Geïnspireerd door mode en kunst!

Anderhalve week geleden had ik wederom een hele animerende gesprek met de bekende modeontwerper Mart Visser. We spraken onder andere over allerlei interessante zaken die spelen in de mode en de hedendaagse kunst. Deze beroemde Nederlandse couturier heb ik verleden jaar wat beter leren kennen tijdens een bijzondere ontmoeting die ik met hem had. Ik merkte tijdens onze kennismaking dat we toen direct een klik hadden en we kwamen ook al meteen op het idee om iets gezamenlijks te gaan organiseren. 

Mart Visser heeft een interessante carrière doorlopen en veel opleiding genoten op het artistieke vlak. Mart is geboren is in 1968, studeerde onder andere in Amsterdam, Frankrijk en Kopenhagen en liep onder meer stage bij de bekende Nederlandse couturier Frans Molenaar. De laatst genoemde was ook geen onbekende van mij want Frans Molenaar heb ik meer dan 10 jaar geleden leren kennen en wij hebben toen voor de klanten van KUNSTSTAD een bijzondere ontmoeting met hem geëngageerd. We werden destijds tijdens een galerietentoonstelling door Molenaar persoonlijk meegenomen langs allerlei bijzondere glaskunstwerken die hij gemaakt had. Helaas is Frans vijf jaar geleden overleden maar de warme herinnering aan hem is gebleven. 


Net als Frans Molenaar is Mart Visser naast zijn drukke en ambitieuze werkzaamheden als modeontwerper ook beeldend kunstenaar. En daarvan wil ik graag dit voorjaar aan de trouwe klanten van KUNSTSTAD, ook wel de Amici genoemd, veel meer laten zien. Onder de bezielende leiding van Mart Visser zelf bezoeken we zowel zijn hoofdkantoor, de plek waar hij zijn mode maakt, als ook zijn kunstatelier dat hij zelf het ‘lab’ noemt. Ter plekke zien wij dus de voltooide doeken als ook de werken waar hij nog druk aan bezig is. Kortom een unieke ervaring die je niet snel zult meemaken. 

Tijdens mijn gesprek met Mart verleden jaar kwam ik er achter dat onze band groter was dan ik in eerst instantie door had. Ik blijk tijdens mijn (part-time) baan jaren geleden als stewardess bij KLM in een uniform te hebben gewerkt dat door hem ontworpen is. Hoe bijzonder kan dat zijn! Ik kan me overigens herinneren dat ik me prima op mijn gemak voelde in dat tenue en dat het de juiste pasvorm had voor mij en voor al mijn collega’s. En dat is erg bijzonder, want het figuur van elke vrouw is natuurlijk weer anders en dan is het een gave om zo’n excellent goed passend universeel ontwerp te creëren.


Ik kijk er in ieder geval al naar uit om de Amici van KUNSTSTAD op 8 mei mee te nemen naar Mart Visser en hen kennis te laten maken met deze gepassioneerde man. Hij geeft ons zogezegd hoogstpersoonlijk een kijkje in de keuken van zijn vak als modeontwerper en vertelt onder meer over zijn inspiratie die er toe geleid heeft dat hij, niet onverdienstelijk trouwens, beeldende kunst is gaan maken. Mart Visser nodigt de Amici van harte uit en heeft zelfs voor ons een filmpje opgenomen waarin hij ons dit persoonlijk meedeelt en dat kun je hieronder zien. 

Klik op het bovenstaande filmpje om de persoonlijke uitnodiging van couturier Mart Visser te zien. 

Deze bijeenkomst bij Mart Visser in mei is overigens de eerste van drie Matinées Exclusive die we dit jaar aan de Amici aanbieden. De overige twee zijn eveneens buitengewoon interessant, want we worden dit jaar ook ontvangen door de allround artiest en zanger Herman van Veen in zijn villa in Soesterberg en de bekende verzamelaar Joop van Caldenborgh verwelkomt ons in zijn museum Voorlinden. 

Mocht je ook graag bij deze zogenaamde Matinées aanwezig willen zijn dan raad ik je aan om dus vriend (Amici) van KUNSTSTAD te worden, zodat je deze unieke bijeenkomsten niet zult missen en uiteraard gebruik kunt maken van alle andere privileges van het Amici-schap

 

Judith de Groot, HospitalityScanner

info@HospitalityScanner.com