kunstreis Portugal, kunstreis Porto, kunststad Porto

4-daagse belevings- en kunstreis Portugal

'Prachtig Porto'

Vliegreis van 18 t/m 21 september 2017


Ga met ons mee dit najaar naar de aantrekkelijke Portugese stad Porto. Porto is een fraaie haven- en kunststad en de naamgever van Portugal. De stad is gebouwd op heuvels, ligt aan de Atlantische Oceaan en de kronkelende rivier de Douro. U geniet van de ontspannende zilte lucht, terwijl u verrast wordt door zoveel authentieke, unieke gebouwen, in- en doorkijkjes, het groen en de sfeer.

Kunststad Porto

De meeste mensen denken bij Porto meteen aan de zoete, sterke wijn met de gelijknamige naam, die daar inderdaad geproduceerd wordt, maar de stad Porto is een bezienswaardigheid op zich.

Het hele oude centrum van Porto met zijn talrijke bijzondere gebouwen vormen een groot openluchtmuseum. Het centrum staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het oudste deel van de stad is bekend onder de naam De Ribeira en kenmerkt zich door nauwe historische straatjes met her en der trappen naar leuke hoekjes en verrassende plekken.

kunstreis Portugal, kunstreis Porto, kunststad Porto
Het historische centrum van Porto is één groot openluchtmuseum

Opmerkelijke gebouwen in kunststad Porto

Tijdens deze kunstreis in Porto zullen sommige bouwwerken u direct opvallen, zoals de 76 meter hoge toren van De Igreja dos Clérgos kerk. De kathedraal Sé aan de Terreiro da Sé overtreft dit echter weer. Met zijn 2 torens en koepel, gelegen op een heuvel midden in de stad, is de kathedraal het oudste monument van Porto. En een belangrijke blikvanger.

 

Ook bezoeken we het Chrystal Palace in het hooggelegen, uitgestrekte park Jardins do Palácio de Cristal, de voormalige spoorbrug Maria Pia, gebouwd door Gustav Eiffel, en de evenzo in-het-oog springende stalen Ponte Dom Luís I, een icoon van de stad.

kunstreis Portugal, kunstreis Porto, kunststad Porto
De blauw wit betegelde Igreja do Carmo in Porto


"Ik heb een heerlijke reis naar Porto gehad. Een gezellige groep reisgenoten en het interessante programma maakten dat ik zeker nog eens met KUNSTSTAD op reis ga. En wie weet kom ik nog eens in Porto terug." -Maaike ten Brinke -


Porto als moderne architectuurstad

Ook wat betreft moderne architectuur is Porto een interessante stad. Zo is de Fundação de Serralves, alias Museu de Arte Contemporânea (Museum voor Moderne Kunst) een opvallend bouwwerk. Het bouwwerk is bovendien gesitueerd in het schitterend aangelegde Parque de Serralves, vlakbij het centrum van Porto, en werd ontworpen door de bekende Portugese architect Álvaro Siza. De kleurschakeringen van de herfst maken een wandeling in dit park tot een sprookjesachtige ervaring.

 

We gaan ook naar het Casa das Artes van zijn collega Eduardo Souto de Moura. En het Casa de Música, het futuristische, moderne en strakke bouwsel van de Nederlandse architect Rem Koolhaas, dat werd gebouwd naar aanleiding van het feit dat Porto in 2001 Culturele Hoofdstad van Europa was.

kunstreis Portugal, kunstreis Porto, kunststad Porto
Een werk van een lokale kunstenaar in het Museu Nacional de Soares dos Reis
kunstreis Portugal, kunstreis Porto, kunststad Porto
Het moderne Casa de Música is ontworpen door de Nederlander Rem Koolhaas.

Gaia, kunststad aan de overkant van de Douro

Aan de andere kant van de rivier de Douro ligt de stad Vila Nova de Gaia, kortweg Gaia genoemd, waar alle beroemde porthuizen zijn gelegen. Tijdens deze kunstreis bezoeken we zowel Gaia als Porto en zien we dat de steden letterlijk en figuurlijk met elkaar verbonden zijn.

In Gaia ligt de kloosterkerk Serra do Pilar, gebouwd in de 16e eeuw. U kijkt uit over zowel Porto en Gaia als De Duoro vanuit deze kerk. In de kelder van deze kloosterkerk mag u proeven aan verschillende soorten port. Ja, ook aan de bekendste, Sandeman, die inmiddels al ruim 2 eeuwen gemaakt wordt.Het luxueuze 5-sterren hotel tijdens deze culturele reis

kunstreis Portugal, kunstreis Porto, kunststad Porto
Het heerlijke Intercontinental Hotel in Porto

Zoals u misschien weet is onze slogan De Kunst van het Beleven. In dat kader hebben we voor deze reis een exclusief 5-sterrenhotel geselecteerd, waarin het verblijf een echte belevenis is.  

 

We logeren namelijk in het schitterende InterContinental Porto - Palacio Das Cardosas. Dit is gelegen in het centrum van de stad en dus op korte loopafstand van verschillende bezienswaardigheden. Het indrukwekkende gebouw dateert uit de achttiende eeuw en ademt een historische sfeer uit. Natuurlijk is het van alle moderne gemakken voorzien en is de verzorging uitmuntend.  


"Porto verraste mij enorm. Ik was altijd al fan van Portugal, maar Porto heeft echt mij hart gestolen.

Een authentieke stad die ik met KUNSTSTAD echt goed heb leren kennen" -Marja van de Giessen-Uw voordelen van een kunstreis bij KUNSTSTAD

Uw voordelen bij een kunstreis via Kunststad gaan ver:

  • u geniet 4 volle dagen in de kunststeden: we vliegen rond half 10 ’s morgens op de eerste dag heen en aan het begin van de avond op de laatste dag terug. Midden in de nacht opstaan voor uw vliegreis is er dus niet bij
  • u reist vanaf Schiphol, waar u door onze gastheer wordt opgevangen en begeleid
  • bij aankomst wordt u opgevangen door onze gastvrouw, die u begeleidt naar het hotel
  • bij het hotel is het inchecken al geregeld. U krijgt direct de sleutel naar uw kamer
  • reist u alleen, ook dan krijgt u een 2-persoonskamer voor u alleen
  • het 5-sterrenhotel staat in het centrum. Extra vroeg opstaan elke dag en een vermoeiend eind reizen naar de bezienswaardigheden is dus niet nodig
  • deze culture reis is onder begeleiding van een echte kunstkenner, mr. drs. Marcel Verhoeven en heeft een vast programma. U kiest er echter zelf voor of u de hele dag meedoet met ons programma of (deels) uw eigen weg gaat. U bent dus vrij om mee te doen wanneer u wilt
  • wachten in lange rijen bij de musea is van de baan: wij hebben uw kaartje van tevoren geregeld. U kunt dus zonder te wachten naar binnen
  • u kunt ‘s avond kiezen of u mee-eet met de groep in de restaurants die wij geregeld hebben. U hoeft dus nooit alleen te eten of zelf te zoeken naar het lekkerste eten op de gezelligste plekjes
  • uw reisgids is een Nederlandstalige kunsthistoricus. Hij kent alle bijzondere verhalen achter de kunst en architectuur die u anders niet zou horen.


Informatie over de culture reis naar Porto

Reisdatum kunstreis Porto:

Maandag 18 t/m donderdag 21 september 2017

Prijs:

Vanaf € 1.324
Amici-tarief € 1.274
Amici-tarief met kortingen  € 1.189                                                                                
De prijzen zijn per persoon en op basis van een tweepersoonskamer  
Toeslag kamer voor eenpersoonsgebruik € 299,-

Betalingen en kortingen:

U betaalt 50% van de reissom gelijk na de reservering en het restant vóór de datum zoals vermeld zal worden in de reisbevestiging. Mocht u de reissom geheel na reservering betalen dan ontvangt u € 50,- p.p. betalingskorting.

(Deze regeling is toepasselijk op inschrijvingen en betalingen die minimaal 4 maanden voor de reisdatum bij ons binnen komen. Als u zich aanmeldt na deze periode van 4 maanden dan voldoet u de gehele reissom in een keer).

Meldt u zich aan vóór 12 maart 2017 dan ontvangt u daarnaast ook nog eens extra € 35,- vroegboekkorting. 

Als Amici betaalt u met deze kortingen dus € 1.189,-

Groepsgrootte:

12-22 deelnemers

Deze kunstreis naar Porto is inclusief:

• kunsthistorische begeleiding door mr. drs. Marcel Verhoeven


• reisbegeleiding door Judith de Groot of een andere gastvrouw uit het team

• ontvangst op Schiphol door een gastvrouw/gastheer

• rechtstreekse heenreis van Amsterdam naar Porto met KLM (vertrek om 08.45 uur)

• rechtstreekse retourreis van Porto naar Amsterdam met Vueling (aankomst op Schiphol om 22.00 uur)

• luchthavenbelasting

• ruimbagage (20 kg)

• transfer van en naar de luchthaven in Porto

• verblijf in het luxe 5-sterren Intercontinental Hotel gelegen in het centrum van de stad Porto

• uitgebreid ontbijtbuffet


• entreegelden van de musea en bezienswaardigheden die op het programma staan

• excursie door de Douro-vallei

• informatiemateriaal

• glas wijn op een leuke locatie


• administratiekosten t.w.v. € 25,00Deze culture reis naar Porto/Portugal is exclusief:

• lunches en diners

• persoonlijke uitgaven

• reis- en/of annuleringsverzekering

Extra:

The Dinner Club biedt elke avond een facultatieve mogelijkheid om (op eigen kosten) samen te dineren, waarbij gevarieerde restaurants op het programma staan. 

Wilt u genieten van de unieke mengeling van de zwoele herfst- en zeelucht, u voortdurend afvragend hoe u alle pracht en de bijzondere sfeer in deze kunstreis naar Porto goed op de foto krijgt? Boekt u dan direct uw reis voor een ervaring, waarover u nog lang napraat.