kunstreis Parijs, kunststad, Frankrijk, Louvre

4-daagse belevings- en kunstreis Parijs

2-5 maart 2018 = Reservelijst

8-11 maart 2018


Parijs als Kunststad

Als ik over de schitterende stad Parijs begin dan verval ik eigenlijk al bijna automatisch in superlatieven. Eigenlijk is deze plek op allerlei manieren bijzonder en uniek. Natuurlijk draait het bij mijn bezoeken aan allerlei steden voor een groot deel om de kunst en cultuur, die in Parijs in overvloed aanwezig is en die bij deze voorjaarsreis in 2018 ook heel veel aandacht krijgt.

Bijna 25 jaar geleden was mijn allereerste reis die ik organiseerde ook naar de hoofdstad van Frankrijk. Deze speciale reis had ik ‘Parijs als Kunststad’ genoemd en tegelijkertijd was de naam van mijn organisatie ‘KUNSTSTAD’ geboren.

Een kwart eeuw later is het tijd om weer eens met een groep enthousiaste kunst- en reisliefhebbers af te reizen naar Parijs en te genieten van alle mooie dingen die de Lichtstad te bieden heeft.

Welkom in Parijs!

Met de supersnelle trein Thalys rijdt u ‘vliegensvlug’ naar Parijs, waar u enkele uurtjes later al door ons op het centraal gelegen treinstation ‘Gare du Nord’ ontvangen wordt. Vanuit daar stapt u in de comfortabele touringcar waar u direct eigenlijk al meegenomen wordt voor een bustour door de stad. U passeert allerlei hoogtepunten uit de bouwkunstgeschiedenis waaronder de imposante Notre Dame op Ile de la Cité, het Pantheon, hoogtepunt uit de Classicistische bouwkunst en nog veel meer andere bijzondere architectuur. Uiteindelijk arriveert u in de bekende wijk Bercy, alwaar ons uitstekende vier sterren hotel is gelegen.
Nadat u zich geïnstalleerd heeft op de kamer vervolgen we het middagprogramma en wandelen we door Bercy, gelegen aan de Seine en alleen dat is al sfeerverhogend. Daarnaast wandelen we langs de voormalige historische wijnpakhuizen die geheel in tact zijn gebleven echter tegenwoordige chique en trendy restaurants huisvesten. Ook het park van Bercy en het nabijgelegen sportpaleis zijn meer dan de moeite waard. En vanuit daar kun je aan de overzijde van de Seine de Bibliothèque nationale de France

 zien liggen, dat tot één van de Grand Traveaux van de President Mitterand behoort.


kunstreis Parijs kunststad Frankrijk Louvre

Impressionisme in Parijs

Als kunstliefhebber zult u waarschijnlijk ook een groot liefhebber van de impressionistische kunst zijn. Deze bekende kunststroming die bloeide in de laatste decennia van de negentiende eeuw had zijn zetel in Parijs. Talrijke kunstenaars zoals Manet, Monet, Renoir, Degas, Toulouse Lautrec en vele andere bekende namen maakten in die tijd furore. Het museum wat wij in dit kader op het programma hebben staan is het indrukwekkende Musée Marmottan. Vele Parijsgangers hebben dit museum nog nooit bezocht terwijl het toch één van de belangrijkste musea voor de impressionistische kunst is. Onder de indrukwekkende collectie impressionistische schilderijen bevindt zich het beroemde werk van Claude Monet getiteld ‘Impression, soleil levant”. Wist u dat dit schilderij uiteindelijk de naam aan deze vermaarde kunstbeweging heeft gegeven?

 

Voor mensen die nog niet helemaal overtuigd zijn hoe bijzonder Musée Marmottan is noem ik nog wat andere beroemde kunstenaars die hier vertegenwoordigd zijn, zoals Eugène Boudin, Johan Barthold Jongkind, Camille Corot, Gustave Caillebotte, Berthe Morisot, Camille Pissarro, Alfred Sisley, Paul Gauguin, Paul Signac en nog vele anderen.

Kortom een bezoek aan dit museum is één van de hoogtepunten van deze Parijsreis.


Een Nederlandse kunstcollectie in Parijs

Niet alleen voor Franse kunst moet u in de Franse hoofdstad zijn maar ook voor historische Nederlandse kunst is Parijs de plek bij uitstek. De belangrijke kunstverzamelaar Frits Lugt bouwde vanaf de jaren dertig van de twintigste eeuw een indrukwekkende kunstcollectie op en zijn imposante verzameling is tegenwoordig gehuisvest in een fraai stadspaleis in Parijs met de naam Fondation Custodia. Als u hier tijdens deze reis met ons binnenwandelt en rondgeleid wordt dan hebt u het gevoel van thuiskomen, want tussen al de zestiende- en zeventiende-eeuwse Hollandse en Vlaamse meesters waant u zich echt even terug in de tijd van onze vaderlandse geschiedenis.

Beleef het zelf!

Picasso en Parijs, onlosmakelijk met elkaar verbonden

Midden in de historische Parijse wijk De Marrais staat het Hôtel Salé waar al tientallen jaren het beroemde Picassomuseum in gehuisvest is. Dit historische stadspaleis met zijn fraaie collectie was sowieso altijd al een bezoek waard, echter recent is het museumgebouw gerenoveerd en uitgebreid. Nu kan dit Picassomuseum met recht zeggen dat het de grootste én ook belangrijkst collectie ter wereld van werken van Picasso bezit. Daarnaast kunnen we hier ook een groot deel van Picasso’s privé verzameling zien van kunstenaars met wie hij een speciale band had. 

Picasso kunststad Parijs kunstreis

Zo zijn er werken te bewonderen van Chardin, Courbet, Renoir, Cézanne  Braque, Matisse en Derain, die ooit allemaal bij Picasso thuis aan de wand hingen.


"Ik denk nog altijd met heel veel plezier terug aan mijn allereerste reis met Marcel Verhoeven en …..dat was naar Parijs. Bijna 25 jaar later ga ik uiteraard weer met hem mee naar deze bijzondere kunststad om alle bijzondere kunstschatten te bewonderen!" 

-Trudy Muschter-


Het Louvre, een must in Parijs!

Een reis naar Parijs waarbij kunst en cultuur centraal staan is natuurlijk pas compleet als het wereldberoemde museum Het Louvre op het programma staat en dat is bij onze speciale Parijsreis het geval. We zullen tijdens ons bezoek een aantal hoogtepunten uit deze fantastische collectie eruit lichten en aan ons ‘kennersoog’ bloot stellen. Het is heerlijk om in deze prachtige omgeving rond te lopen; natuurlijk passeren we de Mona Lisa, de Venus van Milo en de Nike van Samotrace, maar veel leuker is het om juist stil te staan bij unieke schilderijen waar de enorme meute bezoekers aan voorbij lopen.

Centre Pompidou, het museum voor moderne kunst!

Wie kent het in het oogspringende gebouw van de architecten Renzo Piano en Richard Rogers nou niet? Miljoenen toeristen, wellicht ook u, zijn met de roltrappen die zich aan de buitenzijde van dit opzienbarende gebouw bevinden ooit naar boven gegaan. Misschien hebt u ook wel genoten van het spectaculaire uitzicht over Parijs toen u na de roltraprit bovenop het gebouw stond. Maar wist u eigenlijk dat zich in het Centre Pompidou een belangrijke moderne kunstcollectie bevindt? Wij gaan met elkaar hier een aantal topstukken bekijken waaronder sculpturen van Jean Dubufet en Yves Klein. Ook wandelen we langs schilderijen van Georges Braque, Pablo Picasso, Sonia en Robert Delaunay, Fernand Léger, Vassily Kandinsky en Alberto Giacometti.
Het Centre Pompidou mag u niet overslaan tijdens uw Parijsbezoek en dat doen we dus ook niet!

Nog meer bezienswaardigheden in Parijs

Tijdens onze stadstour komen we langs een aantal bijzonder hoogtepunten waar we ook enige keren zullen stoppen om deze te bewonderen. Bijvoorbeeld bij het nieuwe gebouw van het museum van Fondation Louis Vuitton dat door niemand minder is ontworpen dan de Amerikaanse architect Frank Gehry en in 2014 is geopend. Alleen de buitenkant van het gebouw is al zeer spectaculair.

In 2016 heropende het Forum des Halles. De moderne gebouwen die hier ooit waren neergezet nadat de oude Hallen waren afgebroken voldeden na een paar decennia ook niet meer en het hele gebied heeft een hele ‘make over’ heeft gekregen. Zeer interessant, vooral voor architectuurliefhebbers, om met ons hier rond te lopen en uw eigen mening te vormen over het resultaat.


Deze kunstreis naar Parijs is zeer de moeite waard voor de liefhebber van Frankrijk, beeldende kunst en architectuur.

Gaat u mee?


'Parijs, wat een heerlijkheid. Ik denk altijd met veel plezier terug aan mijn bezoekjes aan deze stad. Een overvloed aan kunst en cultuur en 's avonds onder het genot van een goed glas wijn alles laten bezinken' -Jan Keulsma-


Kunststad Parijs kunstreis

De Kunst van het Beleven: uw verblijf

kunstreis Frankrijk, kunststad Parijs
Het Pullman Hotel ligt in de hippe wijk Bercy, waar voormalige wijnpakhuizen zijn omgetoverd tot winkeltjes en restaurants.

Ons hotel tijdens deze reis is het viersterrenplus Pullman Hotel en dit ligt in de reeds beschreven bijzondere wijk Bercy. Het hotel is gevestigd in een modern gebouw en is van alle gemakken voorzien. Op deze plek in Parijs zijn al allerlei bezienswaardigheden te bewonderen en het licht zeer centraal in de stad. Het dient dan ook als heerlijke basis voor uw ontdekkingstocht door de hoofdstad van Frankrijk en het reisprogramma.

Aan gezelligheid ontbreekt het niet in de omgeving van het hotel. De oude wijnpakhuizen, die omgebouwd zijn tot chique en trendy restaurants en bars, zijn niet alleen populair bij bezoeker uit het buitenland maar ook de locale Parijzenaars vertoeven hier met veel plezier. Kortom het is echt de ‘Place-to-be’.


Uw voordelen van een kunstreis bij KUNSTSTAD

Wij ontzorgen u graag!

  • u geniet 4 volle dagen van kunst en cultuur in Parijs: we vertrekken per trein 's ochtend heen op de eerste dag en aan het einde van de middag terug op de laatste dag. Midden in de nacht opstaan of laat thuiskomen is er dus niet bij
  •  u reist vanaf Amsterdam, Schiphol of Rotterdam
  • u wordt bij aankomst op Gare du Nord opgevangen door onze gastvrouw, die u begeleidt naar het hotel en zorg draagt voor uw bagage 
  • bij het hotel is het inchecken al geregeld. U krijgt direct de sleutel naar uw kamer
  • reist u alleen, ook dan krijgt u een 2-persoonskamer geheel voor u alleen
  • het 4-sterrenhotel staat in het centrum van Parijs. Extra vroeg opstaan en een eind reizen, voordat het programma van start gaat is dus niet nodig
  • deze culture reis is onder begeleiding en heeft een vast programma. U kiest er echter zelf voor of u de hele dag meedoet met ons programma of (deels) uw eigen weg gaan. U bent dus vrij om mee te doen wanneer u wilt
  • wachten in lange rijen bij de musea is van de baan: wij hebben uw kaartje al en kunnen zonder te wachten naar binnen
  • u kunt ‘s avond kiezen of u mee-eet met de groep in het kwaliteitsrestaurant, dat wij geregeld hebben. U hoeft dus nooit alleen te eten of zelf te zoeken naar het lekkerste eten op de gezelligste plekjes
  • uw reisgids is een Nederlandstalige kunsthistoricus. Hij kent alle bijzondere verhalen achter de kunst en architectuur die niemand anders u vertelt.


Informatie over de kunstreis naar Parijs

Reisdatum:

Vrijdag 2 tot en met maandag 5 maart 2018 = VOL, er bestaat een reservelijst

NIEUW: 8 tot en met 11 maart 2018

Prijs: Tot 1 juli boekbaar vanaf € 665,-

  2-5 maart 2018 8-11 maart 2018   
Vanaf € 910,- € 934,-                                                          
Amici-tarief € 880,- € 904,-
Amici-tarief met vroegboekkorting           € 845,-                            € 869,-

De prijzen zijn per persoon en op basis van een tweepersoonskamer.  

Toeslag kamer voor eenpersoonsgebruik is € 195,-                                                                                                                                                

Wegens een zeer uitzonderlijke afspraak met het hotel in Parijs kunnen wij u op dit moment tijdelijk (tot 1 juli a.s.) een zeer speciaal tarief aanbieden voor deze prachtige reis. Boekt u voor 1 juli 2017 dan is de reissom voor de reis van 2 maart € 665,- voor Amici en € 695,- voor niet Amici, op basis van een tweepersoonskamer.

Schrijft u zich in voor de reis van 8 maart dan is de reissom respectievelijk € 689,- en € 719,-

Na deze datum gelden de bovengenoemde (eveneens aantrekkelijke) prijzen.

Betalingen en kortingen:

Om uw inschrijving compleet te maken betaalt u de reissom gelijk na de reservering.

Meldt u zich aan vóór 15 september 2017 dan ontvangt u € 35,- vroegboekkorting (op het standaard tarief). 

Groepsgrootte:

12-22 deelnemers

Deze kunstreis naar Parijs is inclusief:

• kunsthistorische begeleiding door mr. drs. Marcel Verhoeven


• reisbegeleiding door Judith de Groot of een andere gastvrouw uit het team

• rechtstreekse comfortabele treinreis met de Thalys van Amsterdam naar Parijs en vice versa 

• verblijf in een luxe 4-sterrenhotel in Parijs

• uitgebreid Frans ontbijtbuffet


• tijdens de reis vervoer per comfortabele touringcar

• entreegelden van de musea en bezienswaardigheden die op het programma staan

• informatiemateriaal

• glas wijn op een leuke locatie


• administratiekosten t.w.v. € 25,00De reis naar kunststad Parijs is exclusief:

• lunches en diners

• persoonlijke uitgaven

• reis- en/of annuleringsverzekering

Extra:

The Dinner Club biedt elke avond een mogelijkheid om (op eigen kosten) samen te dineren, waarbij gevarieerde restaurants op het programma staan. U bent vrij uw eigen gang te gaan of u (af en toe) bij ons aan te sluiten voor een gezellige avond met heerlijk eten.

 

Bent u in voor een kijkje bij de moderne architectuur van Parijs? Hebt u interesse in schilderkunst en ziet u er naar uit om oog in oog te staan met een aantal schitterende meesterwerken? Wilt u altijd nog eens terugkeren naar Parijs? Boek uw reis en ga met ons mee.

kunstreis Frankrijk kunststad Parijs kunst Louvre