Bilbao & La Rioja

Presentatie-arrangement op zaterdag 31 maart 2018Met genoegen vertelt Judith de Groot tijdens een animerende presentatie uitgebreid over de Spaanse stad Bilbao en het nabijgelegen wijngebied 'La Rioja'. Graag verwoordt zij haar ervaringen zo:

"Diep onder de indruk was ik van Bilbao tijdens mijn recente bezoek aan de stad. De Baskische hoofdstad is werkelijk heerlijk om te vertoeven en heeft enorm veel te bieden als het gaat om beeldende kunst, architectuur en geschiedenis. Heel graag vertel ik u tijdens mijn lezing over de talrijke bezienswaardigheden die op deze plek te zien zijn. Het meest bekend is waarschijnlijk wel het spectaculaire Guggenheim Museum, ontworpen door de beroemde architect Frank Gehry. Ik was zwaar onder de indruk van dit staaltje architectuur en vooral in combinatie met de beeldende kunst in het museum is dit iets wat u minimaal één keer in uw leven gezien moet hebben. Ook de projecten van de Spaanse architect Calatrava, zoals een opvallende brug in het historische centrum van de stad en de terminal van de luchthaven, zijn meer dan de moeite waarde. Daarnaast zijn de metro-ingangen van de fameuze architect Norman Foster heel bijzonder en ook de voormalige historische wijnpakhuis die omgetoverd zijn door de ontwerper Philip Starck zijn een must voor de architectuurliefhebber. Tevens is de oude architectuur, vertegenwoordigd in kerken en stadspaleizen, een genot om te aanschouwen.  

Tijdens mijn presentatie sta ik ook graag stil bij de culinaire gewoontes van Baskenland en neem ik u virtueel mee naar de beroemde wijnstreek 'La Rioja'. Komt u naar mijn boeiende verhaal luisteren?"


Informatie over dit arrangement

Datum: Zaterdag 31 maart 2018

Tijdstip: 14.00-17.15 uur

Prijs: € 59,50 p.p. Amici-tarief € 39,50 p.p.

Presentatie door Judith de Groot

Inclusief

  • koffie/thee met iets lekkers
  • uitgebreide presentatie 
  • gezellige borrel met hapjes.


Het Guggenheim Museum en Frank Gehry

Judith: "Toen ik voor het eerst oog in oog stond met het schitterende Guggenheim Museum kreeg ik kippenvel. Wat een uniek en prachtig gebouw!  Ik werd er eerlijk gezegd een beetje nerveus van. Zou dat ook komen door de grote meesters die ik zo binnen in het museum zou gaan zien, door de bekendheid van het opvallende bouwwerk of toch misschien door het nieuwe boek van schrijver Dan Brown dat ik net gelezen had en waar het in voorkwam? Hoe dan ook, ik was als het ware op slag verliefd. Hoe heeft iemand zo iets kunnen bedenken en realiseren? Vanuit alle hoeken en standpunten werd ik visueel verrast, het was adembenemend. Eenmaal binnen ging de betovering verder en was er bijna geen rechte lijn in de architectuur te vinden. Waanzinnig!"

Eén van de hoogtepunten van dit spectaculaire museum in Bilbao is wellicht de reusachtige hal waarin een immens sculptuur van Richard Serra staat opgesteld, waar je  bijna letterlijk en figuurlijk verdwaalde. Tijdens Judith's presentatie laat zij uiteraard nog veel meer zien van het Guggenheim Museum in Bilbao en daarbij ook andere architectonische hoogstandjes van Frank Gehry, zoals het bijzondere hotel dat onderdeel is van een wijnhuis in de Rioja-streek even ten zuiden van Bilbao.


Locatie van het arrangement:

Apollo Hotel Amsterdam

Apollolaan 2 (hoek Stadionweg)

Telefoon: 020 - 673 5922

 

U kunt eventueel parkeren op het terrein van het hotel (kosten € 4,50 per uur) of in de rustige straten rondom het hotel. 

 

Graag tot dan!