'Mooi München'

Vijfdaagse kunst- en museumreis van 22 - 26 maart 2018

Inclusief vioolconcert van JANINE JANSENDe Zuid-Duitse stad München heeft ontzettend veel te bieden aan kunst en cultuur. Tijdens uw bezoek aan München bekijken we uiteraard de indrukwekkende collectie van de Glyptotheek. U ziet hier bijzondere Griekse en Romeinse beeldhouwkunst waaronder de beroemde Slapende Satyr, sculpturen uit de fries van Tempels van Ägina en bustes van Romeinse keizers.


Grote namen uit de kunstgeschiedenis

Vervolgens staat een bezoek aan de Alte Pinakothek op het programma. Dit imposante museum bezit onder andere werken van Albrecht Dürer, Hans Holbein, Rogier van der Weyden, Botticelli, Rafael, Titiaan, Rubens, Rembrandt en Frans Hals. Alleen al voor dit museum met zijn topstukken moet u naar München! 

We gaan natuurlijk ook naar het Lenbachhaus waar u, naast negentiende eeuwse kunst werken zult ontwaren van de kunstenaars van Der Blaue Reiter waaronder August Macke, Alexej Jawlensky en Wassily Kandinsky.

Lehnbachhaus

August Macke, Zoologischer Garten I (1912), in het Lenbachhaus in München 

Alte Pinakothek

Albrecht Dürer, Zelfportret (1500), in de Alte Pinakothek in München

Glyptothek

De 'Staatliche Antikensammlungen' en Glyptothek in MünchenKunst van de achttiende eeuw tot het heden

De Neue Pinakothek bezit een collectie Europese schilderkunst en beeldhouwkunst uit de 18de en 19de eeuw. Dit museum biedt een overzicht van het Classicisme tot Impressionisme en Jugendstil. Beroemde kunstenaars die onder meer vertegenwoordigd zijn zijn Goya, Caspar David Friedrich, Courbet, Manet, Monet, Degas, van Gogh, Gauguin en Cézanne.

De Pinakothek der Moderne is één van mijn favorieten die we natuurlijk niet overslaan. Het museum biedt een overzicht van de Klassiek Modernen (o.a. Kirner, Beckman, Picasso, Mondriaan) tot en met de hedendaagse moderne kunst.

Naast deze beroemde musea staat er natuurlijk nog veel meer moois op het programma en u merkt al dat de stad een overdaad heeft aan musea, kunstcollecties en bezienswaardigheden. Gaat u met ons mee op ontdekkingstocht in München?

Neue Pinakothek

Vincent van Gogh, Zonnebloemen (1889), in de Neue Pinakothek in München

Pinakothek der Moderne

Pablo Picasso, Zittende vrouw (1941), in de Pinakothek der Moderne

München

München is een kunststad bij uitstek en voor de kunst- en reisliefhebber een must.Informatie over deze culturele kunstreis naar München

Reisdatum:

Donderdag 22 t/m maandag 26 maart 2018

Prijs:

Vanaf € 1.045