'Reis naar Bonn, Remagen en Ahrtal

Inclusief bezoek aan de opera 'Le Nozze di Figaro'

Driedaagse kunst- en muziekreis per luxe touringcar van 22-24 februari 2018Schitterende musea, wijnproeverij op toplocatie en ... een beroemde Opera!

Tijdens deze boeiend driedaagse reis per luxe touringcar beleeft u een aantal unieke dingen die meer dan de moeite waard zijn! We hebben wederom met zorg een hele bijzondere reis voor u samengesteld waarbij een aantal bijzondere bezienswaardigheden op het programma staan zoals het prachtige Hans Arp Museum in Remagen. Het museumcomplex bestaat uit het voormalige treinstation 'Bahnhof Rolandseck', dat getransformeerd is tot een schitterende expositieruimte, waarbij de historische charme bewaard is gebleven. Vervolgens heeft men tien jaar geleden dit Arp Museum vergroot met een spectaculaire uitbreiding ontworpen door de beroemde architect Richard Meier. Het museumcomplex is niet alleen heel speciaal ook de ligging aan de hoge Rijnoever maakt het helemaal compleet.  

 

Niet ver van het Hans Arp Museum bevindt zich het gerenommeerde wijngebied 'Ahrtal'. In deze prachtige wijnstreek brengen we tijdens de reis onder meer een bezoek aan een wijnhuis met omliggende wijngaarden. In één van de wijnkelders van deze wijnproducent zullen we 'aan de bron' verschillende wijnen uit dit gebied proeven.
Tijdens deze fascinerende trip zult u niet alleen genieten van fraaie beeldende kunst, interessante architectuur en heerlijke wijn, er staat daarnaast ook een bezoek aan de wereldberoemde opera 'Le Nozze di Figaro' op het programma. Deze magnifieke 'klassieker' van Amadeus Mozart zal plaats vinden in het Opernhaus in Bonn. Het operagebouw is subliem gesitueerd aan de Rijn en ligt praktisch naast ons luxueuze hotel, dat zich in het centrum van de de voormalige Duitse hoofdstad bevindt. 
Zoals u van ons gewend bent zal Marcel naast het bovengenoemde nog een aantal interessante bezienswaardigheden als extra aanvulling op het gevarieerde reisprogramma zetten.

Uitzicht vanuit Arp Museum

Het Arp Museum op de Rijnoever

Bahnhof RolandseckHet prachtige Hans Arp Museum in Remagen

In een voormalig treinstation in de Duitse plaats Remagen, dat ook wel bekend is als Bahnhof Rolandseck, zit al sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw een museum dat gewijd is aan de belangrijke modernistische kunstenaars Hans Arp en zijn vrouw Sophie Taeuber-Arp. Dit Arp Museum is pas echt bijzonder geworden sinds je vanuit dit oude treingebouw via een horizontale tunnel door de achterliggende berg en een verticale trap- c.q. liftkoker in een nieuwbouw terecht kunt komen, dat hoger op de heuvel is gelegen. Deze uitbreiding is bijna exact tien jaar geleden geopend (namelijk op 27 september 2007) en is ontworpen door de Amerikaanse architect Richard Meier, die uiteindelijk ervoor heeft gezorgd dat er een zeer uniek museum is ontstaan.

Niet alleen dit gebouw van Meier in Remagen maar ook de prachtige ligging maakt het museumcomplex zo interessant en speciaal. Zowel het voormalige stationsgebouw als de nieuwbouw liggen beiden op de hoge oevers van de Rijn en vanuit het Hans Arp Museum heb je eigenlijk voortdurend een prachtig uitzicht over de beroemde rivier. Het omliggende heuvellandschap maakt het panaroma compleet en in combinatie met de werken van Arp waarmee je als bezoeker wordt omringd maken een bezoek aan het Hans Arp Museum een onvergetelijke ervaring. 


Operatheater Bonn

Een wereldberoemde opera

'Le Nozze di Figaro'De beroemde Opera 'Le Nozze di Figaro'

'Le Nozze di Figaro' oftewel 'De Bruiloft van Figaro' is één van de beroemdste operavoorstellingen ter wereld. De opera 'Le Nozze di Figaro' behoort, samen met 'Così fan tutte' en 'Don Giovanni' tot de grote Italiaanse drie van Amadeus Mozart. De beginklanken van deze opera zullen bij u het feest der herkenning oproepen en het is dus meteen genieten van deze 'Mozart Klassieker'. In de tijd van Mozart had 'Le Nozze di Figaro' trouwens een ondeugend tintje aangezien het openingdecor de toekomstige slaapkamer van de hoofdpersonen Figaro en Susanna is. Een heel bijzonder detail is dat tijdens de eerste uitvoering  van 'Le Nozze di Figaro' op 1 mei 1786 de componist Mozart de voorstelling niet alleen dirigeerde, maar ook grotendeels begeleidde achter het klavier. De opera speelt zich af in Zuid-Spanje, er wordt gezongen in het Italiaans, het is door Mozart gecomponeerd in Oostenrijk en deze uitvoering ervan maakt u mee in Bonn, de voormalige hoofdstad van Duitsland. 


Het Ahrtal

Wijnkelder in Ahrtal-wijngebied

Het wijnhuis voor de proeverijHet prachtige Ahrtal met zijn uitgestrekte wijngaarden

Dwars door de stad Remagen, waar ook het bovengenoemde Hans Arp Museum zich bevindt, stroomt de rivier de Ahr. Als je deze aftakking van de Rijn

begint af te varen zie je langs de hoge oevers van het prachtige rivierdal talloze wijnranken. In dit gebied wordt de beroemde wijn uit het Ahrtal geproduceerd. Het is voor de wijnliefhebber echt een must om hier eens rond te kijken en bij één van de talrijke wijnhuizen meerdere wijnen te proeven. Dat gaan we dus ook doen tijdens deze unieke reis! We rijden met onze luxe touringcar door deze mooie omgeving en worden met genoegen ontvangen bij een gerenommeerde wijnproducent om hier zogezegd onze smaakpapillen aan het werk te zetten. 


Informatie over deze reis naar Bonn & Remagen

Reisdatum:

Donderdag 22 tot en met zaterdag 24 februari 2018

Prijs:

Vanaf € 439,-