'Reis naar Bonn, Remagen en Ahrtal'

Inclusief bezoek aan de opera 'Die Zauberflöte'

Speciaal ontvangst door de directeur van het Kunstmuseum

Welkomstwoord door de directrice van Hilton Hotel Bonn

Driedaagse kunst- en muziekreis per luxe touringcar van 7 t/m 9 december 2018Schitterende musea, wijnproeverij op toplocatie en ... een beroemde Opera!

Tijdens deze boeiend driedaagse reis per luxe touringcar beleeft u een aantal unieke bezienswaardigheden die meer dan de moeite waard zijn! KUNSTSTAD heeft wederom met veel zorg een unieke reis voor u samengesteld waarbij een aantal bijzondere zaken op het programma staat zoals het prachtige ‘Arp Museum Bahnhof Rolandseck’ in Remagen. Het museumcomplex bestaat uit het voormalige treinstation 'Bahnhof Rolandseck', dat getransformeerd is tot een prachtige expositieruimte, waarbij de historische charme bewaard is gebleven. Bekende architect Richard Meier heeft daarnaast een schitterende nieuwbouw gerealiseerd. Het museumcomplex is niet alleen heel speciaal vanwege zijn bijzondere collectie, ook de ligging aan de hoge Rijnoever, met het daarbij behorende uitzicht, maakt het helemaal compleet.  

Niet ver van het ‘Arp Museum’ bevindt zich het gerenommeerde wijngebied 'Het Ahrtal'. In deze prachtige wijnstreek brengen we tijdens de reis onder meer een bezoek aan een wijnhuis met zijn wijnkelders, dat schitterend is gelegen tussen de talloze wijnranken. Hier 'aan de bron', in een toepasselijke ambiance, proeft u verschillende wijnen uit dit gebied en geniet u van een heerlijke Duitse broodlunch.

Twee andere hoogtepunten van deze reis zijn het speciale ontvangst door directeur Herr Dr. Berg van het toonaangevende ‘Kunstmuseum’ in Bonn. Dit gerenommeerde museum herbergt onder meer een unieke collectie van Duits expressionistische kunst van kunstenaars die behoorde tot kunstenaarsgroepen ‘Die Brücke’ en ‘Der Blaue Reiter’. Eén van hen was August Macke, die enige tijd van zijn leven in Bonn gewoond heeft en daarom extra aandacht in het ‘Kunstmuseum’ krijgt. De directeur van het ‘Kunstmuseum Bonn’vertelt u persoonlijk graag meer over zijn museum. 

Ook zal u een persoonlijk welkomstwoord krijgen van directrice Angelika Zupanc van het Hilton Hotel in Bonn, waar u tijdens deze reis verblijft. Dit warme welkom en het glaasje wijn dat wij u daar aanbieden zorgen ervoor dat u zich er gelijk thuis voelt. 

Tijdens deze fascinerende trip geniet u niet alleen van fraaie beeldende kunst, interessante architectuur en heerlijke wijn, er staat daarnaast ook een bezoek aan de wereldberoemde opera 'Die Zauberflöte' op het programma. Deze magnifieke 'klassieker' van Wolfgang Amadeus Mozart vindt plaats in het Opernhaus in Bonn. Het mooie operagebouw is subliem gesitueerd aan de  rivier de Rijn en ligt praktisch naast ons mooie hotel, dat zich eveneens in het centrum van de voormalige Duitse hoofdstad bevindt. Na de voorstelling stapt u dus zonder veel moeite zo weer uw luxueuze hotel binnen. 

'Die Zauberflöte' van Mozart

Schitterend werk van Macke in het Kunstmuseum

Wijnkelder in het AhrtalHet prachtige Hans Arp Museum in Remagen

In een voormalig treinstation in de Duitse plaats Remagen, dat ook wel bekend is als Bahnhof Rolandseck, is sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw een museum gevestigd dat gewijd is aan de belangrijke modernistische kunstenaars Hans Arp en zijn vrouw Sophie Taeuber-Arp. Dit Arp Museum is pas echt bijzonder geworden sinds je vanuit dit oude treingebouw via een horizontale tunnel door de achterliggende berg en een verticale trap- c.q. liftkoker in een nieuwbouw terecht kunt komen, dat hoger op de heuvel is gelegen. Deze uitbreiding is tien jaar geleden geopend en is ontworpen door de Amerikaanse architect Richard Meier, die uiteindelijk ervoor heeft gezorgd dat er een zeer uniek museum is ontstaan.

Niet alleen dit gebouw van Meier in Remagen maar ook de prachtige ligging maakt het museumcomplex zo interessant en speciaal. Zowel het voormalige stationsgebouw als de nieuwbouw liggen beiden op de hoge oevers van de Rijn en vanuit het Arp Museum heb je eigenlijk voortdurend een prachtig uitzicht over de beroemde rivier. Het omliggende heuvellandschap maakt het panaroma compleet en in combinatie met de werken van Arp waarmee je als bezoeker wordt omringd maken een bezoek aan het Arp Museum een onvergetelijke ervaring. 

Uitzicht in de winter vanuit het Arp Museum

Het Arp Museum op de Rijnoever

Bahnhof RolandseckDe beroemde Opera 'Die Zauberflöte'

'Die Zauberflöte' is één van de beroemdste operavoorstellingen ter wereld. Deze opera van Amadeus Mozart behoort tot de bekendste en vaakst opgevoerde opera's uit Mozarts repertoire. 'Die Zauberflöte' bevat enkele zeer beroemde aria's, waarvan die van de Koningin van de Nacht ("O zittre nicht, mein liever Sohn" en vooral "der Hölle Rache kocht in meinem Herzen") door de haast ontzingbaar virtuoze coloratuurpartij misschien de bekendste zijn. 

'Die Zauberflöte' staat garant voor een mooie avond, die u gaat beleven in het operagebouw van Bonn, dat ideaal is gelegen schuin tegenover het Hilton Hotel, waar u tijdens deze reis verblijft. Wij hebben voor u kaarten gereserveerd op goede plaatsen in de zaal. 

Operatheater Bonn, gelegen aan de Rijn

Een wereldberoemde opera met Papageno in de hoofdrol

De Koningin van de Nacht in 'Die Zauberflöte'Een schitterend Kunstmuseum in Bonn

Het Kunstmuseum Bonn is gelegen aan de Museumsmeile in de voormalige Duitse hoofdstad. Het is één van de grote, gerenommeerde musea voor moderne kunst in Duitsland. Het museum bezit een karakteristieke verzameling van ongeveer 7.500 kunstwerken met als hoofdbestanddeel het werk van August Macke en de Rijnlandse expressionisten. Het accent ligt daardoor tevens bij Duitse kunstenaars als Georg Baselitz, Joseph Beuys, Anselm Kiefer en Blinky Palermo, maar dat sluit niet uit dat ook werk van niet-Duitse kunstenaars, zoals van de Franse schilder Robert Delaunay en van de Engelse conceptuele kunstenaar Richard Long getoond wordt. 

Herr Dr. Stephan Berg, directeur van het Kunstmuseum, heet u persoonlijk welkom in het mooie museum en geeft u een inleiding op de collectie.

'Zelfportret met hoed', August Macke (1909)

Directeur van het Kunstmuseum, Dr. Stephan Berg

'Meisje met gesloten ogen', Jawlensky (1912)Het prachtige Ahrtal met zijn uitgestrekte stijle wijngaarden

Dwars door de stad Remagen, waar ook het bovengenoemde Arp Museum Bahnhof Rolandseck  zich bevindt, stroomt de rivier de Ahr. Als je deze aftakking van de Rijn begint af te varen zie je langs de hoge oevers van het prachtige rivierdal talloze wijnranken. In dit gebied wordt de beroemde wijn uit het Ahrtal geproduceerd. Het is voor de wijnliefhebber echt een must om hier eens rond te kijken en bij één van de talrijke wijnhuizen meerdere wijnen te proeven. Dat gaan we dus ook doen tijdens deze unieke reis! We rijden met onze luxe touringcar door deze mooie omgeving en worden met genoegen ontvangen bij een gerenommeerde wijnproducent om hier zogezegd onze smaakpapillen aan het werk te zetten. 

Tijdens een heerlijke Duitse broodlunch (inclusief) ontvangt u informatie over het produceren van de wijnen op de unieke stijle hellingen in het Ahrtal en ervaart u de typerende smaken van de Ahr-wijn. 

Het Ahrtal

Wijnkelder in Ahrtal-wijngebied

Het wijnhuis waar de proeverij plaatsvindtInformatie over deze reis naar Bonn & Remagen

Reisdatum:

Vrijdag 7 tot en met zondag 9 december 2018

Prijs:

Standaard prijs € 509,-