MUSEUM 'MORE'

KASTEEL RUURLO

Museum 'Het Depot'

Tweedaagse excursiereis per touringcar op 17 en 18 maart 2018Tijdens deze unieke tweedaagse reis per luxe touringcar bezoekt u met ons een aantal schitterende nieuwe Nederlandse musea!

U gaat het indrukwekkende Beeldengalerij 'Het Depot' in Wageningen bewonderen, dit museum is echt een parel op museumgebied: in verschillende museumgebouwen, die onderling met elkaar verbonden zijn door een prachtige botanische tuin, wordt indrukwekkende hedendaagse beeldhouwkunst tentoongesteld.
Daarnaast bekijkt u vervolgens met ons de imposante collectie van Museum 'MORE' in het Gelderse Gorssel. Dit is het grootste museum voor Modern Realisme en toont aan ons een eeuw topkunst van grootmeesters zoals Pyke Koch, Charley Toorop en Carel Willink. De laatst genoemde wordt trouwens ook stijlvol tentoongesteld in het idyllische Kasteel Ruurlo, dat eveneens op het programma staat.

Als klap op de vuurpijl worden we ook gastvrij ontvangen door Gerda Havertong en haar partner Roelof Lenten in hun schitterende 'Kunstgalerij Lenten' dat nabij Museum 'MORE' in het Gelderse Gorssel is gelegen.

De liefhebber van kunst, architectuur en natuur komt tijdens deze twee dagen dus uitstekend aan zijn trekken!

Museum 'MORE' in Gorssel

Museum 'MORE' in Gorssel

Museum 'MORE' in GorsselMuseum 'MORE'! Modern Realisme

Museum 'MORE'  in de Gelderse plaats Gorssel is hét grootste museum voor Nederlands Modern Realisme! Er zijn hier werken te zien van toonaangevende Nederlandse figuratieve kunstenaars van de afgelopen 100 jaar. Er hangen in een schitterende ambiance schilderijen van onder meer Carel Willink, Pyke Koch, Jan van Tongere, Raoul Hynckes, Wim Schuhmacher, Dick Ket, Charley Toorop en haar zoon Edgar Fernhout. Ook hedendaagse realisten zijn hier vertegenwoordigd zoals foto's van Paul Huf en Erwin Olaf en schilderijen van Marlene Dumas. 

Kunstverzamelaar en miljonair Hans Melchers verwierf in 2012 de Nederlandse werken uit de voormalige Scheringacollectie van de DSB Bank. De verzameling omvat maar liefst 1200 werken (!!), waarvan er telkens ongeveer 200 in Gorssel tentoongesteld kunnen worden. 

Ook het museumgebouw van Museum 'MORE'  is zeer de moeite waard, het is deels gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Gorssel, echter het grootste deel van de collectie wordt tentoongesteld in een schitterende aanpalende nieuwbouw die speciaal hiervoor ontworpen werd door Hans van Heeswijk. Deze toonaangevende architect is tevens verantwoordelijk voor de geslaagde verbouwing van Het Mauritshuis in Den Haag en de smaakvolle metamorfose van de 17de eeuwse Amstelhof tot museum'Hermitage aan de Amstel'  in Amsterdam. Van Heeswijk bouwde niet alleen een functioneel museumgebouw in het Gelderse Gorssel, maar hij hield ook rekening met esthetiek. Het is hierdoor in Museum 'MORE' in Gorssel heerlijk vertoeven en de kunstcollectie komt er uitermate tot zijn recht!

Museum 'MORE' in Gorssel

Museum 'MORE' in Gorssel

Museum 'MORE' in GorsselKasteel Ruurlo, Carel Willink

Kasteel Ruurlo is een prachtig stukje historische bouwkunst gelegen op een schitterend landgoed in de Achterhoek. Kasteel Ruurlo dat al in 1326 in documenten genoemd wordt, is sinds de 15e eeuw in handen van de Nederlandse adellijke familie Van Heeckeren. De huidige eigenaar, de miljonair Hans Melchers, heeft in 2017 zijn plannen gerealiseerd om in dit kasteel een permanent onderkomen voor zijn topwerken van Carel Willink te creëren.

Het Kasteel Ruurlo, dat pas sinds 27 juni 2017 is geopend voor het publiek, is de tweede locatie van Museum 'MORE'.

Kasteel Ruurlo

Kasteel Ruurlo

Kasteel RuurloMuseum 'Het Depot' en de botanische tuinen

Net als de twee bovengenoemde musea in de Achterhoek is museum 'Het Depot' in Wageningen echt heel bijzonder! Als ware kunstliefhebber moet u Museum 'Het Depot' eens gezien hebben en daarom gaat u met ons dit museumcomplex tijdens deze unieke reis bezoeken. Het museum heeft zowel een permanente als ook tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse beeldhouwkunst. In de collectie staat vooral de mens centraal en de menselijke proporties zijn terug te vinden in de talrijke sculpturen die tentoongesteld worden. Zeer opmerkelijk is trouwens het feit dat u alle sculpturen mag aanraken en dit is één van de redenen waarom het Museum 'Het Depot'  heel uniek is. De sculpturen worden niet alleen in het'Het Depot' geëxposeerd, maar ook op andere nabijgelegen locaties kunt u beeldhouwwerk aanschouwen zoals in aangrenzende botanische tuin 'De Dreijen' waar de afwisseling van beeldschone kunstwerken met magnifieke struiken, planten en bomen echt heel betoverend werkt. Heerlijk rustig lopend door het schitterende groen ontdekt u steeds weer bijzondere bomen, struiken, bloemen én sculpturen! Als bezoeker geniet u dus van overweldigende vormen, kleuren én geuren. De Arboreta, zoals de botanische tuin 'De Dreijen' ook wel genoemd wordt, verbindt Museum 'Het Depot' met Villa Hinkeloord met elkaar. In het laatst genoemde landhuis kunt u wederom beeldhouwwerken bekijken, waaronder een permanente expositie van uniek werk van beeldhouwster Eja Siepman van den Berg (1943).  

Museum 'Het Depot'

Museum 'Het Depot'

Botanische tuin 'De Dreijen''Kunstgalerij Lenten' van actrice Gerda Havertong en Roelof Lenten

Tijdens deze unieke tweedaagse kunstreis zult u eveneens gastvrij ontvangen worden door het echtpaar Gerda Havertong en Roelof Lenten. Gerda Havertong is niet alleen een bekend actrice, in onder meer de kinderserie Sesamstraat, maar samen met haar echtgenoot Roelof Lenten verzamelt zij al meer dan 45 jaar schilderijen, aquarellen, grafiek en bronzen sculpturen van talrijke kunstenaars uit Nederland, Belgie, Frankrijk en andere landen. Met veel passie en kennis selecteren zij kunstenaars en kunstwerken die zij graag in hun 'Kunstgalerij' willen vertegenwoordigen en vanzelfsprekend kunnen geïnteresseerden en liefhebbers zoals dat hoort ook werken uit hun galerie aanschaffen. 

 

Gerda Havertong & Roelof Lenten

'Kunstgalerij Lenten'

'Kunstgalerij Lenten'Bekijk onderaan deze pagina een uitgebreidere foto-impressie van alle bezienswaardigheden.


Trefpunt in het centraal gelegen Breukelen

Van der Valk hotel Breukelen

Stationsweg 91

3621 LK Breukelen

Voor alle uw comfort en gemak verwelkomen wij u graag vanaf 08.45 uur in het centraal gelegen Van der Valkhotel Breukelen. Nadat u daar genoten hebt  van een heerlijk kopje koffie met een lekker gebakje krijgt u een inleiding over de te bezoeken locaties. 

Het Van de Valkhotel is uitstekend te bereiken. Mocht u met de auto komen dan kunt u kosteloos uw auto parkeren op het (bewaakte) parkeerterrein van het hotel. Komt u liever met de trein naar het beginpunt? Het treinstation van Breukelen is letterlijk naast het Van der Valkhotel gelegen en dus slechts enkele tientallen meters van de hotellobby verwijderd.

Mocht u trouwens helemaal uitgerust aan deze tweedaagse reis willen beginnen dan is het zelfs mogelijk om in het Van der Valkhotel in Breukelen te blijven overnachten.

 

Informatie over deze 2-daagse kunstreis

Datum: zaterdag 17 t/m zondag 18 maart 2018

Prijs: € 259,00 p.p. Amici-tarief € 239,00 p.p.

Toeslag kamer voor eenpersoonsgebruik: € 38,00

Inclusief

  • kunsthistorische begeleiding
  • vervoer per luxe touringcar
  • koffie/thee met gebak in Breukelen
  • overnachting in het luxe 4-sterrenhotel Wageningse Berg, inclusief ontbijtbuffet
  • heerlijk dinerbuffet in het hotel (exclusief drankjes)
  • informatiemateriaal

  • administratiekosten

Exclusief

  • persoonlijke uitgaven
  • reis- en/of annuleringsverzekering
  • entree van Museum 'MORE' en Kasteel Ruurlo, echter als u in het bezit bent van een Museumkaart dan is de entree gratis of geldt er een kleine toeslag voor het facultatief bezoeken van de tijdelijke tentoonstelling.

Minimaal 15 deelnemers.Foto-impressie:

(klik op de afbeeldingen om ze te vergroten)


Museum 'MORE' in Gorssel

Kasteel Ruurlo

Museum 'Het Depot' in Wageningen

Villa Hinkeloord en de botanische tuin in Wageningen

Klik op de bovenstaande foto's om ze te vergroten.