'Aken & Maastricht'

Driedaagse kunst-, muziek-, en wijnreis

met verblijf in luxueuze 4-sterren Novotel

Inclusief bezoek aan de opera 'La Traviata' en rondleiding met wijnproeverij bij wijngaard 'De Apostelhoeve'

Busreis van donderdag 21 tot en met zaterdag 23 februari 2019Schitterende musea, wijnproeverij op toplocatie en ... een beroemde Opera!

Tijdens deze bijzondere driedaagse reis per luxe touringcar bezoeken we twee eeuwenoude kunststeden namelijk Aken en Maastricht. Een aantal zeer interessante kunsthistorische hoogtepunten staat op het gevarieerde programma. Allereerst brengen we een bezoek aan het toonaangevende Bonnefantenmuseum in Maastricht, waar zowel het gebouw als de collectie buitengewoon interessant zijn. U raakt hier niet uitgekeken! Vervolgens krijgt u een speciale rondleiding door de wijnkelders van Nederlands bekendste wijnhuis ‘De Apostelhoeve’ en hoort u van alles over wijnbouw in Nederland. Uiteraard geniet u aldaar geheel in stijl van een exclusieve wijnproeverij.

Ons kwaliteitshotel tijdens deze trip bevindt zich in het centrum van  Aken en dat is een uitstekende uitvalsbasis om deze historische Duitse stad verder te ontdekken. Natuurlijk bezoeken we de Paltskapel gesticht door Keizer Karel de Grote, die tegenwoordig beter bekend is als de Dom van Aken. Ook zijn er twee belangrijke musea in Aken waar we de collectie vanzelfsprekend gaan bewonderen; in het Suermondt Ludwig Museum genieten we van onder meer middeleeuwse beeldhouwkunst en van 17de eeuwse schilderijen en prenten van onder meer Rembrandt en Dürer. 

Het tweede museum dat in Aken op het programma staat is het Ludwig Forum. Een oude paraplufabriek is getransformeerd tot een belangrijk museum voor moderne kunst. Duitse kunstenaars als Joseph Beuys, Georg Baselitz en Anselm Kiefer zijn hier met werken vertegenwoordigd. Ook kunstenaars als Andy Warhol, Roy Lichtenstein en Jeff Koons kan men hier zien en één van de bekendste topstukken is de hyperrealistische sculptuur ‘Supermarket Lady’ van Duane Hanson.

Om deze reis compleet te maken staat er ook nog een bezoek aan het ‘Operatheater Aken' op het programma alwaar u zult genieten van een uitvoering van de wereldberoemde opera ‘La Traviata’ van componist Giuseppe Verdi.

De beroemde Paltskapel in Aken

'Supermarket Lady', Duane Hanson, Ludwig Forum

Wijngaard 'De Apostelhoeve' nabij MaastrichtInformatie over deze reis naar Aken & Maastricht

Reisdatum:

Donderdag 21 tot en met zaterdag 23 februari 2019

Prijs:

Vanaf € 489,-