'Rijkdommen van Rome & Omgeving'

Vijfdaagse kunst- en cultuurreis

met verblijf in luxueuze 5-sterren Grand Hotel Palace

Vliegreis van dinsdag 29 oktober tot en met zaterdag 2 november 2019   (5 daagse reis)Deze vliegreis naar Rome is voor iedere kunstliefhebber een must. Rome is rijk aan kunst uit alle periodes uit de kunstgeschiedenis. KUNSTSTAD verzorgt voor u een onvergetelijke reis, langs wereldberoemde, maar ook naar minder bekende plaatsen. Velen gingen, niet zelden meerdere keren, mee met ons op weg naar de ongeëvenaarde kunstrijkdommen in de Italiaanse hoofdstad.

U wordt tijdens uw ontdekkingstocht begeleid door bijzondere en bekende gastsprekers, zoals priester en kunsthistoricus Antoine Bodar, journalist en Vaticaankenner Christian van der Heijden en uiteraard door de directeur van KUNSTSTAD Marcel Verhoeven.

Dit wordt een reis om nooit te vergeten!


Het Sint Pietersplein in Rome

Imposante Romeinse restanten op Forum Romanum

De EngelenburchtBijzondere gastsprekers en een verrassend programma

Er wordt momenteel nog druk gewerkt aan de verdere invulling van het reisprogramma. Een aantal zaken hebben echter al zeker een plaatsje gekregen op dit programma. Zo zal de bekende priester en kunsthistoricus Antoine Bodar u ontvangen in zijn kerk de Santa Maria dell' Anima. Deze Duits-Nederlandse kerk werd in de Middeleeuwen gesticht voor de vele pelgrims. De Utrechtse Paus Adrianus VI ligt hier begraven, maar de kerk herbergt nog veel meer geheimen en verhalen. Bodar vertelt u hier alles over.

Journalist Christian van der Heijden mag met recht een Vaticaankenner genoemd worden. Christian volgt vanaf de benoeming van Franciscus het opmerkelijke optreden van de Paus en schrijft elk jaar een boek over de pauselijke hoogtepunten van die periode. Hij had zelfs de eer om recentelijk zijn laatste boek, over het vijfde jaar van Franciscus, persoonlijk aan de Paus te overhandigen. Samen met Christian dalen we onder de Sint Pieter af de zogenaamde Scavi in. Deze mysterieuze ondergrondse plek is slechts voor exclusieve gezelschappen en op aanvraag te bezoeken. Paus Pius XI wilde graag dicht in de buurt van Petrus begraven worden en gaf opdracht om opgravingen onder de Sint Pieter uit te voeren. Ondanks dat er weinig verwacht werd van de missie, vonden archeologen niet alleen antieke graven maar ook de tempel van keizer Constantijn. De onderzoekers troffen een tekstfragment met “Petrus is hier” en ook het vermeende graf van Petrus, waarin menselijke botresten zijn gevonden, werd geopend. Het is een unieke ervaring om deze Scavi te bezoeken! 

Kunsthistoricus en priester Antoine Bodar

Vaticaankenner Christian van der Heijden

Kunsthistoricus mr. drs. Marcel VerhoevenTopwerken in de Capitolijnse musea

Uiteraard nemen wij u mee naar de beroemde Capitolijnse Musea in Rome. Deze musea liggen, zoals de naam eigenlijk al zegt, op het Capitool, een van de zeven heuvels van Rome. Ze flankeren het Piazza del Campidoglio, dat door niemand minder dan Michelangelo is ontworpen. Onze expert begeleidt u langs vele topstukken van het museum, zoals het ruiterstandbeeld van keizer Marcus Aurelius, het hoofd van keizer Constantijn en de mythische wolvin die Romulus en Remus grootbracht. 

Immens hoofd van  Keizer Constantijn de Grote

Keizer Marcus Aurelius voor de Capitolijnse Musea

De Capitolijnse wolvin met Romulus en RemusWijnen proeven in de regio rond Rome

Wist u dat de regio rond Rome ook een belangrijk wijngebied is? Tijdens deze Romereis zult u niet alleen de kunstschatten van de stad Rome bewonderen, maar u zult tevens kennis maken de verrukkelijke culinaire zaken en prachtige wijnen uit de regio rondom de Italiaanse hoofdstad. Zo bezoeken we het wijnhuis 'Castello di Torre in Pietra' dat slechts een half uur van het centrum van de stad is gelegen. De broers Filippo en Lorenzo maken in hun kasteel 'Torre in Pietra' met veel passie en jarenlange kennis heerlijke wijnen. Het kasteel en de omliggende wijngaarden zijn prachtig gelegen en het bezoek hieraan maakt uw Romereis compleet. Tijdens het bezoek aan dit wijnhuis krijgt u een uitgebreide wijnproeverij en bezoekt u de wijnkelders en de andere zeer interessante en historische ruimtes van dit kasteel. 

Borgo di Tragliata

De wijnkelders van Castello di Torre in Pietra

Castello di Torre in PietraCerveteri en herinneringen aan de Etrusken

De Etruskische necropolis in de buurt van Cerveteri bevat duizenden graven georganiseerd in een stadachtige indeling, met straatjes, pleintjes en buurten. De Etrusken hadden namelijk de gewoonte om graven in de vorm van huizen te maken. Zij decodeerderden de ‘dodenhuizen’ met kunstwerken en richtten ze in met meubels en allerlei gebruiksvoorwerpen die de doden tijdens het leven dierbaar of dienstbaar waren (juwelen en wapens, maar ook voedsel en dranken). 

Deze huisjes heten tumuli: geweldig grote ronde graven die zijn uitgehakt in de rotsen (in sommige gevallen diep onder de grond) en de daken zijn (nu) bedekt met gras en allerlei vegetatie. U maakt een wandeling door deze necropolis en maakt kennis met de Etruskische kunst en gebruiken.

Etruskische grafkunst

Tumuli in Cerveteri

Interieur van een Etruskisch grafmonument