kunstreis Spanje/Valencia, culturele reis Spanje, kunststad Valencia, Calatrava

5-daagse kunstreis Spanje: Valencia

Variërend Valencia, 2 t/m 6 mei 2017


Valencia is de stad van sinaasappelbomen. In het voorjaar gaat de fruitige, frisse geur van sinaasappels door de stad. Het geeft dit bezoek extra cachet, zeker omdat het altijd mooi weer is in deze Spaanse streek. Valencia is het hele jaar groen. U wordt in deze kunstreis ondergedompeld in de jeugdigheid en warmte van het voorjaar!

 

Valencia heeft als kunststad een rijke geschiedenis en herbergt vele verrassingen. Het wordt beschouwd als de 3e stad van Spanje op het gebied van kunst, cultuur, historie en is geroemd om zijn keuken. Een culturele stad die al uw zintuigen prikkelt dus.

 

Tijdens deze reis bezoeken wij de kunstwerken en gebouwen die iedereen aan doet… en de plekken die maar weinig mensen kennen. U hoort bovendien ook de verhalen die anderen overslaan, maar de geschiedenis van deze kunststad tot leven wekken.

 

Lees en doe vast inspiratie op over de plekken en kunstwerken die u zien wilt tijdens deze kunstreis in Spanje.

Een stukje Valenciaanse geschiedenis

De geschiedenis van de stad gaat terug tot voor het begin van onze jaartelling, toen de Romeinen heer en meester waren. Enkele restanten uit deze periode zijn nog altijd zichtbaar. Ook de Moren hebben hun stempel achtergelaten in Valencia, hoewel de meeste moskeeën in de loop van de geschiedenis verbouwd zijn tot kerken.

Kunststad Valencia

Deze kunstreis zit vol architectonische en kunstzinnige hoogstandjes.

Alleen al vanwege Calatrava’s interessante en opvallende architectuur in zijn geboortestad is een bezoek aan kunststad Valencia meer dan de moeite waard. Het hoogtepunt van zijn architectuur is echter de indrukwekkende Ciudad de las Artes y Ciencias, de Stad van Kunst en Wetenschap. Wij laten u zien waarom.

 

Aan het eind van de 19de eeuw komt Valencia tot economische bloei en hiervan is de gevarieerde Art Nouveau architectuur in de stad een overblijfsel. Deze kunt u tijdens onze wandelingen volop bewonderen.

 

We bezoeken de grote meesters in het Museo de Bellas Artes de Valencia, dat een mooie historische collectie schilderijen herbergt, waaronder werken van Velázques, El Greco, Goya en Jeroen Bosch. De werken herinneren aan de gloriedagen van dit deel van Spanje.

kunstreis Spanje/Valencia, culturele reis Spanje, kunststad Valencia
Valencia is de stad van de sinaasappels
kunstreis Spanje/Valencia, culturele reis Spanje, kunststad Valencia
Marcel in het Museum van Schone Kunsten in Valencia


"In Valencia vallen mij dingen op, zoals de combinatie van spectaculaire hedendaagse en historische architectuur, prachtige kunst, lekker weer, heerlijke Spaanse specialiteiten en de relaxte sfeer." -De heer Jos Verheijen-


We gaan echter ook een dagje de stad uit om de oude Romeinse vesting Saguntum, dat bekend is wegens de uitspraak "De senaat vergaderde, terwijl Saguntum verging" te bezoeken. De vesting ligt een kilometer lang uitgestrekt op een heuvelrug en vanuit de indrukwekkende overblijfselen heb je een mooi uitzicht over de kust en de omgeving. En we gaan naar Albufera met het stadje El Palmar. Deze streek net ten zuiden van Valencia heeft uitgestrekte rijstvelden, de oorsprong van de beroemde paella. Dit typisch Spaanse gerecht mag u daar ook proeven.

 

Houdt u van kunst en cultuur en wilt u ondergedompeld worden in exotisch Valencia? Dan mag u deze kunstreis niet missen.

Meld u dus aan voor ‘Variërend Valencia’. 


kunstreis Spanje/Valencia, culturele reis Spanje, kunststad Valencia, Saguntum
Een bezoek aan de oude Romeinse stad Saguntum is schitterend.
kunstreis Spanje/Valencia, culturele reis Spanje, kunststad Valencia, Albufera, Paella
Paella eten aan de bron, bij de rijstvelden in Albufera.


Het luxueuze 5-sterren hotel tijdens deze culturele reis

kunstreis Spanje/Valencia, culturele reis Spanje, kunststad Valencia, Westin Hotel
Het Westin Hotel in Valencia

Zoals u misschien weet is onze slogan De Kunst van het Beleven. In dat kader hebben we voor deze reis een exclusief 5-sterrenhotel geselecteerd, waarin het verblijf een echte belevenis is.  

 

We logeren namelijk in het schitterende Westin Hotel Valencia. Dit is gelegen in het centrum van de stad en dus op korte loopafstand van verschillende bezienswaardigheden. Het indrukwekkende gebouw dateert uit 1917, maar ook het Amerikaanse Art Deco interieur en de schitterende binnentuin vallen in de smaak. Het hotel ligt aan het bijzondere Turiapark. Dit stadspark is van oudsher een rivier, maar na een fatale overstroming in de jaren ’50 van de vorige eeuw is deze drooggelegd. Er ontstond een braakliggend gebied, dat tuinarchitecten hebben aangepakt om er een prachtig stadspark aan te leggen. U kunt er uren wandelen en fietsen.


DAGPROGRAMMA 5-daagse belevings- en kunstreis Spanje: Valencia

Doet u graag mee aan ons hele programma van deze culturele trip, dan garanderen wij u veel oooohh-momenten. Wij laten u kunststad Valencia zien in al zijn kleuren, geuren en kunsthistorisch glorie.

 

DAG 1: Aan het eind van de ochtend vliegt u rechtstreeks met KLM naar Valencia. Na aankomst maken we een introductiewandeling door Valencia, waarbij u gelijk al oog in oog staat met de bekende Mercado de Colon, het Turiapark en de bloemenbrug. KUNSTSTAD biedt u een gezellig glas cava aan om te proosten op een interessante en verrassende culturele reis.

 

DAG 2: De hele tweede dag staat in het teken van het historische Valencia. De monumenten en historische architectuur spelen de hoofdrol. Zo komen we onder meer langs het Museo Nacional de Cerármica, dat gevestigd is in een zeer ongebruikelijk gebouw, de kerk van de heilige Sint Maarten, het typische Plaza Redonda, de Santa Catalina kerk en we brengen een bezoek aan de Mercado Central. 

In de middag gaan we naar de Lonja de la Seda (De Gotische Zijdebeurs) en het Stadhuis van Valencia. Het Estación del Norte (hoofd treinstation) is in Art Nouveaustijl opgetrokken en u waant zich even in vervlogen tijd. Via het Plaza de Toros (stierenvechtersarena) lopen we de hippe wijk l’Eixample binnen.

DAG 3: Vandaag gaan we op zoek naar de oorsprong van Valencia. Via de Puente de la Exposicíon (ontworpen door architect Calatrava) gaan we naar het Almudín, een middeleeuws pakhuis dat omgetoverd werd tot een kerk. Daarna vervolgen we onze weg naar de crypte van de heilige Sint Vincentius. Het Almoinia is zeer indrukwekkend: ondergronds vindt u archeologische opgravingen van het Romeins Valencia.

Na de siësta bezoeken we het Centro del Carmen en zijn moderne kunstcollectie en krijgt u een rondleiding vol weetjes en verhalen door het Museo del Bellas Artes.

 

DAG 4: Niet ver van Valencia ligt de oude Romeinse stad Saguntum met zijn prachtige uitzicht over de kust en de omgeving. 's Middags vertrekken we naar Albufera en het stadje El Palmar. U ziet uitgestrekte rijstvelden en proeft hier uitgebreid aan de Spaanse paella.

 

DAG 5: Deze ochtend nemen we uitgebreid de tijd om de Ciudad de las Artes y las Ciencias (de stad van de kunst en wetenschappen) van de beroemde en bekritiseerde architect Santiago Calatrava te bezoeken. Waar zijn roem en de kritiek op zijn werk vandaan komt, laten we u hier zien.

Aan het einde van de middag vliegt u weer met KLM terug naar Amsterdam.


U zult thuis nog lang herinneringen ophalen over uw Valenciaanse avonturen.


Uw voordelen van een kunstreis bij KUNSTSTAD

Uw voordelen bij een kunstreis via Kunststad gaan ver:

  • u geniet 5 volle dagen in kunststad Valencia: we vliegen rond de middag heen op de eerste dag en rond de avond terug op de laatste dag. Midden in de nacht opstaan of laat thuiskomen is er dus niet bij
  •  u reist vanaf Schiphol, waar u wordt opgevangen en begeleid door onze gastheer
  • u wordt bij aankomst opgevangen door onze gastvrouw, die u begeleidt naar het hotel en zorg draagt voor uw bagage 
  • bij het hotel is het inchecken al geregeld. U krijgt direct de sleutel naar uw kamer
  • reist u alleen, ook dan krijgt u een 2-persoonskamer geheel voor u alleen
  • het 5-sterrenhotel staat in het centrum. Extra vroeg opstaan en een eind reizen, voordat het programma van start gaat is dus niet nodig
  • deze culture reis is onder begeleiding en heeft een vast programma. U kiest er echter zelf voor of u de hele dag meedoet met ons programma of (deels) uw eigen weg gaan. U bent dus vrij om mee te doen wanneer u wilt
  • wachten in lange rijen bij de musea is van de baan: wij hebben uw kaartje al en kunnen zonder te wachten naar binnen
  • u kunt ‘s avond kiezen of u mee-eet met de groep in het kwaliteitsrestaurant, dat wij geregeld hebben. U hoeft dus nooit alleen te eten of zelf te zoeken naar het lekkerste eten op de gezelligste plekjes
  • uw reisgids is een Nederlandstalige kunsthistoricus. Hij kent alle bijzondere verhalen achter de kunst en architectuur die niemand anders u vertelt.


Informatie over de culturele reis Spanje: Valencia

Reisdatum kunstreis Valencia:

Dinsdag 2 t/m zaterdag 6 mei 2017

Prijs:

Vanaf € 1.225
Amici-tarief € 1.180
Amici-tarief met kortingen  € 1.095                                                                                   
De prijzen zijn per persoon en op basis van een tweepersoonskamer  
Toeslag kamer voor eenpersoonsgebruik € 298,-

Betalingen en kortingen:

U betaalt 50% van de reissom gelijk na de reservering en het restant vóór de datum zoals vermeld zal worden in de reisbevestiging. Mocht u de reissom geheel na reservering betalen dan ontvangt u € 50,- p.p. betalingskorting.

(Deze regeling is toepasselijk op inschrijvingen en betalingen die minimaal 4 maanden voor de reisdatum bij ons binnen komen. Als u zich aanmeldt na deze periode van 4 maanden dient u de gehele reissom in een keer te voldoen).

Meldt u zich aan vóór 1 februari 2017 dan ontvangt u daarnaast ook nog eens extra € 35,- vroegboekkorting. 

Als Amici betaalt u met deze kortingen dus € 1.095,-

Groepsgrootte:

12-22 deelnemers

Deze kunstreis in Spanje is inclusief:

• kunsthistorische begeleiding door mr. drs. Marcel Verhoeven


• reisbegeleiding door Judith de Groot of een andere gastvrouw uit het team

• ontvangst op Schiphol door een KUNSTSTAD gastheer

• rechtstreekse comfortabele vliegreis met KLM van Amsterdam naar Valencia en vice versa 

• luchthavenbelasting

• ruimbagage (20 kg)

• transfer van en naar de luchthaven in Valencia

• verblijf in het luxe 5-sterren Westin hotel gelegen in het centrum van de stad Valencia

• uitgebreid ontbijtbuffet


• entreegelden van de musea en bezienswaardigheden die op het programma staan

• excursie naar Saguntum en La Albufera

• informatiemateriaal

• glas wijn op een leuke locatie


• administratiekosten t.w.v. € 25,00De reis naar kunststad Valencia is exclusief:

• lunches en diners

• persoonlijke uitgaven

• reis- en/of annuleringsverzekering

Vliegtijden van deze culturele reis:

U vertrekt op dinsdag 2 mei rond 13.30 uur vanaf Schiphol. De terugvlucht landt op zaterdag 6 mei rond 19.45 uur op de luchthaven van Amsterdam.  

Extra:

The Dinner Club biedt elke avond een facultatieve mogelijkheid om (op eigen kosten) samen te dineren, waarbij gevarieerde restaurants op het programma staan.