Tweedaagse excursiereis per touringcar naar:

* MUSEUM 'MORE' IN GORSSEL

* KASTEEL RUURLO in de Achterhoek

* MUSEUM 'HET DEPOT' in Wageningen

Reisdatum: 8-9 augustus 2020Tijdens deze unieke tweedaagse reis per luxe touringcar bezoekt u met ons een aantal schitterende Nederlandse musea!

Op de eerste dag zult u de indrukwekkende collectie van Beeldengalerij 'Het Depot' in Wageningen gaan bekijken. Dit bijzondere museum is echt een parel voor kunstliefhebbers; in verschillende museumgebouwen, die onderling met elkaar verbonden zijn door een prachtige botanische tuin, wordt indrukwekkende hedendaagse beeldhouwkunst tentoongesteld. 

De volgende dag begint met een bezoek aan de mooie 'Kunstgalerij Lenten' waar we de indrukwekkende privé-collectie van actrice Gerda Havertong en haar partner Roelof Lenten kunnen bewonderen. Tijdens een gastvrij ontvangst met koffie zullen zowel Gerda als Roelof meer vertellen over de door hen geëxposeerde kunstwerken. Hierna zijn wij binnen 10 minuten bij het nabij gelegen 'Museum 'MOREin het Gelderse Gorssel. Museum 'MORE'  is het grootste museum voor Modern Realisme in Nederland en toont meer dan een eeuw realistische topkunst van grootmeesters zoals Pyke Koch, Charley Toorop en Carel Willink. De kunstwerken worden tentoongesteld in een imposant museumgebouw dat deels bestaat uit het voormalige gemeentehuis van Gorssel. Het andere deel van het museum bestaat uit een ruime en overzichtelijke nieuwbouw waar de indrukwekkende schilderijencollectie uitstekend tot zijn recht komt. De gidsen van het Museum 'MORE' zullen u met veel plezier tijdens een unieke en uitgebreide rondleiding zeer boeiend allerlei dingen over de getoonde kunst vertellen. Tenslotte staat op deze tweede excursiedag ook nog een bezoek aan het idyllische Kasteel Ruurlo op het programma. In een historisch slot wordt het overige deel van de collectie van Museum 'MORE'  geëxposeerd. In Kasteel Ruurlo ligt de nadruk op Carel Willink en zijn toenmalige partner Mathilde Willink. Niet alleen schilderijen van Willink zijn hier te zien, maar ook een aantal van de schitterende jurken die ontwerpster Fong Leng voor Mathilde maakte worden stijlvol aan het publiek getoond.

Kortom, dit is excursiereis die u als kunstliefhebber niet mag missen!

Beeldengalerij 'Het Depot' in Wageningen

Pycke Koch in Museum 'MORE'

Willink in 'Kasteel Ruurlo'Museum 'Het Depot' en de botanische tuinen in Wageningen

Het museum 'Het Depot' in Wageningen is echt heel bijzonder!  Dit museum is deels gehuisvest in een voormalig gebouw van de universiteit van Wageningen en de andere helft bevindt zich een fraaie nieuwbouw. Tezamen is hierdoor een enorme expositieruimte opstaan die schitterend is gelegen midden in de botanische universitaire tuinen. Talrijke sculpturen hebben in het genoemde museumgebouw hun onderkomen gekregen en geven een uitstekend overzicht van de hedendaagse Nederlandse beeldhouwkunst. In de indrukwekkende collectie staat vooral de mens en het menselijk lichaam centraal en dit thema zie je voortdurend terug bij de beelden die hier tentoongesteld worden. Zeer opmerkelijk is trouwens het feit dat u alle sculpturen mag aanraken en dit is één van de redenen waarom het Museum 'Het Depot'  heel uniek is.

De kunst wordt trouwens niet alleen in het genoemde hoofdgebouw 'Het Depot' geëxposeerd, maar ook op andere nabijgelegen locaties kunt u beeldhouwwerk aanschouwen, zo staan er allerlei sculpturen in de aangrenzende botanische tuin genaamd 'De Dreijen'. De afwisseling van de beeldschone kunstwerken in combinatie met magnifieke struiken, planten en bomen zorgt dat dit bij elkaar echt heel betoverend werkt. Heerlijk rustig lopend door het schitterende groen ontdekt u steeds weer bijzondere bomen, struiken, bloemen én uiteraard de sculpturen! Als bezoeker worden dus verschillende zintuigen geprikkeld want u geniet van overweldigende vormen, kleuren én zelfs geuren. De Arboreta, zoals de botanische tuin 'De Dreijen' ook wel genoemd wordt, verbindt het hoofdgebouw van 'Het Depot' met een karakteristiek bouwwerk genaamd Villa Hinkeloord . In dit laatst genoemde landhuis kunt u wederom beeldhouwwerken uit de collectie bekijken. Een belangrijk deel van Villa Hinkeloord wordt ingenomen door een   permanente expositie van monumentaal werk van beeldhouwster Eja Siepman van den Berg (1943).  

Als ware kunstliefhebber moet u dus museum 'Het Depot' eens gezien hebben en tijdens deze unieke tweedaagse reis krijgt u de mogelijkheid om met ons dit museumcomplex in Wageningen te  bezoeken.

Als leuk extraatje kunt u aan het eind van de middag via een andere botanische tuin genaamd 'Belmonte Arboretum' tijdens een (korte) wandeling naar ons comfortabele hotel lopen dat op een kleine afstand van het museum 'Het Depot' is gelegen. Vanaf het terras van ons hotel, gesitueerd op de Wageningsche Berg, hebt u trouwens een fenomenaal uitzicht over de Gelderse Vallei en op die plek kunt u in alle rust heerlijk terug kijken op een mooie eerste excursiedag.

Museum 'Het Depot' in Wageningen

Beeldengalerij 'Het Depot'

Botanische tuin 'De Dreijen''Kunstgalerij Lenten' van actrice Gerda Havertong en Roelof Lenten

Tijdens deze unieke kunstreis zult u op de tweedag dag  gastvrij ontvangen worden door tv-persoonlijkheid Gerda Havertong en echtgenoot Roelof Lenten. Gerda Havertong is niet alleen een bekend actrice, van onder meer de kinderserie Sesamstraat, maar samen met haar echtgenoot Roelof Lenten verzamelt zij al meer dan 45 jaar schilderijen, aquarellen, grafiek en bronzen sculpturen van talrijke kunstenaars uit Nederland, Belgie, Frankrijk en andere landen. Met veel passie,kennis en ervaring hebben zij een indrukwekkende collectie opgebouwd die zij in hun eigen 'Kunstgalerij' in het pittoreske Gelderse plaatsje Epse tentoonstellen. Met veel enthousiasme zullen zowel Gerda als Roelof, tijdens ons bezoek aan hen, vertellen over hun kunst en de locatie. 

Gerda Havertong & Roelof Lenten

De karakteristieke 'Kunstgalerij Lenten'

Interieur van 'Kunstgalerij Lenten'Museum 'MORE'! Het museum voor Modern Realisme in Gorssel

Museum 'MORE' in de Gelderse plaats Gorssel is een belangrijk nieuw museum in ons land en is tevens hét grootste museum voor het Nederlands Modern Realisme. Op een schitterende locatie zijn werken te zien van toonaangevende Nederlandse figuratieve kunstenaars van de afgelopen honderd jaar. Zo hangen hier, in een schitterende ambiance, schilderijen van onder meer Carel Willink, Pyke Koch, Jan van Tongere, Raoul Hynckes, Wim Schuhmacher, Dick Ket, Charley Toorop en ook van haar zoon de schilder Edgar Fernhout. Daarnaast worden de hedendaagse realisten niet vergeten en zo doende ontwaren we prachtige foto's van Erwin Olaf en schilderijen van Marlene Dumas. 

Kunstverzamelaar en miljonair Hans Melchers verwierf in 2012 de Nederlandse werken uit de voormalige Scheringacollectie van de DSB Bank. De verzameling omvat maar liefst 1200 werken (!), waarvan er telkens ongeveer 200 in Gorssel tentoongesteld kunnen worden. 

Ook het museumgebouw van Museum 'MORE' is zeer de moeite waard, het is deels gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Gorssel, echter het grootste deel van de collectie wordt tentoongesteld in een schitterende aanpalende nieuwbouw die speciaal hiervoor ontworpen werd door de architect Hans van Heeswijk. Deze toonaangevende bouwmeester is tevens verantwoordelijk voor de geslaagde verbouwing van Het Mauritshuis in Den Haag en de smaakvolle metamorfose van het 17de eeuwse Amstelhof tot museum 'Hermitage aan de Amstel' in Amsterdam. Van Heeswijk bouwde niet alleen een functioneel museumgebouw in het Gelderse Gorssel, maar hij hield ook rekening met esthetiek. Hierdoor is het in Museum 'MORE' heerlijk vertoeven en de kunstcollectie komt er zogezegd uitermate goed tot zijn recht!
Het is dan ook een genot om onder leiding van een gerenommeerd gids van Museum 'MORE' langs de schilderijencollectie te wandelen en alle ins en outs te horen.

Charley Toorop in Museum 'MORE'

Raoul Hynckes in Museum 'MORE'

'De Zeppelin' van Carel WillinkKasteel Ruurlo met topwerken van Carel Willink

Het prachtige Kasteel Ruurlo, gelegen in de bosrijke Achterhoek is één van de mooiste kastelen van Gelderland en biedt plaats aan ander deel van de collectie van Museum 'MORE' . Na een bezoek aan de hoofdvestiging van Museum 'MORE'  in Gorssel, wordt u na een half uurtje rijden, in het Gelderse Ruurlo getrakteerd op de kunst van Carel Willink uit de collectie van Hans Melchers. Het historische Kasteel Ruurlo, dat al in 1326 in documenten genoemd wordt, was sinds de 15e eeuw in handen van de Nederlandse adellijke familie Van Heeckeren. Toen miljonair Melchers een aantal jaren geleden het fraaie kasteel kocht maakte hij direct verbouwingsplannen dat resulteerde in prachtig museumgebouw waarbij met veel respect rekening is gehouden met alle historische details. Het is niet alleen bijzonder om de schilderijen van Carel Willink te bekijken, waaronder het monumentale schilderij dat hij maakte van zijn toenmalige vrouw Mathilde, maar het is ook heerlijk om door de kasteeltuin, ontworpen in Engelse landschapsstijl, te wandelen.
De permanente tentoonstelling met werken van Carel Willink in Kasteel Ruurlo wordt trouwens compleet gemaakt met een expositie van authentieke jurken van Mathilde Willink ontworpen door de couturière Fong Leng en daarnaast hangen er artistieke foto's van Carel en Mathilde Willink gemaakt door de beroemde fotograaf Paul Huf.

Mathilde's jurken in 'Kasteel Ruurlo'

Het interieur van 'Kasteel Ruurlo'

Het exterieur van 'Kasteel Ruurlo'Bekijk onderaan deze pagina een uitgebreidere foto-impressie van alle bezienswaardigheden.Trefpunt in het centraal gelegen Breukelen

Van der Valk Hotel Breukelen

Stationsweg 91

3621 LK Breukelen

Voor uw comfort en gemak verwelkomen wij u graag vanaf 09.00 uur in het centraal gelegen Van der Valk Hotel Breukelen. Nadat u daar in alle rust genoten hebt van een heerlijk kopje koffie met een lekker gebakje vertrekken we per luxe touringcar richting Wageningen. 

Het Van der Valk Hotel is uitstekend te bereiken. Mocht u met de auto komen dan kunt u gratis uw auto parkeren op het (bewaakte) parkeerterrein van het hotel. U ontvangt van ons aan het einde van de reis (kosteloos) een uitrijkaartje.

Komt u liever met de trein naar ons opstappunt? Het ns-treinstation van Breukelen is letterlijk naast het hotel gelegen en dus slechts enkele tientallen meters van de hotellobby verwijderd.

Mocht u trouwens helemaal uitgerust aan deze tweedaagse reis willen beginnen dan is het vanzelfsprekend mogelijk om in het Van der Valk Hotel in Breukelen te blijven overnachten.

Informatie over deze 2-daagse kunstreis

Zaterdag 8 t/m zondag 9 augustus 2020

Standaardprijs: € 339,00 p.p.

Toeslag kamer voor eenpersoonsgebruik: € 40,00

Inclusief

  • kunsthistorische begeleiding
  • vervoer per luxe touringcar
  • koffie/thee met gebak in Breukelen
  • overnachting in het luxe 4-sterrenhotel Wageningsche Berg, inclusief uitgebreid ontbijtbuffet
  • heerlijk dinerbuffet in het hotel (voor- en hoofdgerecht) exclusief drankjes
  • informatiemateriaal

  • administratiekosten

Exclusief

  • persoonlijke uitgaven
  • reis- en/of annuleringsverzekering
  • entreegelden voor de musea die op het programma staan, echter als u in het bezit bent van een Museumkaart dan is de entree gratis! (soms geldt een kleine toeslag bij de tijdelijke tentoonstelling in Museum 'More').


Foto-impressie:

(klik op de afbeeldingen om ze te vergroten)


Museum 'MORE' in Gorssel

Kasteel Ruurlo

Museum 'Het Depot' in Wageningen

Villa Hinkeloord en de botanische tuin in Wageningen

Klik op de bovenstaande foto's om ze te vergroten.

Beeldengalerij 'Het Depot' in Wageningen.

Het museum met als thema 'het menselijk lichaam',

waar je de sculpturen mag aanraken.