presentaties, Cursussen & arrangementen

KUNSTSTAD biedt regelmatig interessante presentaties, cursussen en arrangementen over bijzondere kunstthema's, specifieke tentoonstellingen en andere onderwerpen die met kunst en cultuur te maken hebben. En over de verschillende kunststeden, die wij bezoeken tijdens onze kunstreizen.

Wanneer u van kunst en cultuur houdt in combinatie met reizen, dan zijn deze KUNSTSTAD bijeenkomsten een aanrader. 

Virtuele kunstreis

We nemen u regelmatig mee op een virtuele kunstreis naar verschillende kunststeden, de geschiedenis, kunstgeschiedenis en cultuur en vertellen u anekdotes over de hoogtepunten van deze steden, zodat u ze goed leert kennen. U maakt kennis met bekende persoonlijkheden uit de betreffende stad, de inheemse keuken, de mythes en de gewoontes en gebruiken van de streek. De kunststad komt zo dichtbij, dat u zich even een 'local' voelt.


Houdt deze pagina goed in de gaten voor de nieuwste lezingen en arrangementen. 


KUNSTSTAD arrangementen, meer dan alleen een lezing

Om in de stemming te komen start elk arrangement met een kopje koffie of thee en zoete lekkernijen. 

De virtuele kunstreis wordt afgesloten met een glas wijn en hapjes, om gezellig na te praten onder het genot van een heerlijk drankje.

Een arrangement biedt gezelligheid, informatie en inspiratie. Deelnemers van eerdere kunstreizen en Amici komen elkaar hier weer tegen.

De arrangementen over kunststeden zijn zowel geschikt voor deelnemers die de stad niet kennen als diegenen die de stad al eens bezochten, maar nieuwe 'ins en outs' willen horen. Het is echter ook een interessant evenement voor mensen, die wel eens meer van een bepaalde plaats willen weten, omdat ze van plan zijn om er naartoe te gaan of gewoon een gezellige en informatieve middag willen beleven.


Daadwerkelijk de kunst zien tijdens onze kunstreizen

Met KUNSTSTAD hebt u regelmatig de mogelijkheid om met een groep gelijkgestemden daadwerkelijk de steden met alle kunst en cultuur te bezoeken. Zo’n reis is vaak een vervolg op onze arrangementen en presentaties.