KUNSTSTAD, wie zijn wij?

Marcel Verhoeven, oprichter van KUNSTSTAD


Marcel Verhoeven kunststad kunstreis

Mr. drs. Marcel Verhoeven

verhoeven@kunststad.nl

Kunststad kunstreis Florence Marcel Verhoeven
Marcel vertelt enthousiast in het 'Museo dell'Opera del Duomo' in Florence.

Hoe het Begon

"Als kleine jongen bezocht ik met school de grote musea in Nederland, zoals het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Goghmuseum. Ik keek mijn ogen uit! Wat een indrukwekkende kunstwerken! Ik was echter voorgoed verkocht toen ik Het Melkmeisje van Johannes Vermeer zag. Vermeer is nog steeds een van mijn favoriete kunstschilders.

Mijn Ervaring

Tijdens mijn opleiding Kunstgeschiedenis was ik reisleider voor een grote reisorganisator. Na mijn studie aan de universiteit werd ik onder meer docent aan de UvA en conservator van het Cobra Museum.

Daarnaast gaf ik lezingen over kunst aan particulieren. Ik kreeg een groeiende fanclub en zij  vroegen mij hen eens mee te nemen op een kunstreis naar Parijs. En zo geschiedde.

Het jaar daarna gingen we naar kunststad Wenen. De vraag bleef groeien en ik organiseerde steeds meer kunstreizen binnen Europa.

Ik promootte mijn culturele kunstreizen met titels als ‘Parijs als kunststad.’ Zo is de naam van onze reisorganisatie geboren.

Mijn Passie

Toen ik als jonge reisleider voor een grote reisorganisatie werkte had ik ondervonden hoe slecht de accommodaties vaak waren. En hoe druk het reisprogramma. Dat wilde ik beter regelen. KUNSTSTAD zou unieke, luxe en comfortabele kunstreizen organiseren en dat is gelukt. Veel deelnemers aan een kunstreis bij KUNSTSTAD komen terug en genieten van het comfort en het boeiende programma.

In 1999 kwam ik Judith tegen. Samen brachten wij de reisorganisatie naar een nog professioneler niveau.

KUNSTSTAD  bestaat sinds 1995. Tijdens een kunstreis in Europa steunt u dus op onze tientallen jaren kennis en ervaring in de reis- en kunstwereld.”Klik op de foto van Judith de Groot om meer over haar te weten te komen.

Judith de Groot kunststad kunstreizen