag 17 augustus 2020"Op ontdekkingstocht door twee Europese topsteden; Helsinki en Tallinn"

Deze uitermate boeiende vijfdaagse reis start in de Finse hoofdplaats Helsinki en deze plek is al meer dan de moeite waard om eens te bezoeken. Doordat hier in de roerige geschiedenis van Finland verschillende buurlanden met de scepter hebben gezwaaid zien we hier op allerlei manieren de sporen nog van terug in Helsinki. Sveaborg, oftewel in het Nederlands ‘Zweedse Burcht’, is bijvoorbeeld een historische vesting die door de Zweden op zes verschillende eilanden voor de haven van Helsinki is gebouwd. Helsinki en omgeving was namelijk vanaf 1200 tot 1809 een onderdeel van het Zweedse Rijk. De indrukwekkende Russisch Orthodoxe kerk midden in het centrum herinnert aan de Russische overheersing van deze regio. Net iets imposanter dan deze orthodoxe kerk is trouwens de grote witte Domkerk die voor de overwegend Luthers Finnen is gebouwd en de skyline van Helsinki domineert.

Uiteraard bezoeken we tijdens deze reis ook het Ateneum Kunstmuseum, dat werken omvat van Paul Cézanne, Marc Chagall, Eugène Delacroix, Paul Gauguin, Vincent van Gogh, Francisco de Goya, Amedeo Modigliani, Edvard Munch, Ilja Repin en Auguste Rodin. Ook is moderne architectuur alom vertegenwoordigd in Helsinki, waarbij met name de gebouwen van de Finse architect Alvar Aalto opvallen die natuurlijk tijdens onze trip niet overgeslagen worden. 

Nadat we ons een aantal dagen hebben ondergedompeld in de geschiedenis, kunst en cultuur van Helsinki nemen we de ferryboot, die ons vlot en comfortabel naar de overkant van de Oostzee zal varen, om vervolgens voet aan wal te zetten in Tallinn. In deze beroemde hoofdstad van Estland zullen we kennis maken met het oude stadcentrum van Tallinn, dat bekend is onder de naam Vanalinn, het woord voor ‘Oude Stad’ in het Estisch. Het meest bijzondere monument midden in de stad is de Alexander Nevski-kathedraal voor de Russische gemeenschap die aan het eind van de 19de eeuw langzaam aan het toenemen was in het door het Tsaristische Rusland bezette Estland.

Tijdens ons verblijf zullen we ook een bezoek brengen aan het Kadriorg paleis in Tallin. Dit statige paleis was vroeger het onderkomen van Peter de Grote en huisvest nu een mooie oude kunstcollectie. Daar niet ver vandaan vinden we het KUMU museum, voor moderne kunst, dat ook een bezoek meer dan waard is.

Deze combinatiereis is een boeiende belevenis en letterlijk en figuurlijke een reis door de eeuwen heen. Gaat u met ons mee op ontdekkingstocht door Finland en Esland?

De Domkerk van Helsinki 

Jugendstil in Helsinki

Alexander Nevski kathedraal in TallinnHet gevarieerde programma van de vijfdaagse reis naar Helsinki en Tallinn

Wij bieden u tijdens deze reis een gevarieerd en interessant programma aan waarbij u een goed overzicht krijgt van al het fraais dat Helsinki en Tallinn u te bieden hebben.

 

Dag 1: In de ochtend vliegt u rechtstreeks naar Helsinki. In de middag staat er een kennismakingswandeling door Helsinki op het programma, waarbij u een goede indruk krijgt van de interessante Finse hoofdstad en ziet u onder meer al het prachtige treinstation en de imposante Domkerk. 

 

Dag 2: U krijgt vandaag een rondwandeling door Helsinki aangeboden waarbij u onder meer stil staat bij  de vele Jugenstilgebouwen in de wijk Kruununhaka, de Uspenskin kathedraal (Russisch Orthodoxe Kerk), de haven en het Oude Marktplein. Een rondleiding door het Atheneum Kunstmuseum is tevens geprogrammeerd. 

In de middag bezoekt u het Sinbrchyhoff Art Museum.

 

Dag 3: Deze ochtend maakt u kennis met de bijzonder architectuur van onder meer Alvar Aalto en Eliel Saarinen en bekijkt u de bijzondere Temppeliaukio-kerk (‘Rotskerk’).

De middag is ter vrije besteding.

Dag 4: Vandaag vertrekken we met de veerboot naar Tallinn, waar u gelijk al het historische centrum en de 'Bovenstad' zult ontdekken. In de middag wandelen we naar het Kadriogpark waar u verschillende bezienswaardigheden zult aantreffen, zoals de schitterende houten historische huizen, het Kadriorgpaleis 
(1830), het Presidentieel Paleis en het huis van Peter de Grote. Ook het KUMU Museum bevindt zich daar. 

 

Dag 5: Deze laatste ochtend benutten we nog volop en maken we een stadswandeling door de 'Benedenstad' van Tallinn, langs onder andere de Opera, de oude stadsmuren met historische torens, prachtige kerken en Hanzenhuizen.

Rond het middaguur varen we weer naar Helsinki waar vandaan u terugvliegt naar Amsterdam. 

 

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Foto-impressie van Helsinki & Tallinn

(Klik op de foto's om ze te vergoten)

Helsinki:

Tallinn: