'Venetië & De Biënnale'

Vijfdaagse kunstreis 11 t/m 15 november 2017

Vijfdaagse kunstreis van 16 t/m 20 november 2017Venetië is een kunststad bij uitstek en dit jaar nog meer, waardoor u geniet van een overvloed aan kunst! Dat varieert van zeer oud tot modern werk, waarbij tijdens de 2-jaarlijkse Biënnale de hedendaagse kunst de speciale aandacht krijgt. Dus voor de kunstliefhebbers is kunststad Venetië in 2017 weer een waarachtig cultureel walhalla.

Lees waarnaartoe wij u allemaal meenemen tijdens deze kunstreis naar Venetië en De Biënnale.


De Biënnale, kunstmanifestatie in Venetië

Voor de 57e keer wordt in Venetië de beroemde kunstmanifestatie De Biënnale gehouden. In diverse paviljoens kunt u op het speciale Biënnale-terrein hedendaagse kunst uit de hele wereld bewonderen. Uiteraard doet Nederland ook mee. Dit jaar zijn kunstenares Wendelien van Oldenborgh (1962) en curator Lucy Cotter (1973) door het Mondriaan Fonds als vertegenwoordigers van Nederland geselecteerd om in het paviljoen dat ontworpen wel door Gerrit Rietveld tentoon te stellen.

Gallerie dell'Accademia

Rialtobrug

Biënnale 2017Klassiek-modern in het Guggenheim Museum

Gaat uw hart sneller kloppen bij klassiek-moderne kunst, dan bent u in een kunststad als Venetië op de juiste plek. Met veel plezier nemen wij u mee naar onder meer het Peggy Guggenheim Museum. De collectie van de Amerikaanse verzamelaarster Peggy Guggenheim is ondergebracht in het Palazzo Vernier dei Leoni, schitterend gelegen naast het Canal Grande. Werken van Pablo Picasso, Henri Matisse, Joan Miró, Max Ernst en andere klassiek moderne meesters krijgt u hier te zien. 

Dogenpaleis en andere hoogtepunten

Tijdens deze kunstreis naar Venetië bezoekt u uiteraard het beroemde San Marcoplein en de gelijknamige basiliek.

Naast het San Marcoplein ligt het opzienbarende Dogenpaleis, dat ooit de residentie van de leiders van Venetië, bekend als de Dogen, was. In de hoogtijdagen heersten zij over de Adriatische Zee en delen van de Middellandse Zee. 

Werd je als misdadiger in dit Dogenpaleis veroordeeld, dan liep je via een brug, genaamd De Brug der Zuchten, vanuit het paleis naar de gevangenis aan de overkant. De naam van deze brug refereert aan het zuchten van de gevangen op weg naar hun bestemming. Onder hen waren de vrouwenversierder Casanova en de wetenschapper Galileo Galilei.

Guggenheim museum

Palazzi in Venetië

Brug der Zuchten


Gallerie dell'Accademia en meer musea

Wandelend door pittoreske straatjes en over de ontelbare bruggetjes in kunststad Venetië komt u steeds weer interessante bezienswaardigheden tegen, van indrukwekkende kerken tot imposante woonhuizen en talrijke musea.

Een van de belangrijkste is wellicht de Gallerie dell'Accademia met zalen gevuld met Venetiaanse kunst uit diverse periodes, zoals de Byzantijnen, de Renaissance en de Barok. Een belangrijk werk dat u hier vindt, is ‘Het Onweer’ van Giorgione, dat nadere bestudering waard is. Ook Giorgiones beroemde leerling Titiaan is hier vertegenwoordigd. Daarnaast treft u werken van onder meer Bellini, Tintoretto, Veronese en Vasari.


Dagprogramma

Het afwisselende programma ziet er als volgt uit:

 

Dag 1: ‘s Ochtends vliegt u rechtstreeks met KLM naar de Lagunestad. Met een privéboot wordt u opgehaald, waarna u uw intrek neemt in het indrukwekkende 5-sterren Hilton Molino Stucky Hotel. Dit hotel is een uitstekende basis om de eerste middag te beginnen met een cultureel programma en kennis te maken met een aantal van de hoogtepunten van Venetië, zoals het San Marcoplein en de Rialtobrug.

 

Dag 2: De 2e dag staat in het teken van De Biënnale. We maken een selectie uit de ruim 40 paviljoens, waarbij we uiteraard het Nederlandse paviljoen aan doen.

 

Dag 3: Vandaag staat het Arsenaal op het programma. De locatie is de voormalige scheepswerf en munitiedepot van Venetië. Nu is het omgetoverd tot een van de prachtige plekken waar De Biënnale plaatsvindt. 

De middag heeft geen programma en vult u naar eigen wens in. 

 

Dag 4: De Venetiaanse schilderkunst staat vandaag centraal. We brengen een bezoek aan de Galleria dell’Accademia, waar we de ontwikkeling van de Venetiaanse schilderkunst volgen aan de hand van werken van o.a. Gentile en Giovanni Bellini, Carpaccio, Giorgione, Titiaan, Tintoretto, Veronese en Tiepolo.

Ook bekijken we de Frari kerk met als hoogtepunten werken van Titiaan en Giovanni Bellini. 

's Middags bezoeken we enkele kerken, zoals de SS Giovanni e Paolo en de San Zaccaria. Daar hangt meer werk van Giovanni Bellini. De schilderijen van Vittore Carpaccio zijn in de Scuola di San Giorgio degli Schiavoni te aanschouwen. 

Tijdens de stadswandeling komen we tevens een aantal interessante projecten tegen van De Biënnale, verspreid door het centrum van Venetië. Spectaculair is bijvoorbeeld de spraakmakende tentoonstelling van kunstenaar Damien Hirst, waarbij hij het verhaal vertelt van klassieke sculpturen die hij vond op de bodem van de oceaan. U kunt hier een interessante recensie lezen over deze exhibitie. 

 

Dag 5: Het Peggy Guggenheim Museum mag natuurlijk niet op het programma ontbreken tijdens uw bezoek aan kunststad Venetië. De collectie omvat bijzondere werken van Picasso, Matisse, Miro, Max Ernst en andere klassiek moderne meesters.

Aan het einde van de middag wordt u naar de luchthaven van Venetië gebracht voor de rechtstreekse KLM vlucht terug naar Amsterdam. Informatie over de kunstreis naar Venetië & De Biënnale

Reisdatum:

Zaterdag 11 t/m woensdag 15 november 2017

Donderdag 16 t/m maandag 20 november 2017  

Prijs:

Vanaf € 1.270