Arrangement

'De Magnifieke kunst van Washington'

Zaterdag 2 september 2017


De Amerikaanse hoofdstad Washington is echt een walhalla voor de kunstliefhebber!

Naast het feit dat Washington het regeringscentrum van de VS is, bevinden zich hier ook een aantal bijzondere kunstcollecties die tot de belangrijkste van de wereld worden gerekend. 

De 'Groten der Aarde' in kunststad Washington

Een groot deel van de genoemde kunst bevindt zich in de National Gallery of Art dat echt een enorme hoeveelheid schitterende werken herbergt gemaakt door de Groten der Aarden: Johannes Vermeer, Rembrandt, Frans Hals, Peter Paul Rubens, Leonardo de Vinci dit zijn slechts enkele vertegenwoordigers van de oude meesters die hier genoemd worden.

National Gallery of Art

Vincent van Gogh, Claude Monet, Picasso en Matisse zijn enkele namen van kunstenaars uit de periode van de klassiek moderne kunst die vervolgens in National Gallery of Art te zien zijn. Graag toon ik tijdens deze presentatie talrijke werken die in dit imposante museum in Washington gehuisvest zijn.

Smithsonian Institution

Maar er zijn nog veel meer belangrijke musea in Washington zoals het Smithsonian American Art Museum, dat een onderdeel is van Smithsonian Institution, dat trouwens in Washington wel meer dan 15 musea onder zijn beheer heeft. In het genoemde Smithsonian American Art Museum hangen werken van David Hockney, Georgia O'Keeffe, Edward Hopper en andere belangrijke leiders van de 20ste eeuwse kunst. Tot deze musea behoort ook het Hirshhorn Museum dat niet alleen een prachtige schilderijencollectie heeft, maar ook haar beeldentuin waar schitterende beelden in staan is meer dan de moeite waard. Het is eigenlijk onmogelijk om het aantal musea in Washington op te noemen die de moeite waard zijn en in combinatie met de beroemde monumenten zoals het Capitool, het Wittehuis, het Lincoln Memorial en nog veel meer, raakt een kunstliefhebber in de hoofdstad van de Verenigde Staten eigenlijk niet uitgekeken.


Graag laat ik u deze middag een groot scala van hoogtepunten uit de genoemde musea en andere typerende kunsthistorische bezienswaardigheden zien.

 

Datum: Zaterdag 2 september 2017

Tijdstip: 14.00-17.00 uur

Prijs: € 59,50 p.p. Amici-tarief € 39,50 p.p.

Inclusief: Koffie/thee met petites fourtjes, uitgebreide presentatie, koffiepauze en gezellige borrel met hapjes.

 

Locatie:

Hilton Hotel Amsterdam

Apollolaan 138

Amsterdam

 

NB. Als u deelneemt aan het arrangement kunt u kosteloos parkeren op het parkeerterrein van het Hilton Hotel.

 Arrangement 'De Magnifieke Kunst van Washington', 2 september 2017

€ 59,50


Routebeschrijving naar het Hilton Hotel Amsterdam.