KUNSTSTAD Reisaanbod

Op reis gaan met KUNSTSTAD is meer dan een vakantie. Het is een belevenis! De luxe kleinschalige kunstreizen, waar uw reisbeleving centraal staat, zijn zeer comfortabel en van uw heen- tot uw terugreis tot in de puntjes verzorgd. U wordt bovendien ondergedompeld in de cultuur van de kunststeden en komt thuis met verhalen over grote gebeurtenissen, 'ins en outs' van beroemde kunstenaars en hun werken en kleine geheimen van architectonische hoogstandjes. Tevens worden de culturele reisprogramma's vaak aangevuld met een muziekvoorstelling, een uitgebreide wijnproeverij en andere zaken. Onder leiding van Nederlandstalige experts en professionele reisbegeleiders wordt u zelf in een paar dagen tijd een echte kenner van uw reisbestemming. Onderaan deze pagina leest u verder waarom onze reizen zo uniek zijn.

Wilt u een vakantie, waar u nog lang met veel plezier op terugkijkt? Ga dan met ons mee op onze kunst- & culturele reizen.Reisoverzicht 2018/2019

Bazel  
Bilbao 5 dagen
Bonn en Remagen  
IJsselvallei, Essen & Insel Hombroich 3 dagen
Madrid, Toledo & El Escorial 5 dagen
Málaga (Kerstreis) 4 dagen
Malta, Valletta Culturele Hoofdstad 2018 5 dagen                                                       
More, Ruurlo & Het Depot                2 dagen
Napels 5 dagen
Parijs  
Rome 6 dagen
Sevilla & Córdoba 5 dagen
Valencia 5 dagen
Washington  

24 t/m 25 november 2018 (2 dagen)

9 t/m 10 februari 2019 (2 dagen)

In 'Het Depot' vindt u indrukwekkende en zeer verrassende beeldhouwkunst. Museum 'MORE' toont topkunst van onder andere Pyke Koch, Charley Toorop en Carel Willink. De laatst genoemde wordt ook tentoongesteld in het idyllische Kasteel Ruurlo, dat eveneens op het programma staat.

6 t/m 8 oktober (3 dagen) 

2 t/m 4 maart 2019 (3 dagen)

Deze schitterende reis per touringcar bestaat uit meerdere hoogtepunten, waaronder een bezoek aan het zeer interessante Folkwangmuseum in Essen en de historische Villa Hügel. Maar ook museumpark Insel Hombroich, waar natuur, architectuur en beeldende kunst met elkaar gecombineerd worden, is zeer de moeite waard.29 september t/m 3 oktober 2018 (5 dagen)

12 t/m 16 maart 2019 (5 dagen) (Fallas in Valencia!)

Valencia is dé stad die u als kunst- en cultuurliefhebber eens dient te bezoeken! Valencia biedt een combinatie van spectaculaire hedendaagse en historische architectuur, mooie kunst, lekker weer, heerlijke culinaire specialiteiten, de zee en een relaxte Spaanse sfeer. In maart bezoeken we zelfs de Fallas!

20 t/m 24 september 2018 (5 dagen)

18 t/m 22 oktober 2018 (5 dagen)

Valletta is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Een goede reden om het schitterende eiland Malta te bezoeken. Dit wordt een reis vol met hoogtepunten, waaronder de werken van Caravaggio, die naar het eiland gevlucht was. Maar natuurlijk hoort u ook over de Maltezer ridders en nog veel meer. 

20 t/m 24 oktober 2018 (5 dagen)

23 t/m 27 mei 2019 (5 dagen)

Bilbao spreekt echt tot de verbeelding. De meeste mensen denken bij het horen van de naam van deze stad natuurlijk direct aan het wereldberoemde Guggenheim Museum, dat vanwege zijn opvallende en markante gebouw zeer gezichtsbepalend is. De Rioja wijstreek is echter ook schitterend en een hele belevenis.30 oktober t/m 3 november 2018 (5 dagen) 

De hoofdstad van Spanje is absoluut een ‘El Dorado' voor elke kunstliefhebber. Een keur aan beroemde meesterwerken is te zien in de befaamde musea die Madrid rijk is. Op het programma staan ook een uitgebreide excursie naar Toledo en een bezoek aan het schitterende paleizencomplex 'El Escorial'.

23  t/m 26 december 2018 (4 dagen) 

Ek jaar worden door de burgemeester van Málaga de vier miljoen kerstlichtjes boven de bekende straat Calle Larios aangezet. Het is werkelijk een spektakel om de binnenstad versierd te zien. Het vormt een betoverend kerstdecor tijdens deze gezellige en interessante kerst- en kunstreis naar Málaga.

7 t/m 11 maart 2019 (5 dagen)

Deze vijfdaagse reis staat in het teken van Sevilla en Córdoba, twee imposante kunststeden die beiden uitgebreid bezocht zullen worden. U zult kennis maken met veel cultuurhistorische hoogtepunten zoals uiteraard de beroemde Mesquita-kathedraal in Córdoba en Plaza d'España in Sevilla.25 maart t/m 30 maart 2019 (6 dagen)

27 maart t/m 1 april 2019 (6 dagen) Volgeboekt

U wordt tijdens uw ontdekkingstocht door Rome begeleid door bijzondere en bekende gastsprekers, zoals priester en kunsthistoricus Antoine Bodar, journalist en Vaticaankenner Christian van der Heijden en door de directeur van KUNSTSTAD Marcel Verhoeven. Dit wordt een reis om nooit te vergeten!

8 t/m 12 april 2019 (5 dagen)

 

Napels is zeer rijk aan kunst en cultuur. Eén van de vele prachtige musea is het Nationaal Archeologisch Museum. Natuurlijk slaan we een bezoek aan Pompeï niet over. Ook vormen de straten en pleinen van Napels een waar openluchtmuseum waardoor je het gevoel hebt dat je door een filmset loopt. 25 t/m 29 april 2019 (5 dagen)  Nog 4 plaatsen

30 mei t/m 3 juni 2019 (5 dagen)

De beroemde musea van de stad, zoals Fondation Beyeler, Kunstmuseum Basel, Vitra Design Museum en Museum Tinguely worden uiteraard bezocht. Maar wist u ook dat Erasmus in Bazel begraven ligt? Daarnaast is er veel te ontdekken op het gebied van architectuur, zoals bijvoorbeeld een schitterend gebouw van Frank Gehry.

12 t/m 19 mei 2019 (8 dagen)

Facultatieve OPERA voorstelling

Wist u dat Washington DC echt het walhalla voor iedere kunstliefhebber is? De Amerikaanse hoofdstad heeft een groot aantal musea met fenomenale kunstcollecties. Daarnaast is Washington het regeringscentrum van de Verenigde Staten en dat maakt de stad om een tweede reden heel bijzonder. Reisoverzicht 2018/2019:

Bazel 5 dagen
Bilbao 5 dagen
Bonn 3 dagen
IJsselvallei, Essen & Insel Hombroich 3 dagen
Madrid, Toledo & El Escorial 5 dagen
Málaga (kerstreis) 4 dagen
More, Ruurlo & Het Depot                2 dagen
Napels 5 dagen
Parijs 4 dagen
Rome 6 dagen
Sevilla & Córdoba 5 dagen
Valencia 5 dagen
Washington 8 dagen


Wat maakt het bijzonder om met KUNSTSTAD op reis te gaan:

 • U krijgt, mits anders vermeld, tijdens de unieke reizen uitleg door Nederlands sprekende kenners, academici en experts.
 • U wordt daarnaast begeleid door een gastvrouw van KUNSTSTAD. Samen met de experts zorgt zij ervoor dat het u qua luxe en comfort aan niets ontbreekt.
 • U kunt er van op aan dat alle reizen van KUNSTSTAD vooraf minutieus zijn voorbereid en samengesteld door Marcel Verhoeven en Judith de Groot. U kunt er dus telkens op vertrouwen dat u een bijzondere en beproefde reiservaring zult beleven.
 • U verblijft altijd in een zeer goed 4- of 5-sterrenhotel in het centrum, want luxe en comfort staan bij KUNSTSTAD hoog in het vaandel. U bent van alle gemakken voorzien en vroeg opstaan om bijvoorbeeld een eind te reizen voor de start van het dagprogramma is vanwege de centrale ligging van het hotel dus niet nodig. Sterker nog, de meeste bezienswaardigheden bevinden zich op een loopafstand van het mooie hotel!
 • U kunt er op rekenen dat alle excursies en entreegelden van de bezienswaardigheden die op het programma staan, anders dan bij vele reguliere reisorganisatoren, inclusief in de reissom zijn. Dit betekent daarnaast ook dat u nooit bij een museum en dergelijke in de rij hoeft te staan om een kaartje te kopen, wat tijd en gedoe scheelt.  
 • U reist met een klein en gelijkgestemd gezelschap, waardoor de groep flexibel is en er voldoende ruimte is om persoonlijke aandacht te krijgen.
 • U geniet praktisch alle dagen van uw reis van de stad: u reist meestal op de eerst reisdag in de ochtend naar uw reisbestemming heen en op de laatste reisdag doorgaans, indien mogelijk, aan het eind van de middag (soms vroeg in de avond) weer terug, zodat elke dag van de reis zo goed en aangenaam mogelijk besteed kan worden, ook de reisdagen!
 • U vertrekt bij een vliegreis altijd vanaf onze nationale luchthaven Schiphol, waar u wordt verwelkomd door één van de gastheren of gastvrouwen van KUNSTSTAD, die u eventueel met raad en daad bijstaan.
 • U reist vanzelfsprekend altijd zonder overstappen, dus altijd met een rechtstreekse vlucht en met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen (meestal KLM, indien mogelijk).
 • Bij onze busreizen stapt u op één centraal gelegen locatie in Nederland op.
 • U wordt bij aankomst op de luchthaven van de plaats van bestemming altijd opgevangen door Judith de groot of één van de andere gastvrouwen van KUNSTSTAD. Tijdens de transfer van de luchthaven naar het hotel krijgt u vaak al de sleutel van de hotelkamer uitgereikt en hoort u allerlei wetenswaardigheden over uw verblijf.
 • U hoeft bij de aankomst in uw luxueuze hotel niet meer in te checken, zogezegd bent u al in bezit van uw kamersleutel en een wachtrij bij de hotelreceptie is voor u uit den bozen.
 • U krijgt als alleenreizende ook de beschikking over een royale tweepersoonskamer die vanzelfsprekend geheel voor u alleen is.
 • U kunt de hele dag meedoen met ons gevarieerde culturele programma, maar u bent uiteraard tot niets verplicht. U bent vrij om mee te doen wanneer u wilt en vanwege de centrale ligging van ons hotel kunt u eventueel ook heel gemakkelijk zelfstandig op pad.
 • U kunt als extra service facultatief kiezen of u met het reisgezelschap ‘s avonds gaat dineren in de kwaliteitsrestaurants die wij met zorg en aandacht geselecteerd hebben. U hoeft dus nooit alleen te dineren of zelfstandig te zoeken naar het lekkerste eten op de gezelligste plekjes, wat soms als een stad onbekend is best wel moeilijk is.
 • Kortom, tijdens onze kunst- en belevingsreizen staat persoonlijke aandacht, luxe en comfort hoog in het vaandel. U kunt daarnaast vertrouwen op de kwaliteit en ervaring van Judith de Groot en Marcel Verhoeven.