Verrassend  Sevilla & historisch Córdoba

Vijfdaagse kunstreis, verblijf in luxueuze hotel Alfonso XIII *****

Vertrekdatum: 7 maart 2019Deze vijfdaagse reis staat in het teken van twee belangrijke kunststeden namelijk Sevilla en Córdoba, die beiden uitgebreid bezocht zullen worden. Het is heerlijk om half maart, als in Nederland de lente nog goed op gang moet komen, het zachte klimaat van Zuid-Spanje op te zoeken en te genieten van kunst, cultuur, geschiedenis en culinaire specialiteiten. Wij laten u kennis maken met alle facetten van deze twee steden, waardoor uw Andalusië-belevenis compleet is. 


Archeologisch museum in 'Parque de Maria Louisa'

'Alcázar Real' in Sevilla

Mezquita kathedraal in CórdobaKunststad Córdoba, een stad vol mysteries

Córdoba was eeuwenlang het centrum van de Moorse cultuur en dat ziet u nog goed terug in dit authentiek stadje. Het beste voorbeeld is natuurlijk de beroemde Mezquita, het meesterwerk van islamitische kunst. De vele rijen zuilen, de prachtige koepels en mozaïeken in Arabische, geometrische stijl en de gebedsnis herinneren aan de voormalige functie van het gebouw. Na de reconquista werd midden in de moskee echter een kerk gebouwd, met zeer gotische en barokke kenmerken. Er wordt daardoor een merkwaardig en mysterieus geheel gevormd.

De ontdekkingstocht door de stad zet zich tijdens de reis voort langs onder meer de voormalige Joodse wijk, de Alcázar de los Reyes Cristianos, het stadhuis en door het historische centrum.  Daarnaast proeft u letterlijk en figuurlijk de Spaanse cultuur en zult u zich thuis voelen in het heerlijke Andalusië. 

De beroemde Mezquita kathedraal in Córdoba

De voormalige Joodse wijk in Córdoba

Alcázar de los Reyes CristianosGrote Spaanse meesters en historische architectuur in Sevilla

De Andalusische hoofdstad Sevilla is zowel voor liefhebbers van bouwkunst als voor de fans van schilderkunst een waar eldorado. 

Belangrijke Spaanse schilders waaronder Diego Velázquez en Bartolomé Murillo zijn geboren in Sevilla en werken van hen zijn te bewonderen in Museo de Bellas Artes de Sevilla. In dit toonaangevende museum hangen nog veel meer kunstwerken van beroemde kunstenaars zoals van Francisco de Zurbarán, Francisco Goya, José de Ribera en ook van de Vlaming Jan Brueghel de Oude. Van de genoemde Spaanse meesters bevinden zich ook in allerlei kerken in Sevilla werken, waarvan verschillenden zeker het bezoek waard zijn. Natuurlijk mag de magnifieke kathedraal van Sevilla niet overgeslagen worden waarvan de bijzondere toren echt opvalt. Deze toren stamt nog uit de Moorse tijd en is oorspronkelijk gebouwd als minaret. Van het Arabische verleden van Sevilla is in de stad op verschillende plekken nog van alles te zien zoals bijvoorbeeld in het Alcázar Real de Sevilla

Monumenten van iets recentere datum zijn ook zeker het bezoeken waard, zoals het Plaza d'España, dat ontworpen werd voor de Ibero-Amerikaansetentoonstelling van 1929 en ook van het Centro Andaluz de Arte Contemporáneo (Museum van Hedendaagse Kunst), dat gevestigd is in een voormalig kartuizerklooster, zult u genieten.

Sevilla spreekt tot de verbeelding en een bezoek aan deze stad zult u niet snel meer vergeten.

'Apostel Jakobus' (1634), José de Ribera

De Moorse toren van de kathedraal van Sevilla

Plaza d'España in SevillaProgramma

Wij bieden u tijdens deze reis een gevarieerd en interessant programma aan waarbij u een goed overzicht krijgt van al het fraais dat Sevilla en Córdoba u te bieden hebben.

 

Dag 1: Aan het begin van de ochtend vliegt u rechtstreeks met Transavia naar Sevilla. Na aankomst start het programma gelijk met een bezoek aan het Centro Andaluz de Arte Contemporáneo (Museum van Hedendaagse Kunst) dat zijn onderkomen heeft in een voormalig klooster.

Na de lunchpauze, die u geniet in de omgeving van het gezellige plein Alameda de Hércules in Sevilla, rijden we over het verlaten, maar zeer interessante voormalige Expoterrein van 1992, waarna de rit vervolgd wordt naar Córdoba.  

Na aankomst in het prachtige 5-sterrenhotel in Córdoba krijgt u de mogelijkheid om u te installeren op uw hotelkamer. Vervolgens zullen wij ter kennismaking een introductiewandeling door Córdoba maken.

 

Dag 2: Deze dag staat in het teken van het historische Córdoba, waarbij we vele monumenten zullen bekijken, zoals het stadhuis, de Joodse wijk, de restanten van een Romeinse tempel en het Alcázar de los Reyes Cristianos

Vervolgens bezoeken we deze dag uitgebreid de Mesquita kathedraal, wat één van de hoogtepunten van deze reis is. 

Dag 3: Deze ochtend rijden we per luxe touringcar vanuit Córdoba naar de prachtige hoofdstad van Andalusië, Sevilla.

Tijdens een stadswandeling in Sevilla bekijkt u onder andere de universiteit, de Torre del Oro en het Palacios de San Telmo.

Na de middagpauze gaat de ontdekkingstocht door de stad verder en bezoekt u onder meer de schitterende kathedraal van Sevilla.

 

Dag 4: In de ochtenduren krijgt u een rondleiding door het Museo de bellas artes, waar u een aantal meesterwerken van bekende Spaanse schilders als Vélazques en Murillo zult aantreffen.

De middag is ter vrije besteding.

 

Dag 5: Deze laatste ochtend staat het Plaza d'España, dat voor de Ibero-Amerikatentoonstelling van 1929 werd aangelegd, op het programma en wandelt u door de voormalige Joodse wijk van Sevilla. 

Aan het begin van de avond vliegt u weer met Transavia terug naar Amsterdam. 

 

Dit wordt een reis waar u nog lang over na zult praten!

 

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Vertrekdata:

7 maart 2019

 

Prijs:

Vanaf € 1.310,-


Foto-impressie van Sevilla

(Klik op de foto's om ze te vergoten)

Foto-impressie van Córdoba

(Klik op de foto's om ze te vergoten)