Waanzinnig Washington!

Zevendaagse kunst- en cultuurreis

met verblijf in luxueuze 4-sterren Fairmont Washington DC Hotel

Vliegreis van maandag 26 oktober tot en met zondag 1 november  2020Wist u dat Washington DC echt het walhalla voor iedere kunstliefhebber is? De Amerikaanse hoofdstad heeft een groot aantal musea met fenomenale kunstcollecties. Daarnaast is Washington, zoals u waarschijnlijk weet, het regeringscentrum van de Verenigde Staten en dat maakt de stad om een tweede reden heel bijzonder. 

Schitterende monumentale bouwkunst zoals het Capitool, het Witte Huis, The Monument en het Lincoln Memorial zijn enkele bijzondere gebouwen die u in het centrum van de stad zult bewonderen en die zich net als de vele musea aan The National Mall  bevinden.

De Groten uit de Kunstgeschiedenis!

Een aanzienlijk deel van de bekende en gerenommeerde kunst die in Washington te vinden is hangt in de vermaarde National Gallery of Art. Werken van de grootste meesters uit de kunstgeschiedenis zijn hier in grote getale te vinden. Uit onze 17de eeuw hangen hier bekende schilderijen van Frans Hals, Johannes Vermeer en Rembrandt van Rijn, maar zelfs de Renaissance meester Leonardo de Vinci is hier vertegenwoordigd en ook andere Italiaanse kunstenaars zoals Raphael, Giorgione en Titiaan kunt u in de National Gallery of Art aanschouwen. Uit het eind van de 19de eeuw vindt u hier kunstwerken van impressionisten zoals Claude Monet, Edgar Degas en Vincent van Gogh. En van de 20ste eeuwse modernisten zijn topwerken van Picasso, Matisse, Pollock en Warholl hier aanwezig en die zijn natuurlijk te belangrijk om over te slaan. 

De schitterende en omvangrijke museumcollectie van de National Gallery of Art is nauw verbonden met de Smithsonian Institution, een onderzoeksinstituut waar bijna 19 musea (!) in het centrum van Washington onder vallen. U begrijpt dat Washington zich met recht een kunststad mag noemen! 

National Gallery of Art

De statige monumentale voorgevel van de National Gallery of Art in Washington kondigt al aan dat je een echte 'kunsttempel' nadert. Louter hoogtepunten uit de kunstgeschiedenis zijn hier te bewonderen!

Leonardo da Vinci

Het portret van Ginevra de' Benci (1474) van Leonardo de Vinci is het enige werk van hem dat in Amerika (sowieso buiten Europa) van deze Renaissance meester te bewonderen is. Ze is qua verschijning vergelijkbaar met de Mona Lisa.

Rembrandt van Rijn

Het is altijd een waar genot om in een buitenlands museum voor een werk van Rembrandt te staan. Dit 'Zelfportret met baret' uit 1659 in de National Gallery of Art  toont ons de oude kunstenaar 'getekend' door het leven.Een keur aan meesterwerken in talrijke musea

Tijdens deze kunstreis en belevingreis naar de prachtige stad Washington zult u zeker versteld staan van de schitterende kunstwerken die u aantreft, niet alleen in de reeds genoemde National Gallery of Art, echter ook in vele andere prachtige musea zijn topwerken te vinden. Zo is het Smithsonian American Art Museum zeer indrukwekkend; in dit museum treffen we vele grote namen uit de Amerikaanse kunstgeschiedenis aan zoals David Hockney, Georgia O'Keeffe, Edward Hopper en andere invloedrijke kunstenaars. In hetzelfde imposante gebouw waar de Smithsonian American Art Museum is gevestigd bevindt zich trouwens ook de National Portrait Gallery waar geschilderde portretten van vele belangrijke Amerikanen te zien zijn. Het Hirschhorn Museum, dat eveneens tot de Smithsonian Institution behoort, heeft eveneens een prachtige schilderijencollectie met werken van onder meer Edward Hopper, Arshile Gorky, Willem de Kooning en Picasso. Ook de beeldentuin van het Hirschhorn Museum is fantastisch, er staan hier schitterende sculpturen van onder andere Auguste Rodin, Alexander Calder, Henry Moore, Alberto Giacometti, die stuk voor stuk meer dan de moeite waard zijn. Een museum dat ook niet ongenoemd mag worden is de Phillips Collection, waar wederom het feest der herkenning optreedt als men de werken van Courbet, Monet, Renoir, Van Gogh, Matisse en andere beroemde namen ziet. 

Lincoln Memorial

"Het Lincolnmonument in Washington is een gigantisch gedenkteken voor de Amerikaanse president Abraham Lincoln en toen ik het immense beeld 15 jaar geleden voor het eerst zag was ik behoorlijk onder de indruk." -Marcel Verhoeven-

Renoir in de Phillips Collection

Een van de topstukken van de Phillips Collection is het prachtige schilderij 'Lunch van de roeiers' van August Renoir uit 1880, waarop een aantal vrienden van de schilder staan die aan de Seine net buiten Parijs hun zondag gezellig samen besteedden.

Hirshhorn Museum

Het Hirschhorn Museum toont met name moderne kunst en buiten het museum is ook nog een beeldenpark, waar sculpturen te zien zijn van beroemde kunstenaars als Rodin, Calder, Moore en Giacometti.De Kunststad Washington is echt onvergetelijk!

Tijdens deze achtdaagse reis verblijft u minimaal zes volle dagen in de indrukwekkende stad Washington. Het is een ervaring om nooit te vergeten. U zult zogezegd overweldigd worden door de hoeveelheid prachtige kunst afgewisseld met de schitterende architectuur!  

Deze bestemming wilt u absoluut toevoegen aan uw lijst met plaatsen die u ooit gezien moet hebben!


"Washington heeft mij verrast en boeide mateloos.Wat een prachtige meesterwerken!"

Joke de Wit, Laren
Dagprogramma

U zult op verassende wijze, samen met een gelijkgestemd gezelschap, de schitterende stad Washington ontdekken.

 

Dag 1: U vliegt rechtstreeks naar Washington DC, waar u aan het einde van de middag, lokale tijd, zult arriveren. Na aankomst in het heerlijke comfortabele viersterrenhotel, gelegen in het centrum van de stad, maken we een introductiewandeling door de historische wijk Georgetown. Daarna wordt u door KUNSTSTAD een heer glas wijn aangeboden.

 

Dag 2: In de ochtend staat een uitgebreid bezoek aan de National Gallery of Art op het programma, waar u ware meesterwerken zult vinden uit verschillende periodes van de kunstgeschiedenis.

De middag is gereserveerd voor de prachtige Phillips Collection.

 

Dag 3: 

Vanochtend starten we met een korte rit per metro naar het Hirshorn Museum, net als vele andere musea gelegen aan The National Mall, waar bekende moderne kunst tentoongesteld wordt. 

's Middags ziet u de portretten in de Portrait Gallery, waaronder het beroemde portret van Barack Obama.

 

Dag 4:

Deze vierde dag staat in het teken van een aantal zeer bekende bouwwerken, zoals Het Capitool, de Nationale Bibliotheek en het Hooggerechtshof.  

Dag 5:

Vandaag maakt u een excursie buiten de stad en brengt u een bezoek aan de bekende begraafplaats Arlington, waar onder andere John F. Kennedy en zijn vrouw Jackie begraven liggen. De excursie gaat daarna verder naar de Great Fall National Park om van het natuurschoon en het uitzicht op de watervallen te genieten. Tevens maakt u een wandeling door het historische stadje Old Town Alexandria, waar onder andere George Washington woonachtig was. 

 

Dag 6:

De grote monumenten, naar aanleiding van verschillende oorlogen en presidenten, zijn het bekijken waard en dat doet u vandaag. Onder andere het Lincoln Memorial, het WO II monument, het Vietnam monument en reusachtige gedenktekens voor onder andere Martin Luther King en Franklin Roosevelt zijn zeer indrukwekkend. 

Aan het einde van de middag uur vliegt u weer terug naar Amsterdam.

 

Dag 7: 

Deze ochtend arriveert u op de luchthaven Schiphol. 

 

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.