'Prachtig Porto'

Vierdaagse kunstreis van 18-21 september 2017Ga met ons mee dit najaar naar de aantrekkelijke Portugese stad Porto. Porto is een fraaie haven- en kunststad en de naamgever van Portugal. De stad is gebouwd op heuvels, ligt aan de Atlantische Oceaan en de kronkelende rivier de Douro. U geniet van de ontspannende zilte lucht, terwijl u verrast wordt door zoveel authentieke, unieke gebouwen, in- en doorkijkjes, het groen en de sfeer.


Porto, een echte kunststad!

De meeste mensen denken bij Porto meteen aan de zoete, sterke wijn met de gelijknamige naam, die daar inderdaad geproduceerd wordt, maar de stad Porto is een bezienswaardigheid op zich.

Het hele oude centrum van Porto met zijn talrijke bijzondere gebouwen vormen een groot openluchtmuseum. Het centrum staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het oudste deel van de stad is bekend onder de naam De Ribeira en kenmerkt zich door nauwe historische straatjes met her en der trappen naar leuke hoekjes en verrassende plekken.

Art Nouveau in Porto

Igreja do Carmo

Museu Nacional Soares dos ReisOpmerkelijke gebouwen in kunststad Porto

Tijdens deze kunstreis in Porto zullen sommige bouwwerken u direct opvallen, zoals de 76 meter hoge toren van De Igreja dos Clérgos kerk. De kathedraal Sé aan de Terreiro da Sé overtreft dit echter weer. Met zijn 2 torens en koepel, gelegen op een heuvel midden in de stad, is de kathedraal het oudste monument van Porto. En een belangrijke blikvanger.

 

Ook bezoeken we het Chrystal Palace in het hooggelegen, uitgestrekte park Jardins do Palácio de Cristal, de voormalige spoorbrug Maria Pia, gebouwd door Gustav Eiffel, en de evenzo in-het-oog springende stalen Ponte Dom Luís I, een icoon van de stad.

Porto als moderne architectuurstad

Ook wat betreft moderne architectuur is Porto een interessante stad. Zo is de Fundação de Serralves, alias Museu de Arte Contemporânea (Museum voor Moderne Kunst) een opvallend bouwwerk. Het bouwwerk is bovendien gesitueerd in het schitterend aangelegde Parque de Serralves, vlakbij het centrum van Porto, en werd ontworpen door de bekende Portugese architect Álvaro Siza. De kleurschakeringen van de herfst maken een wandeling in dit park tot een sprookjesachtige ervaring.

 

We gaan ook naar het Casa das Artes van zijn collega Eduardo Souto de Moura. En het Casa de Música, het futuristische, moderne en strakke bouwsel van de Nederlandse architect Rem Koolhaas, dat werd gebouwd naar aanleiding van het feit dat Porto in 2001 Culturele Hoofdstad van Europa was.

Ponte Louis I

Huisjes aan de haven

Casa da Música


Gaia, aan de overkant van de Douro

Aan de andere kant van de rivier de Douro ligt de stad Vila Nova de Gaia, kortweg Gaia genoemd, waar alle beroemde porthuizen zijn gelegen. Tijdens deze kunstreis bezoeken we zowel Gaia als Porto en zien we dat de steden letterlijk en figuurlijk met elkaar verbonden zijn.

In Gaia ligt de kloosterkerk Serra do Pilar, gebouwd in de 16e eeuw. U kijkt uit over zowel Porto en Gaia als De Duoro vanuit deze kerk. In de kelder van deze kloosterkerk mag u proeven aan verschillende soorten port. Ja, ook van de bekendste, Sandeman, die inmiddels al ruim 2 eeuwen gemaakt wordt.

Laat u zich ook meevoeren door de pracht praal en gastvrijheid van Porto?


Informatie over deze culturele kunstreis naar Porto

Reisdatum:

Maandag 18 september t/m donderdag 21 september 2017

Prijs:

Vanaf € 1.189