KUNSTSTAD Reisaanbod

Op reis gaan met KUNSTSTAD is meer dan een vakantie. Het is een belevenis! De luxe kunstreizen, waar uw reisbeleving centraal staat, zijn zeer comfortabel en van uw heen- tot uw terugreis tot in de puntjes verzorgd. U wordt bovendien ondergedompeld in de cultuur van de kunststeden en komt thuis met verhalen over grote gebeurtenissen, 'ins en outs' van beroemde kunstenaars en hun werken en kleine geheimen van architectonische hoogstandjes. Onderaan deze pagina leest u verder waarom het onze reizen uniek zijn.

Wilt u een vakantie, waar u nog lang met veel plezier op terugkijkt?

Ga dan met ons mee op onze kunst- & culturele reizen.

Bekijk hieronder ons actuele aanbod.11 t/m 15 november 2017 (5 dagen)

16 t/m 20 november 2017 (5 dagen)

Venetië is altijd een bezoek waard! Dit jaar is de lagunestad, naast alle fraaie oude kunst die er te zien is, ook een echt eldorado voor de moderne kunstliefhebbers want de wereldberoemde kunstmanifestatie 'De Biënnale' vindt namelijk weer plaats en maakt van deze reis een artistieke totaalbeleving!

7 t/m 11 december 2017 (5 dagen)

Facultatieve opera met Plácido Domingo

Valencia is de stad van sinaasappelbomen, de paella en van architect Calatrava. Valencia is het hele jaar groen en u wordt in deze bijzondere stad het gehele jaar getrakteerd op aangenaam weer. De veelzijdige en verrassende kunst & cultuur maken het een feest om Valencia met een bezoek te vereren. 

22 t/m 24 februari 2018 (3 dagen)

Inclusief opera 'Le Nozze di Figaro'  3 plaatsen

In Bonn bezoeken we de prachtige opera 'Le Nozze di Figaro', echter er staat nog een aantal hoogtepunten op het programma zoals het Arpmuseum 'Bahnhof Rolandseck', schitterend gelegen aan de Rijn, en een uitgebreide wijnproeverij in het bekende Ahrtal. Een top reis voor de kunst- en muziekliefhebber.


2 t/m 5 maart 2018 (4 dagen) Reservelijst

8 t/m 11 maart 2018 (4 dagen)

Bijna 25 jaar geleden was de allereerste reis die Marcel Verhoeven onder de vlag van KUNSTSTAD organiseerde naar kunststad Parijs. We nemen u graag weer eens mee naar de schitterende stad en hebben een uniek programma samengesteld, met topmusea en indrukwekkende architectuur.

17 t/m 18 maart 2018 (2 dagen)

Nieuwe reisdatum 

In 'Het Depot' vindt u indrukwekkende hedendaagse beeldhouwkunst. Museum 'MORE'  toont topkunst van onder andere Pyke Koch, Charley Toorop en Carel Willink. De laatst genoemde wordt ook tentoongesteld in het idyllische Kasteel Ruurlo, dat eveneens op het programma staat.

2 t/m 6 april 2018 (5 dagen)

9 t/m 13 april 2018 (5 dagen)

Napels is zeer rijk aan kunst en cultuur. Eén van de vele prachtige musea is het Nationaal Archeologisch Museum. Natuurlijk slaan we een bezoek aan Pompeï niet over. Ook vormen de straten en pleinen van Napels een waar openluchtmuseum waardoor je het gevoel hebt alsof je door een filmset loopt. 


2 t/m 8 mei 2018 (7 dagen)

De Amerikaanse hoofdstad Washington is echt een walhalla voor de kunstliefhebber! Naast het feit dat Washington het regeringscentrum van de VS is, bevindt zich hier ook een groot aantal bijzondere kunstcollecties die tot de belangrijkste van de wereld worden gerekend. Deze stad stelt de kunstliefhebber niet teleur!

6 t/m 9 juni 2018 (4 dagen)

Bilbao is een stad die echt tot de verbeelding spreekt. De meeste mensen denken bij de naam van deze stad direct aan het wereldberoemde Guggenheim Museum aldaar, dat vanwege zijn opvallende en markante gebouw buitengewoon gezichtsbepalend is. Maar de stad heeft meer te bieden.

Totale reisoverzicht:


Bilbao 4 dagen
Bonn, Remagen & Ahrtal 3 dagen
More, Ruurlo &Depot                2 dagen
München 5 dagen
Napels 5 dagen
Parijs 4 dagen
Valencia 5 dagen
Venetië 5 dagen
Washington 7 dagen


Wat maakt het voor u bijzonder om met KUNSTSTAD op reis te gaan:

 • U krijgt tijdens deze unieke reis uitleg door de bekende kunsthistoricus mr. drs. Marcel Verhoeven. Verhoeven kent door zijn jarenlange reiservaring vele bijzondere verhalen over kunst, architectuur en cultuur van de te bezoeken plaatsen.
 • Regelmatig wordt tijdens de reis als aanvulling ook een lokale kenner ingeschakeld die typische ins en outs kan vertellen die buitenstaanders vaak niet weten.
 • U wordt daarnaast begeleid door hospitalitykenner Judith de Groot (regelmatige ondersteunt door een andere gastvrouw van KUNSTSTAD). Samen met kunsthistoricus Marcel Verhoeven zorgt zij ervoor dat het u qua luxe en comfort aan niets ontbreekt.
 • U kunt er van op aan dat alle reizen van KUNSTSTAD vooraf minutieus zijn voorbereid en samengesteld door Marcel Verhoeven en Judith de Groot. U kunt er dus telkens op vertrouwen dat u een bijzondere en beproefde reiservaring zult beleven.
 • U verblijft altijd in een zeer goed 4- of 5-sterrenhotel in het centrum, want luxe en comfort staan bij KUNSTSTAD hoog in het vaandel. U bent van alle gemakken voorzien en vroeg opstaan om bijvoorbeeld een eind te reizen voor de start van het dagprogramma is vanwege de centrale ligging van het hotel dus niet nodig. Sterker nog, de meeste bezienswaardigheden bevinden zich op een loopafstand van ons mooie hotel!
 • U kunt er op rekenen dat alle excursies en entreegelden van de bezienswaardigheden die op het programma staan, anders dan bij vele reguliere reisorganisatoren, inclusief in de reissom zijn. Dit betekent daarnaast ook dat u nooit bij een museum en dergelijke in de rij hoeft te staan om een kaartje te kopen, wat tijd en gedoe scheelt.  
 • U reist met een klein en gelijkgestemd gezelschap, waardoor de groep flexibel is en er voldoende ruimte is om persoonlijke aandacht te te krijgen.
 • U geniet praktisch alle dagen van uw reis van de stad: u reist meestal op de eerst reisdag in de ochtend naar uw reisbestemming heen en op de laatste reisdag doorgaans altijd aan het eind van de middag (soms vroeg in de avond) weer terug, zodat elke dag van de reis goed en aangenaam besteed kan worden, ook de reisdagen!
 • U vertrekt bij een vliegreis altijd vanaf onze nationale luchthaven Schiphol, waar u wordt verwelkomd door één van de gastheren of gastvrouwen van KUNSTSTAD, die u eventueel met raad en daad bijstaan.
 • U reist vanzelfsprekend altijd zonder overstappen, dus altijd met een rechtstreekse vlucht en met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen (meestal KLM, indien mogelijk).
 • Bij onze busreizen stapt u op één centraal gelegen locatie in Nederland op.
 • U wordt bij aankomst op de luchthaven van de plaats van bestemming altijd opgevangen door Judith de groot of één van de andere gastvrouwen van KUNSTSTAD. Tijdens de transfer van de luchthaven naar het hotel krijgt u vaak al de sleutel van de hotelkamer en hoort u allerlei wetenswaardigheden over uw verblijf.
 • U hoeft bij de aankomst in uw luxueuze hotel niet meer in te checken, zogezegd bent u al in bezit van uw kamersleutel en een wachtrij bij de hotelreceptie is voor u en ons uit den bozen.
 • U krijgt als alleenreizende ook de beschikking over een royale tweepersoonskamer die vanzelfsprekend geheel voor u alleen is.
 • U kunt de hele dag meedoen met ons gevarieerde culturele programma, maar u bent vanzelfsprekend tot niets verplicht. U bent vrij om mee te doen wanneer u wilt en vanwege de centrale ligging van ons hotel kunt u ook heel gemakkelijk zelfstandig op pad.
 • U kunt als extra service facultatief kiezen of u met het reisgezelschap ‘s avonds gaat dineren in de kwaliteitsrestaurants die wij met zorg en aandacht geselecteerd hebben. U hoeft dus nooit alleen te dineren of zelfstandig te zoeken naar het lekkerste eten op de gezelligste plekjes, wat soms als een stad onbekend is best wel moeilijk is.
 • Kortom, tijdens onze kunst- en belevingsreizen staat persoonlijke aandacht, luxe en comfort hoog in het vaandel. U kunt daarnaast vertrouwen op de kwaliteit en ervaring van Judith de Groot en Marcel Verhoeven.