Kerstreis 'Magisch Málaga'

Vierdaagse kunst- en kerstreis

Vertrekdatum: 23 december 2018Eind november worden traditioneel door de burgemeester van de Málaga de vier miljoen kerstlichtjes die boven de bekende winkelstraat Calle Larios hangen aangezet. Het is werkelijk een spektakel en een schitterend gezicht om de binnenstad versierd te zien. Het vormt, tezamen met de kerstmarkt en de vele kerststallen die in Málaga te vinden zijn, een gezellig fonkelend en betoverend kerstdecor.

Het is heerlijk om eind december, als het in Nederland guur en koud is, het zeer aangename klimaat van Zuid-Spanje op te zoeken en hier samen met ons uw kerstdagen door te brengen. Er staat u een gevarieerd cultureel programma te wachten en uiteraard zult u (facultatief) gezellig gezamenlijk dineren en het glas heffen op de feestdagen.


De 4 miljoen kerstlichtjes in Calle Larios

Uitzicht over Málaga

Het centrum van MálagaKunststad Málaga

Málaga, gelegen in het prachtige Andalusië, is echt een stad die u een keer gezien moet hebben! De sfeer is heerlijk, authentiek Spaans, en de stad heeft ook enorm veel te bieden qua kunst en cultuur.

Het oude historische centrum is gelegen aan de Middellandse Zee waarbij de haven en het nabij gelegen strand dan ook interessante trekpleisters zijn. In dit stadsdeel ligt het gloednieuwe Centre Pompidou Málaga, een dependance dat het beroemde museum uit Parijs kort geleden geopend heeft. Hier zijn werken te zien van onder meer Willem De Kooning, Pablo Picasso, Frida Kahlo, Francis Bacon, Max Ernst en René Magritte.

De kathedraal van Málaga is zeer de moeite waard. Dit icoon van de stad zie je niet snel over het hoofd en het fraaie interieur in gotische en renaissance stijl is erg bijzonder.

En natuurlijk mag de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso niet ongenoemd blijven. Wist u namelijk dat hij in Málaga geboren is? Uiteraard besteden we tijdens deze reis aandacht aan deze grootheid.

Het Centre Pompidou Málaga

Interieur van de kathedraal van Málaga

Pablo Picasso wordt met een standbeeld geëerd in MálagaProgramma

Wij bieden u tijdens deze reis een gevarieerd en interessant programma aan waarbij u op hele gezellig en verassende wijze de kerstdagen viert, samen met een gelijkgestemd gezelschap.

 

Dag 1: Om 12.25 uur vliegt u met KLM rechtstreeks naar Málaga. Na aankomst in het heerlijke comfortabele viersterrenhotel, gelegen in het centrum van de stad naast de kathedraal, maken we een korte wandeling naar deze beroemde kathedraal om de sfeer te proeven van Málaga. Daarna wordt u door KUNSTSTAD een heer glas wijn aangeboden.

 

Dag 2: In de ochtend verkennen we de haven en de prachtige boulevard. U bezoekt het prestigieuze Centre Pompidou, waar topstukken te zien zijn van onder meer Willem De Kooning, Francis Bacon, Max Ernst en René Magritte. Daarna lopen we door naar het strand Playa de la Malagueta.

Na de siësta maken we een stadswandeling door het historische centrum, met onder meer een bezoek aan het Bisschoppelijk Paleis en de Kathedraal. We bekijken het Teatro Romano en de vele pittoreske straatjes.

Dag 3: 

Deze ochtend starten we met een bustocht door de omgeving van Málaga. U bewondert onder meer Málaga en omstreken vanuit een hooggelegen uitzichtpunt waarbij u een fenomenaal panorama heeft. Niet ver hiervandaan ligt het Gibralfaro fort waarvan u het exterieur zult kunnen bekijken. De natuur, de bergen, de Middellandse Zee en architectuur maken deze tocht afwisselend en boeiend. 

De middag is ter vrije besteding.

 

Dag 4: 

De laatste dag van deze bijzondere reis maken we een wandeling door het Málaga van Picasso. Pablo Picasso werd in 1881 in Malaga geboren en daar is men in zijn geboortestad meer dan trots op! Zijn geboortehuis is te bezichtigen en op het pleintje hiervoor is Picasso in een bronzen standbeeld vereeuwigd. Natuurlijk zullen we ook een bezoek brengen aan het Picasso Museum dat alleen al vanwege het prachtige gebouw een traktatie is. Om 16.25 uur vliegt u weer met KLM terug naar Amsterdam. 

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. 

's Avonds reserveren wij voor u gezellige restaurants om (facultatief) gezamenlijk te dineren. Vertrekdata:

23 december 2018

Prijs:

Vanaf € 965,-


Foto-impressie van Málaga

(Klik op de foto's om ze te vergoten)