Mr. Bean in room 426

Tijdens de afgelopen feestdagen verbleef ik in een mooie kamer in een hotel in Málaga. Het bestond uit een fijne ruime slaapkamer en een aparte, doch bescheiden, ‘living room’ waar ik samen met Marcel ’s avonds, terwijl onze dochters lagen te slapen, nog wat zat te werken. Het valt me telkens weer op dat ik, als ik ergens in een hotel ben, al is het maar voor een hele korte tijd, ik toch altijd mijn eigen stempel op zo’n ruimte wil drukken. Ik vul de laatjes in de kast met mijn kleding, ik plaats mijn toiletspulletjes in de badkamer en als ik ergens langer verblijf, zoals nu het geval was, dan zet ik zelfs een kaarsje op tafel om het een beetje gezellig te maken. 

 


Ik moet als ik zulke genoemde handelingen verricht altijd denken aan het bekende filmpje van de onnavolgbare Mr. Bean. De klunzige Britse komiek checkt in de genoemde sketch ook in een hotel in en begint direct in de hotelkamer min of meer zijn eigen huis te creëren. Dit leidt tot hilarische situaties en ik nodig je dan ook uit om deze video nog eens te bekijken. 

Graag kom ik binnenkort nog eens op dit hospitality-onderwerp terug om over het fenomeen van je thuis voelen nog meer te vertellen.

 

Judith de Groot, HospitalityScanner

info@HospitalityScanner.com 


Wilt u meer blogs lezen van HospitalityScanner Judith de Groot? Klik hier rechts dan op het 'Stedenkenner' logo.