“Een bad of geen bad, dat is de vraag”

Wellicht heb je in de Travel Tales van Marcel van deze week al gelezen dat we momenteel weer met veel plezier in ons favoriete viersterrenhotel in Berlijn verblijven. Dit is, zoals Marcel al in zijn verhaal aangaf, de plek waar we drie jaar geleden in een mooi tweekamerappartement een half jaar ‘gewoond’ hebben. De kamer voldeed op vele vlakken aan onze wensen. Zo waren we onder meer tevreden over de enorme grote woonkamer, die zo ruim is dat we er zelfs wel eens met een reisgroep van KUNSTSTAD gedineerd hebben. Daarnaast zijn er nog talrijke andere zaken die ons hier in ons hotel bevallen; zo hebben we een mooi uitzicht op het groen van het Volkpark Friedrichshain en vangen we zelfs een glimp van de beroemde Fernsehturm op. Ook ligt het hotel erg centraal en op een loopafstand van verschillende Berlijnse bezienswaardigheden. Kortom, net als drie jaar geleden zijn we weer erg tevreden met deze Berlijnse uitvalsbasis.

Er is echter één ding waar ik nog niet helemaal uit ben als het om onze huidige Berlijnse hotelkamer gaat en dat is het feit dat onze badkamer weliswaar ruim en comfortabel is, maar dat er geen ligbad in zit. Verschillende mensen zullen zeggen dat maakt toch niet uit, want een heerlijke douche is evenwel een goede manier om schoon te worden. Sterker nog, er zijn regelmatige deelnemers die tijdens onze reizen veel liever een douche dan een bad hebben. 


Soms vindt men het onhandig om het hoge bad in te klimmen. Of men staat in het natte glibberige bad niet stabiel en is bang om te vallen. Persoonlijk ben ik ook niet zo’n fan van ‘badderen’ en ik ga dan ook maar zelden languit in een ligbad liggen. Allereerst duurt het me te lang voordat het bad is volgelopen en daarbij kan ik ook meestal niet het geduld opbrengen om er vervolgens stil in te gaan liggen. Lekker onder een warme douche staan is voor voldoende.

Maar Marcel houdt wel van in bad liggen en kan onder een dikke laag schuim soms wel meer dan een uur in het hete water liggen. Hij zegt dat hij op zo’n moment inspiratie op doet en dat het voor hem een vorm van relaxen is. Hij is in dat kader vaak enorm verwend, want hij heeft in schitterende hotelbaden gelegen, soms zelfs uitgerust met massage straalmechanismes die je naar believen aan en uit kon zetten om van het betreffende bad een jacuzzi te maken. Ook enorme badkuipen hebben wij tijdens onze lange reizen soms toebedeeld gekregen waar we figuurlijk nog net niet in ‘verzopen’. En soms waren de hotelbaden zo groot dat ze midden in de hotelkamer of prominent achter het hotelbed waren geplaatst omdat ze anders niet in de badkamer paste. 


Deze twee weken moet Marcel, door de afwezigheid van het bad, zijn bezieling en ontspanning dan maar (kort) onder de douche verkrijgen of tijdens een mooie wandeling door Berlijn.
Voor mijn dochtertjes vind ik het ontbreken van een bad in de hotelkamer dit keer wel jammer want zij kunnen er vaak zo heerlijk in spelen en tegelijkertijd worden ze dan schoon. Maar zelf klagen ze er niet over want onder stralen van de douche staan vinden ze wel net zo spannend en voor mij is het ‘wasfeest’ van de meiden dan ook wat sneller voorbij, wat ook zo zijn voordelen heeft.

De oplossing voor de ideale badkamer krijgen wij wel eens als we in een vijfsterrenhotel verblijven, want waarschijnlijk om de hoge sterrenkwalificatie te verkrijgen, hebben de ‘natte ruimtes’ hier vaak een ligbad en apart daarnaast nog eens een douche-cabine. Op deze manier heb je een keuze tussen een bad nemen en onder de douche te springen. En bij ons in het gezin is het dan mogelijk dat mijn dochters in bad zitten terwijl ik een stortdouche neem.

 

Judith de Groot, HospitalityScanner

info@HospitalityScanner.com Wilt u meer blogs lezen van HospitalityScanner Judith de Groot? Klik hier rechts dan op het 'Stedenkenner' logo.