Driedaagse belevings- en kunstreis per touringcar

Ontdek de IJsselvallei, Essen en

InSel Hombroich 

Reisdatum: 2 t/m 4 maart 2019Graag nodigen wij u uit om tijdens een hele speciale driedaagse kunstreis bij de 'kantoorboerderij' van KUNSTSTAD langs te komen. Mr. drs. Marcel Verhoeven (artistiek directeur) zal hier een animerende presentatie geven over een kunsthistorisch onderwerp. Vervolgens zult u er genieten van een lunch en een proeverij met allerlei typische streekproducten uit dit stuk van Nederland. Aan het eind van de middag rijden we naar het Duitse Essen waar wij in een comfortabel hotel gaan overnachten. De volgende dag zullen we in deze bekende Duitse stad onder meer een bezoek brengen aan de Zeche Zollverein, Villa Hügel en het Folkwang Museum. Kortom, deze tweede excursiedag zit vol met kunst, geschiedenis en cultureel erfgoed!

Op de derde dag rijden we vanaf ons hotel in Essen vlot naar het indrukwekkende museumpark ‘Insel Hombroich’ waar u zowel in allerlei artistieke paviljoens mooie kunst kunt bewonderen, maar ook kunt genieten van de schitterende natuur waar deze in zijn gelegen. Insel Hombroich is een traktatie voor zowel diegenen die er al ooit eens geweest zijn en zeer verrassend voor deelnemers die dit museumfenomeen nog nooit bezocht hebben. 

August Macke in het Folkwang Museum

Het karakteristieke Villa Hügel nabij Essen

'Insel Hombroich'Het kantoor van KUNSTSTAD in de IJsselvallei

KUNSTSTAD stelt sinds een tijdje in het pittoreske plaatsje Giesbeek. De oprichters van KUNSTSTAD, Marcel Verhoeven en Judith de Groot, waren direct verliefd op het ‘bedrijfsgebouw’ en ook op de prachtige omgeving. Het kantoor is gevestigd in een voormalige karakteristieke Gelderse boerderij in een hele inspirerende ambiance. Ook de streek van Nederland waar het is gelegen is prachtig; het ligt op een steenworp afstand van de IJssel en de daar bij behorende meren. Aan de horizon zie je de indrukwekkende hoog gelegen Veluwezoom liggen en de Duitse grens is slechts 15 minuten rijden. Kortom, een ideale en inspirerende plek om te vertoeven. Graag laten we u op de eerste dag van deze driedaagse reis op verschillende manieren van deze opmerkelijke locatie genieten. 

De 'kantoorboerderij' van KUNSTSTAD

De IJsselvallei met het kantoor

Streekproducten uit GelderlandHet Folkwang Museum in Essen

Het Folkwang Museum in Essen is één van de belangrijkste musea van Duitsland. In een bijzonder gebouw, ontworpen door de Britse architect David Chipperfield, bevinden zich talrijke museumzalen waar de imposante collectie van dit museum wordt tentoongesteld. Deze kunstcollectie bestaat onder meer uit werken van Caspar David Friedrich, Eduard Manet, Pierre-Auguste Renoir, Vincent van Gogh, Paul Gauguin, August Macke, Franz Marc en Paula Modersohn-Becker.

Tijdens een rondleiding krijgt u een goed beeld van het ontstaan van de verzameling, ziet u de hoogtepunten en hoort u meer over de kunstenaars die er vertegenwoordigd zijn.

Nieuwbouw van het Folkwang Museum

August Rodin en Vincent van Gogh in Essen

Eduard Manet in het Folkwang MuseumDe Zeche Zollverein nabij Essen

De Zeche Zollverein is door de UNESCO uitgeroepen tot Wereld Cultureel Erfgoed. De oude mijncomplexen Zeche en Kokerei, die in 1932 in Bauhausstijl zijn neergezet, zijn voor het laatst in 1986 gebruikt.

Dit mooiste en op één na grootste mijnbouwterrein van Europa is nu een industrieel monument en een museum. Het masterplan van dit museumcomplex is door de beroemde architect Rem Koolhaas ontworpen. We besteden tijdens ons bezoek extra aandacht aan de bouwkunst, maar er wordt uiteraard ook dieper ingegaan op de voormalige functie van de Zollverein.

Pracht en praal in Villa Hügel

Villa Hügel is een classicistisch landhuis dat in de jaren 1870-1873 is opgetrokken nabij de Duitse stad Essen. De enorme villa werd gebouwd in opdracht van de fabrikantenfamilie Krupp en werd door drie generaties Krupp bewoond. De villa heeft 269 ruimtes, 8100 m² woon- en gebruiksoppervlakte en ligt in een 28 hectare groot park op een prominente plek in het Ruhr dal. Sinds 1955 is het geopend voor bezoekers. Er worden regelmatig tentoonstellingen gehouden.

De Zeche Zollverein, voormalige mijnen

Het exterieur van Villa Hügel

Het interieur van Villa HügelInsel Hombroich, combinatie van natuur, architectuur en kunst

Insel Hombroich, gelegen vlak over de grens in Duitsland, is een bijzonder museumcomplex. Het museum is gesitueerd op het eiland Hombroich. Het museum werd opgericht door de makelaar en kunstverzamelaar Karl-Heinrich Müller uit Düsseldorf. Hij richtte, toen hij een geschikte locatie had gevonden, een stichting op met de naam Stiftung Insel Hombroich, met als doel zijn kunstverzameling in verschillende paviljoens in dialoog met de omliggende natuur te presenteren. De indrukwekkende collectie wordt geëxposeerd in een prachtige landschappelijke omgeving, een museumpark, waar de tentoonstelling verspreid is over verschillende paviljoens waar het weer en de jaargetijden vrij spel hebben. Er is werk te zien van onder andere Yves Klein, Kurt Schwitters, Francis Picabia, Rembrandt van Rijn, Gustav Klimt, Gerrit Rietveld en vele andere beroemde kunstenaars.

Op het museumterrein van Insel Hombroich nuttigt u een ‘boerenlunch’ die bij de prijs van deze bijzondere reis inbegrepen is!


"Ook deze reis van KUNSTSTAD had weer een zeer creatief en inspirerend programma. Jullie zien mij zeker spoedig weer terug bij een andere reis."

Mevr. C. Schouten, AmstelveenNatuur en kunst in 'Insel Hombroich'

Paviljoens in het landschap

Een heerlijke boerenlunch staat klaarTrefpunt in het centraal gelegen Breukelen

Van der Valk Hotel Breukelen

Stationsweg 91

3621 LK Breukelen

Voor uw comfort en gemak verwelkomen wij u graag vanaf 09.00 uur in het centraal gelegen Van der Valk Hotel Breukelen. Nadat u daar in alle rust genoten hebt van een heerlijk kopje koffie met een lekker gebakje vertrekken we per luxe touringcar richting Giesbeek. 

Het Van der Valk Hotel is uitstekend te bereiken. Mocht u met de auto komen dan kunt u gratis uw auto parkeren op het (bewaakte) parkeerterrein van het hotel. U ontvangt van ons aan het einde van de reis (kosteloos) een uitrijkaartje.

Komt u liever met de trein naar ons opstappunt? Het ns-treinstation van Breukelen is letterlijk naast het hotel gelegen en dus slechts enkele tientallen meters van de hotellobby verwijderd.

Mocht u trouwens helemaal uitgerust aan deze reis willen beginnen dan is het vanzelfsprekend mogelijk om in het Van der Valk Hotel in Breukelen te blijven overnachten.

 

NB. U hebt eventueel de mogelijkheid om om 10.45 uur op te stappen in Giesbeek (Gelderland). Vraagt u ons naar de mogelijkheden. 

Informatie over deze 3-daagse kunstreis

Zaterdag 2 t/m maandag 4 maart 2019

Reissom: € 399,00 p.p. 

Toeslag kamer voor eenpersoonsgebruik: € 58,00

Inclusief:

  • kunsthistorische begeleiding
  • vervoer per luxe touringcar
  • koffie/thee met gebak in Van der Valkhotel Breukelen
  • overnachtingen in een 4-sterrenhotel in Essen, inclusief uitgebreid ontbijtbuffet
  • twee maal een heerlijke lunch incl. Gelderse proeverij
  • entreegelden van de bezienswaardigheden die op het programma staan (ca € 30,- p.p.)
  • informatiemateriaal 
  • administratiekosten

Exclusief:

  • persoonlijke uitgaven
  • reis- en/of annuleringsverzekering


Foto-impressie van de reis: