kunststad Marseille/Aix/Arles, kunstreis Marseille/Aix/Arles, kunstreis Frankrijk

5-daagse belevings- en kunstreis Marseille, Aix & Arles

'Miraculeus Marseille, Aix-en-Provence & Arles'

Vliegreis van 1 t/m 5 november 2017


Gaat u graag voor een mengeling van kunst en architectuur, de Franse cultuur en dito keuken? Dan is deze unieke kunstreis naar het zuiden van Frankrijk een echte traktatie! U maakt een reis langs belangrijke kunststeden als Marseille, Aix-en-Provence en Arles en verkent daarnaast de prachtige omgeving.

Kunststad Marseille: de 2e stad van Frankrijk

Met buitengewoon plezier nemen wij u dit najaar mee naar de historische haven- en kunststad Marseille, dat veel te bieden heeft op gebied van kunst en cultuur.

 

Marseille was Culturele Hoofdstad van Europa in 2013. Toch is de grote stroom aan kunsttoeristen sindsdien niet dusdanig, dat het ten koste gaat van de rust, het Franse leven aldaar en uw comfort. U proeft dus volop aan de authenticiteit van de stad, de bijzondere musea, bouwwerken en de cultuur.

De rijke geschiedenis van Marseille

Marseille is een van de oudste steden van Zuid-Europa, gesticht in circa 600 jaar voor Christus door de Grieken als handelsintermediair tussen Noord- en Zuid Europa.

Marseille bleef echter groeien in de loop van de eeuwen en slokte dorpjes in de omgeving op. Het voormalige vissersdorpje L’Estaque is hiervan wellicht het bekendste. Het dorpje was ooit bron van inspiratie voor bekende kunstenaars zoals Paul Cézanne, Georges Braque, Pierre-Auguste Renoir en Raoul Dufy. Zij hebben deze plek meerdere malen op schilderijen vereeuwigd.

kunststad Marseille/Aix/Arles, kunstreis Marseille/Aix/Arles, kunstreis Frankrijk
Een gigantisch sculptuur bij Fort Saint-Jean
kunststad Marseille/Aix/Arles, kunstreis Marseille/Aix/Arles, kunstreis Frankrijk
La vieille Charité in Marseille

Marseille als culturele kunststad

Wat direct opvalt in Marseille is de Neobyzantijnse Basiliek Notre Dame de la Garde, die gelegen is op de ruim 150 meter hoge kalkstenen rots aan de zuidkant van de oude haven. U kijkt uit over de hele stad en het havengebied. Deze imposante kerk is echter niet de zetel van de bisschop van deze regio, want dat is de Cathédrale de la Major de Marseille, die eveneens uit de 19de eeuw stamt en in het oude centrum is gelegen. Bent u een echte liefhebber van moderne architectuur, dan laten we u bovendien graag het multifunctionele en beroemde 'Unité d'Habitation' van Le Corbusier zien.

 

Voor museumliefhebbers is Marseille ook buitengewoon interessant. Een echte must voor architectuurfans is het MuCEM (Musée des Civilisations de l'Europe et de la Méditerranée) dat pas 3 jaar geleden geopend is en opvalt door zijn strakke design. Het MuCem is bovendien gedeeltelijk geïntegreerd met het historische fort Saint-Jean, wat een mooie mix tussen oud en nieuw creëert.

 

Het Musée des Beaux-Arts van Marseille is gesitueerd in het Palais Longchamp, een bijzondere combinatie die we daarom zeker meenemen in onze kunstreis naar Marseille.


"Het was ontzettend gezellig om met dit gezelschap op pad te zijn. We hebben met zijn allen genoten van de reis, waarbij ik bijzondere kunsthistorische hoogtepunten heb gezien. Marcel nam ons echter ook mee naar een paar heerlijke restaurantjes en verborgen plekjes in de stad " -Johanna de Geer-


kunststad Marseille/Aix/Arles, kunstreis Marseille/Aix/Arles, kunstreis Frankrijk

Kunststad Aix-en-Provence

Tot de agglomeratie van Marseille hoort de typische kunststad Aix-en-Provence. Deze gemoedelijke, typische Zuid-Franse stad ligt zo 30 kilometer landinwaarts en valt op door zijn brede lanen met platanen, smalle historische straatjes, pittoreske pleintjes en statige historische huizen.

 

Maar Aix is wellicht het meest bekend door de beroemde kunstschilder Paul Cézanne, die hier geboren is en het grootste deel van zijn leven gewerkt heeft. Op talloze plekken in Aix wordt u herinnerd aan de ‘Vader van de Moderne Schilderkunst’ zoals Cézanne ook wel genoemd wordt. Zijn atelier en woonhuis is te bezoeken en zijn kunst is ook te bewonderen in Musée Granet, het belangrijkste museum van Aix.

 

De Mont Saint Victoire, die zo vaak door Cézanne vereeuwigd is, kunt u op verschillende plekken vanuit de stad in de verte zien liggen en maakt het bezoek aan Aix compleet.

kunststad Marseille/Aix/Arles, kunstreis Marseille/Aix/Arles, kunstreis Frankrijk
De Mont Saint Victoire bij Aix werd vele malen door Paul Cézanne geschilderd
kunststad Marseille/Aix/Arles, kunstreis Marseille/Aix/Arles, kunstreis Frankrijk
Vincent van Gogh gebruikte dit bruggetje bij Arles als inspiratiebron

Kunststad Arles

Als we naar Aix-en-Provence gaan dan mag een bezoek aan de nabijgelegen stad Arles natuurlijk niet overgeslagen worden. Denken we aan kunststad Arles, dan ook direct aan Vincent Van Gogh. Onze beroemde modernist heeft een tijdje in Arles gewoond en gewerkt, en Arles ademt dan ook de atmosfeer van Van Gogh uit. Verschillende plekken in Arles doen herinneren aan schilderijen van Vincent, maar natuurlijk is er nog veel meer in Arles te zien.

 

Aan de rivier de Rhône hadden de Romeinen een belangrijke nederzetting gesticht, waar u vandaag de dag wandelt tussen het amfitheater, de obelisk en de termen van Constantijn door.

 

De kathedraal Saint-Trophime met zijn Romaanse portaal is het hoogtepunt van deze Zuid-Franse stad. En als u bij het strijken van de avond op het Place du forum in Arles zit en de sterrenhemel strekt zich boven u uit, dan waant u zicht in het schilderij van Vincent van Gogh.De kunst van het beleven: de hotels tijdens deze kunstreis in Frankrijk

kunststad Marseille/Aix/Arles, kunstreis Marseille/Aix/Arles, kunstreis Frankrijk
Het heerlijke Intercontinental Hotel Dieu in Marseille

Zoals u weet is de slogan van KUNSTSTAD De Kunst van het Beleven. In dit kader hebben we voor deze kunstreis weer 2 exclusieve vijfsterrenhotels geselecteerd, die de trip maken tot een ware belevenis: het Intercontinental Hotel Dieu in Marseille en het Hotel Jules Cesar in Arles.

 

Hotel Dieu in kunststad Marseille is gevestigd in een voormalig ziekenhuis en is het meest luxe en prestigieuze hotel van de stad. Een heerlijke plek om tot rust te komen en vanaf het terras te genieten van een prachtig uitzicht op de oude haven.

 

Hotel Jules Cesar in kunststad Arles was in de 17e eeuw een kloostercomplex. Het hotel is recentelijk gerenoveerd door modekoning Christian Lacroix. Historische elementen en een kleurrijke moderne inrichting sluiten er naadloos op elkaar aan en creëren een fijne ambiance.


"Wat was dit een veelzijdige reis. Marseille is een stad die imponeert en een metamorfose heeft ondergaan de afgelopen jaren. En dan het pittoreske Arles, waar ik heerlijk op een terras heb genoten van de zon en een mooi glas wijn" -Frans Verbrugge-Uw voordelen van een kunstreis bij KUNSTSTAD

Uw voordelen bij een kunstreis via KUNSTSTAD gaan ver, wij ontzorgen u graag:

  • u geniet 5 volle dagen in deze 3 kunststeden: we vliegen de eerste dag altijd ’s morgens op een comfortabel tijdstip heen en altijd rond eind van de middag of begin van de avond op de laatste dag terug. Midden in de nacht opstaan voor uw vliegreis is er dus niet bij
  • u reist vanaf Schiphol, waar u door onze gastheer wordt opgevangen en begeleid
  • bij aankomst wordt u opgevangen door onze gastvrouw, die u begeleidt naar het hotel
  • bij het hotel is het inchecken al geregeld. U krijgt direct de sleutel naar uw kamer
  • reist u alleen, ook dan krijgt u een 2-persoonskamer voor u alleen
  • beide 5-sterrenhotels staan in het centrum. Extra vroeg opstaan elke dag en een vermoeiend eind reizen naar de bezienswaardigheden is dus niet nodig
  • deze culture reis is onder begeleiding van een echte kunstkenner, mr. drs. Marcel Verhoeven en heeft een vast programma. U kiest er echter zelf voor of u de hele dag meedoet met ons programma of (deels) uw eigen weg gaat. U bent dus vrij om mee te doen wanneer u wilt
  • wachten in lange rijen bij de musea is van de baan: wij hebben uw kaartje van tevoren geregeld. U kunt dus zonder te wachten naar binnen
  • u kunt ‘s avond kiezen of u mee-eet met de groep in de restaurants die wij geregeld hebben. U hoeft dus nooit alleen te eten of zelf te zoeken naar het lekkerste eten op de gezelligste plekjes
  • uw reisgids is een Nederlandstalige kunsthistoricus. Hij kent alle bijzondere verhalen achter de kunst en architectuur die u anders niet zou horen.

Informatie over de kunstreis Marseille, Aix en Arles

Reisdatum:

Woensdag 1 t/m zondag 5 november 2017

Prijs:

Vanaf € 1.425
Amici-tarief € 1.370
Amici-tarief met kortingen  € 1.285                                                                               
De prijzen zijn per persoon en op basis van een tweepersoonskamer  
Toeslag kamer voor eenpersoonsgebruik € 295,-

Betalingen en kortingen:

U betaalt 50% van de reissom gelijk na de reservering en het restant vóór de datum zoals vermeld zal worden in de reisbevestiging. Mocht u de reissom geheel na reservering betalen dan ontvangt u € 50,- p.p. betalingskorting.

(Deze regeling is toepasselijk op inschrijvingen en betalingen die minimaal 4 maanden voor de reisdatum bij ons binnen komen.  Als u zich aanmeldt korter dan 4 maanden voor de reisdatum, dan voldoet u de gehele reissom in een keer).

Meldt u zich aan vóór 1 maart 2017 dan ontvangt u daarnaast ook nog eens extra € 35,- vroegboekkorting. 

Als Amici betaalt u met deze kortingen dus € 1.285,-

Groepsgrootte:

12-22 deelnemers

Deze kunstreis naar Frankrijk is inclusief:

• kunsthistorische begeleiding door mr. drs. Marcel Verhoeven


• reisbegeleiding door Judith de Groot of een andere gastvrouw uit het team

• ontvangst op Schiphol door een gastvrouw/gastheer

• rechtstreekse heenreis van Amsterdam naar Marseille en vice versa

• luchthavenbelasting

• ruimbagage (20 kg)

• transfer van en naar de luchthaven in Marseille

• verblijf in twee luxe 5-sterrenhotels gelegen in het centrum van Marseille en Arles

• uitgebreid ontbijtbuffet


• entreegelden van de musea en bezienswaardigheden die op het programma staan

• vervoer per luxe touringcar tussen Marseille, Aix en Arles

• informatiemateriaal

• glas wijn op een leuke locatie


• administratiekosten t.w.v. € 25,00Deze culture reis naar Frankrijk is exclusief:

• lunches en diners

• persoonlijke uitgaven

• reis- en/of annuleringsverzekering

Extra:

The Dinner Club biedt elke avond een facultatieve mogelijkheid om (op eigen kosten) samen te dineren, waarbij gevarieerde restaurants op het programma staan. 

Weet u al welke culturele en kunstzinnige bezienswaardigheden u sowieso zien wilt? En hebt u zin in een trip naar het zachte herfstweer van Zuid-Frankrijk. Boek dan nu uw kunstreis naar Marseille, Aix-de Provence en Arles.