Driedaagse belevings- en kunstreis per touringcar

Ontdek de IJsselvallei, Essen en

InSel Hombroich 

Reisdatum 1: 1 t/m 3 september 2018

Reisdatum 2: 8 t/m 10 september 2018


De eerste reisdatum is speciaal samengesteld voor Amici van KUNSTSTAD, vaste deelnemers en genodigden.Sinds kort heeft KUNSTSTAD een nieuw kantoor en wel op een hele bijzondere plek! Graag nodigen wij u uit om tijdens een hele speciale driedaagse reis bij ons langs te komen. Ter plekke zullen wij niet alleen ons unieke kantoor in het oosten des lands presenteren, echter mr. drs. Marcel Verhoeven (artistiek directeur) zal hier ook een animerende presentatie geven over de aangename omgeving waarin het is gelegen. Vervolgens zult u zelfs genieten van een proeverij met allerlei typische streekproducten uit dit stuk van Nederland. Aan het eind van de middag rijden we naar het Duitse Essen alwaar wij in een comfortabel hotel gaan overnachten. De volgende dag zullen we in deze bekende Duitse stad onder meer een bezoek brengen aan de Zollverein, Villa Hügel en het Folkwang Museum. Kortom deze tweede excursiedag zit vol met kunst en cultuur!

Op de derde dag rijden we vanaf ons hotel in Essen vlot naar het indrukwekkende museumpark ‘Insel Hombroich’ alwaar u zowel in allerlei artistieke paviljoens mooie kunst kunt bewonderen, maar ook kunt genieten van de schitterende natuur waar deze in zijn gelegen. Insel Hombroich is een traktatie voor zowel mensen die er al ooit eens geweest zijn en zeer verrassend voor deelnemers die dit museumfenomeen nog nooit bezocht hebben. 

August Macke in het Folkwang Museum

Het karakteristieke Villa Hügel nabij Essen

'Insel Hombroich'Het nieuwe kantoor van KUNSTSTAD in de IJsselvallei

Sinds half februari heeft KUNSTSTAD zogezegd een ander onderkomen gevonden en wel in het pittoreske plaatsje Giesbeek. Marcel Verhoeven en Judith de Groot waren eigenlijk direct verliefd op het ‘bedrijfsgebouw’ en ook op de prachtige omgeving. Het kantoor is gevestigd in een voormalige karakteristieke Gelderse boerderij dat een hele inspirerende ambiance is. Ook de streek van Nederland waar het is gelegen is prachtig; het ligt op een steenworp afstand van de IJssel en de daar bij behorende meren. Aan de horizon zie je de indrukwekkende hoog gelegen Veluwezoom liggen en de Duitse grens is slechts 15 minuten rijden. Kortom, een ideale en inspirerende plek om te vertoeven. Graag laten we u op de eerste dag van deze driedaagse reis op verschillende manieren van deze opmerkelijke locatie genieten

Het nieuwe kantoor van KUNSTSTAD

De IJsselvallei met het kantoor

Streekproducten uit GelderlandHet Folkwang Museum in Essen

Het Folkwang Museum in Essen is één van de belangrijkste musea van Duitsland. In een bijzonder gebouw, ontworpen door de Britse architect David Chipperfield. bevinden zich talrijke museumzalen waar de imposante collectie van dit museum wordt tentoongesteld. Deze collectie bestaat onder meer uit werken van Caspar David Friedrich, Eduard Manet, Pierre-Auguste Renoir, Vincent van Gogh, Paul Gauguin, August Macke, Franz Marc en Paula Modersohn-Becker.

Tijdens een rondleiding krijgt u een goed beeld van het ontstaan van de collectie en uiteraard van de kunstenaars die er vertegenwoordigd zijn.

Nieuwbouw van het Folkwang Museum

Rodin en Van Gogh in Essen

Eduard Manet in het Folkwang MuseumDe Zeche Zollverein nabij Essen

De Zeche Zollverein is door de UNESCO uitgeroepen tot Wereld Cultureel Erfgoed. De oude mijncomplexen Zeche en Kokerei, die in 1932 in Bauhausstijl zijn neergezet, zijn voor het laatst in 1986 gebruikt.

Dit mooiste en op één na grootste mijnbouwterrein van Europa is nu een industrieel monument en een museum. Het masterplan van dit museumcomplex is door de beroemde architect Rem Koolhaas ontworpen. We besteden tijdens ons bezoek extra aandacht aan de bouwkunst, maar er wordt uiteraard ook dieper ingegaan op de voormalige functie van de Zollverein.

Pracht en praal in Villa Hügel

Villa Hügel is een classicistisch landhuis dat in de jaren 1870-1873 is opgetrokken nabij de Duitse stad Essen. De enorme villa werd gebouwd in opdracht van de fabrikantenfamilie Krupp en werd door drie generaties Krupp bewoond. De villa heeft 269 ruimtes, 8100 m² woon- en gebruiksoppervlakte en ligt in een 28 hectare groot park op een prominente plek in het Ruhr dal. Sinds 1955 is het geopend voor bezoekers. Er worden regelmatig tentoonstellingen gehouden.

De Zeche Zollverein, voormalige mijnen

Het exterieur van Villa Hügel

Het interieur van Villa HügelInsel Hombroich, combinatie van natuur, architectuur en kunst

Insel Hombroich, gelegen vlak over de grens in Duitsland, is een bijzonder museumcomplex. Het museum is gesitueerd op het eiland Hombroich. De indrukwekkende collectie wordt geëxposeerd in een prachtige landschappelijke omgeving, een museumpark, waar de tentoonstelling verspreid is over verschillende paviljoens waar het weer en de jaargetijden vrij spel hebben. Er is werk te zien van onder andere Yves Klein, Kurt Schwitters en Francis Picabia. In september 2004 werd het complex uitgebreid met de Langen Foundation. Deze particuliere kunstcollectie is gevestigd op het terrein van een verlaten Navo raketbasis naast Insel Hombroich. Alleen het gebouw van de Foundation, ontworpen door de wereldberoemde Japanse architect Tadao Ando is een bezoek meer dan waard. Naast een belangrijke collectie Oosterse kunst toont het museum werken van kunstenaars als Cézanne, Beckmann, Schiele, Warhol, Rothko en Bacon.

Op het museumterrein van Insel Hombroich nuttigt u een ‘boerenlunch’ die bij de prijs van deze bijzondere reis inbegrepen is!

Natuur en kunst in 'Insel Hombroich'

Paviljoens in het landschap

Een heerlijke boerenlunch staat klaarTrefpunt in het centraal gelegen Breukelen

Van der Valk Hotel Breukelen

Stationsweg 91

3621 LK Breukelen

Voor uw comfort en gemak verwelkomen wij u graag vanaf 09.00 uur in het centraal gelegen Van der Valk Hotel Breukelen. Nadat u daar in alle rust genoten hebt van een heerlijk kopje koffie met een lekker gebakje vertrekken we per luxe touringcar richting Giesbeek. 

Het Van der Valk Hotel is uitstekend te bereiken. Mocht u met de auto komen dan kunt u gratis uw auto parkeren op het (bewaakte) parkeerterrein van het hotel. U ontvangt van ons aan het einde van de reis (kosteloos) een uitrijkaartje.

Komt u liever met de trein naar ons opstappunt? Het ns-treinstation van Breukelen is letterlijk naast het hotel gelegen en dus slechts enkele tientallen meters van de hotellobby verwijderd.

Mocht u trouwens helemaal uitgerust aan deze reis willen beginnen dan is het vanzelfsprekend mogelijk om in het Van der Valk Hotel in Breukelen te blijven overnachten.

Informatie over deze 3-daagse kunstreis

Zaterdag 1 t/m maandag 3 september 2018 (op aanvraag)

Deze reis is exclusief samengesteld voor Amici van KUNSTSTAD, vaste deelnemers en genodigden.

Reissom: € 399,00 p.p. 

Toeslag kamer voor eenpersoonsgebruik: € 58,00

Zaterdag 8 t/m maandag 10 september 2018

Reissom: € 419,00 p.p. 

Toeslag kamer voor eenpersoonsgebruik: € 56,00

Inclusief

  • kunsthistorische begeleiding van mr. mrs. Marcel Verhoeven
  • vervoer per luxe touringcar
  • koffie/thee met gebak in Van der Valkhotel Breukelen
  • overnachtingen in een 4-sterrenhotel in Essen, inclusief uitgebreid ontbijtbuffet
  • twee maal een heerlijke lunch
  • uitgebreide Gelderse proeverij
  • entreegelden van de bezienswaardigheden die op het programma staan (ca € 30,- p.p.)
  • informatiemateriaal 

Exclusief

  • persoonlijke uitgaven
  • reis- en/of annuleringsverzekering